בעיות בהנקה

noamzaz

New member
בעיות בהנקה

בימים האחרונים בשעות מסוימות של היום (לא שעות קבועות) אין לי חלב. התינוק שלי כבן חודשיים עד כה לא נתקלתי בבעיות בהנקה וכעת נראה שאחרי שתיים שלוש דקות של יניקה הוא פשוט מפסיק כיוון שהחלב נגמר וגם כשאני שואבת אני מצליחה לשאוב לכל היותר 30 מ"ל. הדבר המוזר שזה לא קורה כל הזמן רק בשעות מסוימות של היום (בבוקר ובצהריים). בנוסף התינוק אינו מוכן לאכול חלב שאוב מבקבוק רק תחליף. האם יש הסבר לתופעה? מה אוכל לעשות כדי למנוע מצב זה?
 

noah27

New member
אוליי את מיובשת

היי, ייתכן ואת לא שותה מספיק בימים חמים אלו? נעה
 

אמאגלית

New member
בעיות בהנקה

לדעתי זה לא תלוי כל-כך כמות השתיה. למה את חושבת שאין חלב? האם את מניקה אותו מיד לאחר שאת שואבת? אמרת שאת גם נותנת תחליפים, אם כך דעי שאת פוגעת בתפוקת החלב שלך, כיוון שזה מדד ישיר לכמות היניקה של התינוק. לגבי שאיבות - תמיד יוצא פחות ממה שבאמת יש לך, כי התיוק הוא משאבה הרבה יותר משוכללת, אז את תסיקי מכך שאין לך חלב.
 

sagitlaleche

New member
הרחבה לאמאגלית../images/Emo20.gif

לגבי כמות השתיה, חשוב מאוד לשתות לרוויה, ובדרך כלל, 10 כוסות מים ביום (בערך 2 ליטר מים). מאוד יכול להיות שהתינוק לא זקוק להנקות ארוכות מכיוון שהוא גדול כבר ויניקה יעילה מאוד. דפוס ההנקה משתנה ומשתפר אצל הרבה תינוקות יונקים סביב גיל זה. בימים חמים, גם התינוקות, כמו אנשים מבוגרים לא רוצים הרבה "אוכל" אלא הרבה "שתיה" ולכן הם יונקים לעיתים תכופות לזמנים קצרים כך הם מקבלים הרבה חלב "מימי" עם פחות קלוריות ושומן אך הוא מספק את הצמא שלהם. שאיבה לאחר ההנקה אינה מוציאה כמות גדולה של חלב, אבל שאיבה באופן כללי הינה טכניקה נלמדת וזה לא פשוט לחבר את המשאבה ולצפות שיצאו כמויות גדולות של חלב. מה גם שכמויות החלב שאת מוציאה עם המשאבה אינן מדד לכמויות החלב שבאמת יש בשד והתינוק מסוגל להוציא ממנו. אני מסכימה בהחלט עם אמאגלית שהתינוק הוא משאבה הרבה יותר משוכללת!!! אם העליה במשקל ממשיכה להיות טובה (לפחות 150 גר' בשבוע עד גיל 3-4 חודשים, פיפי 5-6 חיתולים רטובים ביום וקקי בצבע חרדל) אז הכל בסדר. נורה אדומה צריכה להידלק אם העליה במשקל כבר לא כתמול שלשום. אנא עדכני אותנו.
 
למעלה