בעיות בדיבור

• פותח הנושא swann
  • פורסם בתאריך

swann

New member
בעיות בדיבור

שואלת בשם אחותי, לגבי הבן הצעיר שלה, בן שש וחצי. יש לו עדיין שיבוש בדיבור, באותיות שורקות. הוא בטיפול כבר תקופת מה אצל קלינאית תקשורת, אבל אין הרבה שיפור. לפעמים כשהוא זוכר, הוא הוגה אותן נכון. והדגש על "הוא זוכר", כי הוא לא תמיד זוכר. לדוגמא האות ש'. הוא מבטא אותה ס', כי הוא לא זוכר מתי זה אמור להיות ש ומתי ס. כשהוא קורא, הוא מבטא נכון. אולי בעצם הכותרת היא לא "בעיות בדיבור" כי מדובר על תופעה קצת שונה, כי את הטכניקה הוא יודע. בעיות אחרות, לא בדיבור אלא בזכרון מתבטאות בחוסר תשומת לב לשמות (מבלבל בין השמות של הסבים שלו, שהוא מכיר מצוין, אבל שמות של דמויות מסרט שהוא אוהב הוא יודע בע"פ). הוא בכיתה א' ומסתדר מצוין חוץ מהנושא הזה, עד כמה שידוע לי. הוא קצת ילדותי לגילו. יש לו מוח מתמטי - עושה תרגילים מסובכים של חילוק ושברים מתוך הבנה אמיתית של הנושא (בע"פ, עם אבא שלי. לא במסגרת). השאלה שלי בעצם היא האם התופעה מוכרת למישהו פה, ומה הטיפול המומלץ במקרה כזה?

תשובה

לגבי השיבושי היגוי: כשלומדים להגות יש כמה שלבים ללמידה, כרגע הוא יודע את הטכניקה, ומתקשה ליישם בדיבור ספונטני. הפתרון לזה הוא תרגול, ותרגול ו....תרגול. לא מספיק פעם בשבוע אצל הקלינאית, אלא תרגול קבוע בבית למה שהקלינאית עושה איתו. הקריאה באמת יכולה לעזור לזה, ועם הזמן אני בטוחה שזה ישתפר, ממש לא מדאיג. לגבי בעית הזיכרון- את יכולה לפרט עוד במה זה בא עוד ליידי ביטוי חוץ משמות הסבים?

פלגיה

New member
אם הילד מטופל אצל קלינאית תקשורת

אני לא ודעת מה אפשר יותר. בעיקרון ממה שדיברתי עם קלינאית תקשורת, הבנתי שיש צורך ברצון רב מצד הילד ובשיתוף פעולה שלו על מנת להשיג התקדמות. יכול להיות שזאת הבעיה כאן.

למעלה