בעיות בבית הספר

בעיות בבית הספר

שלום רב, יש לי ילדה הלומדת בבית ספר לאומנויות היא עולה לכיתה ד' עד עכשיו הם למדו את כל האומנויות שיש בבית הספר מכיתה ד', הם אמורים לבחור 2 תחומים שמענינים אותם לקראת חודש יוני קיבלו הביתה דפים למלא, איזה מקצועות היו רוצים ללמוד, בחרו 2 במקום ה-1 ו-2 במקום ה-2. הבת שלי בחר בשני מקצועות שהכי ענינו אותה, בסוף השנה קיבלה את התעודה, ואת המקצועות שהיא אמורה ללמוד שנה הבאה. מאוד מאוכזבת סיפרה לי שהיא קיבלה רק מקצוע אחד שהיא בחרה ואת השני שהיא מאוד רוצה לא קיבלה, ניסיתי לדבר איתה ולשכנע אותה שאולי כן אפשר ללכת על המקצוע הזה, שדווקא היא די מתחברת, דיברה איתי הסבירה לי למה היא לא רוצה, הצליחה "לשכנע" אותי. התקשרתי לבית הספר, לדבר עם אחראית האומנויות בבית הספר, וזאת הייתה השיחה הכי הזוי ושהכי לא ציפיתי לקבל בטח לא מבנאדם בוגר, אשר אמור להסביר דברים אחרת, אז ככה הייתה השיחה. אמרתי לה על מה שהיה עם הילדה, ושהיא מאוד לא רוצה את המקצוע שהיא קיבלה, ומה אפשר לעשות, כי בכל זאת אני רוצה שהיא תלמד משהו שהיא רוצה ולא בכוח, גם בגלל שאני מכירה יותר טוב את הבת שלי ואני יודעת שהיא פשוט תזלזל במקצוע ולא תלמד. והיא במקום להסביר לי איך מתנהל שם הבחירה, היא ישר תקפה אותי ואמרה, הבת שלך לא מומלצת במקצוע שהיא בחרה, אמרתי לה ולמה, אז היא אמרה שהיא פשוט לא מומלצת, אמרתי לה חייב להיות נימוק, למה היא לא מומלצת, כי תכלס בתעודה היה ציון טוב במקצוע הזה. במקום להסביר ולתת לי סיבה טובה למה היא לא מומלצת, התחילה להגיד לי שאני מסיתה את הילדה נגד המקצוע שנתנו לה. ניסיתי להסביר לה שאני סך הכל בודקת עם יש אפשרות שהיא תקבל מה שהיא רוצה. בקיצור נשארתי בהלם ממנה, אמרה לי שהיא לא נוהגת לדבר על זה בטלפון, אז סבבה, פשוט תגידי לי לקבוע פגישה, אבל למה לדבר כזה מגעיל, אולי קרה משהו בבית הספר, הילדה שלי אולי עשתה משהו, לזרוק לי שהיא לא מומלצת ללמוד את המקצוע שהיא אוהבת, ולא לתת הסבר, זה ניראה לי מאוד לא הגיוני. מה עלי לעשות, לא רוצה שהתנקמו בילדה שלי שנה הבאה בבית הספר, אני לא רוצה שהיא תרגיש לא רצויה, או שתלמד משהו שהוא לא מעניין אותה, נכון שזה רק כיתה ד', אבל למה לתת לה ללמוד משהו שלא מעניין אותה מה אפשר לעשות, אשמח לתגובות עניניות, מי שאין לו מה לומר, פשוט שלא יכתוב תודה מראש אמא לילדה שעולה לכיתה ד

ילדתך ודאי מאוד מוכשרת ועם ילדים כאלה יש בעיה

אחראית ענתה לך לא יפה אני לא מצדיקה את התנהגותה חלילה אבל קורה....... אולי הייתה עצבנית באותו הרגע אולי טון הדיבור שלך היה תובעני וגרם לה להתקיף כדי להתגונן אנחנו רק בני אנוש . ולדעתי העניינית .אם בתך צריכה לבחור 2 מקצועות בחירה מתוך 4 והיא קיבלה רק אחד אכן נעשה אי צדק היא צריכה לקבל 2 מקצועות מתוך ה4 למה היא לא מומלצת? אכן זו שיחה לא לטלפון .תסבירי לילדה שלהנהלה יש שיקולים מקצועיים גרידא כשהם באים לחלק את התלמידים למגמות או למקצועות בחירה ויתכן שאומנם ביתך טובה מאוד במקצוע שרצתה אבל כיון שההיצע עולה על הביקוש ייתכן שהיו טובות ממנה.ילדה צריכה לדעת ש בבה"ס לומדים גם דברים שמעניינים פחות מה לעשות ? .בגדול בבה"ס לאומנויות כף וכבוד גדול ללמוד אחייני היה מבוגרי המחזור הראשון היום הוא ארכיטקט מצליח .

לאייה

New member
תנסי לבקש שוב בתחילת השנה

הבנות שלי גם לומדות שם ואני יודעת ששינו לשתי בנות בתחילת השנה את ההחלטה שהיתה בניגוד לבקשתן. תנסי ליצור קשר עם המורה של אותו מקצוע שהילדה בחרה ותבדקי האם ניתן לקדם את הילדה בקיץ על מנת שתקבל את מה שהיא מבקשת. בהצלחה

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לדעתי תנסו למצוא עוד מישהו לדבר איתו ולקבל הסבר או לשכנע לתת לבת שלך כן ללמוד את המקצוע המבוקש. מאחלת לכם בהצלחה וחופשה נעימה.

צימעס

New member
קשה ../images/Emo4.gif

שבגיל 10 צריך להתמודד עם דחיות סטייל ראיון עבודה. תראי, מספיק שהמכסה התמלאה בילדים אחרים ש"מומלצים מאוד" לעומת בתך ש"מומלצת קצת" כדי שהיא לא תתקבל. חבל שכך.

לאייה

New member
ועוד יותר קשה

שילד שלא מתאים לתחום מסוים ישקיע 12 שעות שבועיות במשך חמש שנים בתחום שאין לו כשרון בו .

nutmeg

New member
נראה לי

שאת היית פשוט האמא המאה שטילפנה עם אותה בעייה. מניסיון - כתבי מכתב אסרטיבי (מנומס, שדוחף את התלונה ישר לעין) בו תספרי את העובדות היבשות, את איך שענו לך ואת מה שאת מבקשת 1- שידברו איתך יפה 2- שיסבירו במקום לצעוק 3- שיתנו לבת שלך מה שהיא מבקשת ממכתב אי אפשר להתעלם. משיחת טלפון כן.

למעלה