בעיות בהמרה מASP לASP.NET

orenphp

New member
בעיות בהמרה מASP לASP.NET

אני כרגע ממיר מערכת מהעולם הישן אל העולם החדש. כרגע יש לי דף ASP שקורא לרכיב dll - נכתב בVB6. בתוך הDLL יש לי הפנייה לGetObjectContext("Session") עד פה הכל טוב ויפה. מה שקורה הוא ככה - עשיתי המרה לפי checklist פשוט (בעיקר שינוי סינטקס) לדף, ככה שיהיה aspx. עכשיו, אין לי גישה לSession בתוך הDLL. הסיבה ידועה - הSession בתוך הDLL הוא מסוג ASPTypeLibrary (זה מה שמראה הObject Browser) ולא מסוג סשן dotNET-י ולכן הוא אינו מכיר אותו. האם יש פיתרון קל לבעיה? (האם מישהו נתקל בזה בעבר - אם כן, מה הוא עשה?) תודה מראש.

nattygur

New member
לא כל כך הבנתי.

אם המטרה היא לקרוא ל Session מ Dll שכתוב ב .Net אז ..
HttpContext.Current.Session​
אם המטרה היא לקרוא ל Session של ASP.NET מתוך DLL ישן של VB אז הבעיה יותר קשה. דרך אחת שאני יכול לחשוב עליה היא יצירת DLL של .net אשר ישתמש ב HTTPContext ויגש לאוביקטים של ASP.NET. המחלקה הזאת של .net יכולה לממש את הפונקציה GetObjectContext. את ה DLL הזה צריך להפוך לתואם COM עי שימוש ב VS (בVB) או TlbExp. אבל כמו שדיברנו אין לי ניסיון בהמרת מערכות אלה בשיכתובם או שילובם.

MrProg

New member
דעתי האישית

לא כדאי להמיר את האתר אלא לבנות אותו מחדש לפי דעתי מלאכת ההמרה תהיה מהירה, מכיוון שהעיצוב והתוכן ישנו, כך שיש לכתוב רק קוד ASP

orenphp

New member
לא לגמרי נכון.

העיצוב אינו נכון. VB וASP אינם OOP בצורה מלאה ולכן יש מקום לעצב דברים מחדש. אני מסכים שהמרה כוללת תיהיה יחסית קצרה - יש לנו אבל בעיות של זמנים.

MrProg

New member
עיצוב ותוכן

התכוונתי עיצוב מבחינה גרפית, ולךא מבחינת קוד

למעלה