בעיות בהנקה

קרנה1

New member
בעיות בהנקה

שלום לכולם, אני אמא של הילה שנולדה לפני שבעה שבועות במשקל 2,450 בסוף שבוע 36. מכיוון שהיא נולדה מוקדם ובמשקל נמוך הנחו אותי בבית החולים שבנוסף להנקה להאכיל אותה בתוספת מבקבוק. בהתחלה הייתי שואבת ונותנת לה תוספת שאובה. אך היום אין לי מספיק חלב גם להניק אותה וגם לתוספת. לפני כשבוע חזרתי ללימודיי באקדמיה שכוללים יום וחצי מחוץ לבית, הילה אכלה בימים אלו מבקבוק ובימים האחרונים היא בוכה מאוד בזמן ההנקה, מזיזה את ראשה מצד לצד ונרגעת רק לאחר שמקבלת את הבקבוק. אני מאוד רוצה להמשיך להניק את הילה אך יחד עם זאת חשוב שתאכל גם מבקבוק כי יום וחצי בשבוע היא עם מטפלת שמאכילה אותה מבקבוק. מה אפשר לעשות בכדי לצליח להניק ובכדי להגביר את אספקת החלב?!?

התחלת שביתת הנקה?

שביתת הנקה זה משהו שאנו מאוד רוצות למנוע. בגיל הזה זה קורה בגלל שתינוקות מתרגלים לזרם החזק שיוצא מהבקבוק. בשביתת הנקה התינוק פשוט מסרב לינוק. בשביל למנוע להגיע למצב הזה הכי טוב זה להפסיק לגמרי עם הבקבוקים בזמן שאת בבית (לא נורא שהמטפלת תמשיך לתת, התינוקת שלך חכמה ותלמד להבדיל בין הימים עם המטפלת לבין הימים עם אימא). אם התינוקת שלך בוכה לאחר כמה דקות הנקה, כדאי להפסיק, להרגיע ולהמשיך. כדאי להניק אותה לפני שהיא מאוד רעבה, בכדי שהיא תהיה רגועה יותר. אפשר לתת לה קצת חלב בכפית להרגיע אותה, העיקר לא מבקבוק. תוך יום היא כנראה תחזור לינוק רגיל. בינתיים את יכולה לעקוב על השתן, ואם היא מרטיבה טיטולים כרגיל את יודעת שהיא יונקת מספיק.אם עוברים 4 שעות בלי שתן, כדאי בכל זאת לתת לה בקבוק ולהמשיך אחר כך עם הלמידה. רוב הסיכויים שהתינוקת שלך כבר מספיק גדולה לינוק בלי תוספות (שאובות או לא), אבל אם את לא בטוחה את יכולה פשוט לשקול אותה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

t090975

New member
בעיות בהנקה

אני רוצה לומר לך שבני בן 3 וחצי חודשים מזה בערך חודש יונק אך ורק מבקבוק וכמובן שבלילה בשד, והוא עולה מעולה במשקל כך שלי זה נראה בסדר גמור אז מה שיש לי להגיד לך זה בהצלחה ותמשיכי להניק בכל מצב גם עם זה בקבוק או מהשד. בהצלחה

למעלה