בעיות באמבטיה

efratyes

New member
בעיות באמבטיה

מיקה בת שנה וחצי ועד לפני כשבוע לא היו שום בעיות באמבטיה. להיפך היא הייתה חולת מים, מרגישה ממש בנוח באמבטיות כולל להכניס את הפה למים ולעשות בועות ולשכב על הגב עם הראש במים (המים נמוכים כמובן אבל מגיעים עד האזניים). היא הייתה ממש משתוללת באמבטיה ובוכה כשהיינו מוציאים אותה אחרי חצי שעה כי המים היו כבר מתקררים. כמה פרטים על שגרת האמבטיה - עד לפני כמה חודשים היינו ממלאים לה מים ומכניסים אותה לאמבטיה המלאה (האמבטיה הגדולה שלנו) ומקלחים אותה עם הדוש. לפני כמה חודשים הבנו שכבר לא צריך וגם חבל על המים, אז התחלנו לקלח אותה עם הדוש בלי למלא מים לפני אבל עם פקק סגור, כך שכשגומרים להסתבן ולהישטף אז יש לה מים באמבטיה והיא נשארת לשחק בהם. הכל היה טוב עד לפני כשבוע, פתאום היא התחילה לעשות בעיות כששוטפים לה את הראש, והיינו צריכים להשתמש בטריקים והסחות תוך כדי. עכשיו זה הגיע למצב שאיך שאני שמה אותה באמבטיה היא מתחילה לנסות לצאת (היא מצליחה לטפס מעל אם אני לא עוצרת אותה) וברגע שאני מפעילה את הדוש היא מתחילה לבכות וממש מתנגדת שארטיב אותה. כמובן שאני לא מוותרת ושוטפת אותה. בזמן הסיבון אין בעיות אבל ברגע שאני מפעילה את הדוש שוב היא מנסה לברוח. שתבינו שכשאני נותנת לה את הדוש אין לה שום בעיה להחזיק אותו, למלא לה מים בכוס ולשחק איתו עד שאני מחליטה שמספיק עם המים וצריך לסגור. עדיין אין לה בעיה לשכב על הגב במים והיא נשארת לשחק באמבטיה בכיף עד שמגיע הזמן לצאת. לעומת זאת היו כמה פעמים שהמלחמה על השטיפות גרמה לה לבקש לצאת בלי לשחק במים יותר מידי אחרי, אבל לרוב היא רוצה להישאר לשחק ומתבאסת כשמוציאים אותה. אנחנו לא מצליחים להבין מה הבעיה, זה נראה כאילו מפריע לה המים על הפנים כשאנחנו שוטפים לה את הראש. גם כשזה נעשה עם כוס היא מתנגדת, אנחנו מאוד משתדלים שלא ייכנס לה לעיניים ומנסים להטות לה את הראש אחורה ולהגן על העיניים אבל זה לא עובד במאה אחוז, אין מה לעשות מים נופלים קצת על הפנים. ואין לי רעיונות אחרים לשטיפת הראש. חשוב לציין שבקיץ שעבר היא הייתה בשחיית פעוטות וחזרנו לזה לפני חודשיים אבל לא ממש ברצף בגלל החגים. ובבריכה היא מאושרת ומבסוטה (חוץ מהפעם הראשונה שהיא הייתה קצת מבוהלת, אח"כ היא הייתה מאושרת) יש עיצות?תובנות? וסליחה על האורך...

את יכולה לחפוף לה ראש

עם מגבת ייעודית לניגוב הפנים בהיכון, ולשטוף את השערות עם הרבה הפסקות לניגוב הפנים, בכל פעם שהיא מבקשת. את יכולה גם לבקש ממנה לעצום עיניים או להטות את הראש לאחור לפני שאת שוטפת את הראש. לתת לה להרגיש שהיא שולטת בכמה מים יזרמו על הפנים שלה בעזרת המגבת ועצימת העיניים או הטיית הראש.

efratyes

New member
אני אנסה עם מגבת קטנה

אבל מה שמוזר לי זה שהכל היה בסדר במשך חודשים ופתאום בלי שום סיבה נראית לעין היא התחילה להתנגד ולבכות אני פשוט לא מבינה מאיפה זה בא לנו....

efratga

New member
אפשר לשטוף שיער באמבטיה

המים צריכים להיות בגובה שמשאיר את הפנים מעל למים כששוכבת על הגב, רוב השיער נשטף, אפשר להעביר יד על האזור מעל למצח. אני בד"כ מכניסה לאמבטיה, חופפת שיער וגוף ושוטפת את המים המלוכלכים, אח"כ סוגרת את הפקק ושמה מרכך שיער. היא משחקת עם המרכך במים הנקיים, ולפני שיוצאת אני שוטפת את השיער בשיטה שלעיל. בגלל שהרבה פעמים היא שותה ממי האמבטיה אני לא אוהבת שהם מלאים סבון ולכלוך כשהיא משחקת בהם, וכך גם המרכך עובד יותר טוב כשנשאר על הראש כמה דקות.

efratyes

New member
טוב אין למיקה עדיין כ"כ הרבה שיער...

אז אנחנו עוד לא משתמשים במרכך, הרעיון של להשכיב אותה על הגב נוסה כבר אבל בקטע של השטיפה בתחילת האמבטיה היא נהיית נסערת ומסרבת לשכב על הגב עם הראש במים. אני יכולה לחפוף לה ולהשאיר אותה עם הסבון על הראש עד שהיא תירגע ותשחק, ואז בזמן המשחק לבקש ממנה לעשות "על הגב" (ככה אנחנו קוראים לזה) ואז לשטוף לה את השיער. אני פשוט חוששת שבזמן הזה הסבון ינזול לה על העיניים... אבל ננסה! תודה רבה

למעלה