בעיות בהנקה

rachemi76

New member
בעיות בהנקה

שלום אני אמא ממש טרייה... נועם רק בן שמונה ימים. הוא נולד בניתוח קיסרי בבית החולים התעקשתי להניק אך בשל הירידה במשקל התבקשתי להוסיף לו תוסף תזונה. הוא יונק מצויין לפחות כך נראה לי רק שהוא לא שבע. אני מניקה אותו במשך שעה משני הצדדים אך הוא נרדם על החזה וברגע שמניחים אותו לאחר מספר שניות הוא מתעורר. אנחנו נותנים לו תוספת של סימילק בערך 60 CC ואז הוא רגוע וישן זמן ממושך.בשאיבה הצלחתי להגיע ל50 CC וראיתי שאחרי 45 דקות שאיבה אין לי יותר חלב. אני מאוד מעוניינת להניק ללא תוסף. איך אני יכולה לעשות זאת? איך ניתן להגביר את החלב? האם משך זמן ההנקה קובע את כמות החלב? אשמח לתשובה תודה רחלי

בעיות בהנקה

מזל טוב על הולדת הבן! זה נהדר שאת רוצה להניק אותו, ואני מאוד שמיחה שיצרת קשר כל כך סמוך ללידה. כאשר אימא נותנת תוספת להנקה, היא בעצם "מקלקלת" את איזון הטבעי של ביקוש והיצע. ככל שתינוק יונק יותר, הוא מקבל יותר חלב. תינוקות חדשים ינוקים הרבה מאוד, לפעמים 8-12 או אפילו 15 פעמים ביממה! אם תינוק חדש לא עולה לאחר הלידה, לפעמים צריך (באופן מאוד זמני!) לתת תוספת של חלב שאוב, עד שהוא לומד לינוק יותר טוב. אבל זה נשמע כמו שהתינוק שלך יודע לינוק כבר היטב, ואפשר להוריד לו את התוספות. אפשר להוריד בהדרגה, במהלך יום-יומיים (במקום 60, תנסי לתת לו 30, ואחר כך להרגיע אותו ולהניק שוב). מאוד מומלץ שכל התוספות שלו יהיו חלב-אם שאוב, ולא כדאי לשאוב יותר מ 15 דקות מכל צד. איך תדעי שהוא מקבל מספיק? את הרי רגילה לראות כמה שהוא אוכל בבקבוק. את תדעי לפי כמה שתן הוא עושה. הוא צריך להרטיב 5-6 טיטולים כל יום, צבע שתן שלו צריך להיות בהיר. יציאות- עד גיל חודש, 3-5 ביום (אחר כך יתכן זפחות). הוא צריך כבר לא להמשיך לרדת במשקל, ולחזור למשקל הלידה עד גיל כשבועיים. תינוקות רבים בוכים כאשר מורידים אותם מהידיים, לא בגלל רעב, אלה בגלל שהוא עוד לא הסתגל לעולם הגדול! מנשא מאוד יכול לעזור לך. ואם הוא בוכה לאחר ההנקה- אפשר תמיד להניק עוד קצת ( ולטייל, לרקוד,,, ) בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה