בעיות אם אמא

yonush17

New member
בעיות אם אמא../images/Emo10.gif

אני בחורה בת 18 שאף פעם לא הסתדרה אם אמא ועד עכשיו אני לא מסתדרת איתה והריבים בינה לביני גדלו יותר ונהיו ממש שגרה בלתי נסבלת! הפתרון היחיד שנשאר לי זה לעבור לגור לבד או בשתוף אם חברה או משהו... אני עדיין מהססת קצת מהרעיון לא בגלל השאלה איך זה לגור לבד כי ביליתי 3 שנים בפנימיה ועצמאית לגמרייי מה שכן מדאיג אותי זה התגובה שלה מתי שאני יעזוב היא לא מהאמהות שתבוא אליי אם דמעות שאני יחזור או משהו היא יותר אוהבת את הצד הזה של הבעיות וצעקות :( מה אני יעשה?! יש איזשהם המלצות?! (ניסיתי להסתדר איתה 18 שנה וזה בלתי אפשרי!)

gazit11

New member
יש לך יכולת כלכלית?

בת 18, אולי תבקשי לשרת רחוק מהבית? מניסיוני מרחק בהחלט מקל על המתחים.

yonush17

New member
יכולת כלכלית כן...

גיוס יש לי רק שנה הבאה כי לא סיימתי עדיין :(

Jen74

New member
אל תתני לה לבוא אליך בצעקות

אני לא יודעת איזה אופי יש לך ואיך התקשורת בדרך כלל עם אמא שלך אבל אם היא מתקשרת אליך ובמקום לשאול אותך לשלומך היא מתחילה לצעוק ולהטיף לך את יכולה לסביר לה שאת לא מוכנה לקבל ממנה יחס כזה ושתתקשר אליך כשהיא רוצה לדבר ולא לצעוק. לדבר אליה יפה, בלי לצעוק בחזרה. זה לא קל, צריך לקחת אוויר ולספור עד מאה... או מיליון. הכוונה היא אם וכאשר תעברי כבר לגור לבד או עם שותפה. בצבא, כמו שהציעו לפניי, את יכולה לבקש לשרת רחוק, אולי תעסקי בתחום שדורש שהייה מרובה מחוץ לבית. את מספרת שהיית שלוש שנים בפנימייה, כלומר שמגורים מחוץ לבית לא זרים לך. השאלה למה את מהססת לעבור לגור לבד? ממה את חוששת? אם רק מהתגובה של אמא שלך, אני חושבת שעדיף לך לעבור רחוק ממנה ואולי מתי שהוא אמא שלך תתרכך קצת.

yonush17

New member
צודקת...

לא יודעת אפילו מה לחשוב מבולבלת לגמריי...

m i c h a l 6 1

New member
מתוקה יש לי שאלה

מה גורם לאמא שלך להיות כל עצבנית ,שהיא מדברת רק בצעקות?

אהבתי את השאלה של מיכל61 , כנראה שאמך במצוקה

לכן היא עצבנית כ'כ. לא יודעת אם היא נשואה, אם מצבה הכלכלי סביר או שהיא מוטרדת מבעיות כספיות. אמהות לא צורחות סתם. אולי הדרך שבה את הולכת לא נראית לה והיא דואגת בדרכה שלה מביעה זאת בצעקות. אולי גם בעיה בריאותית. לפעמים חוסר איזון תזונתי גורם לחסר ויטמינים שמשפיעים על מערכת העצבים. אל תראי זאת סתם, כאילו היא צועקת כי בא לה. נסי לבדוק או לספר מה נראית לך הסיבה או הסיבות להתנהגותה.

nutmeg

New member
דעתי היא

(וזו רק דעתי) שזה בכלל לא הג'וב של אף צאצא לבדוק ולברר סיבות פסיכו-סוציאליות של ההורים - אלא אם מדובר בהורים שהגיעו למצב שהם חסרי ישע (נגיד דמנטים, לא יכולים לדאוג לעצמם, חולים וכו'). כדשכולם בריאים, זה הג'וב של ההורים לדעת להתנהג בכבוד לילדים שלהם בלי קשר למצבם הפסיכו-סוציאלי וללמוד לדבר במקום לצעוק או להתנהג את המצוקות שלהם. ליונוש רק אגיד שאם אמא שלך לא יודעת לדבר יפה - ולמעשה אף פעם לא דיברה אליך יפה, אין שום סיבה שפתאום בוקר אחד יסתובב לה הראש והיא תדבר אחרת. כנערה עשית החלטה לצאת מהבית וללמוד בפנימיה כדי להתרחק מהאוירה לידה - החלטה שאני מבינה שהייתה טובה עבורך. אותה החלטה את יכולה להמשיך לעשות גם בצבא ואפילו לקבל מעמד של חילת בודדה על כל המשתמע מכך מבחינת תנאי המגורים והמשכורת. אני חושבת שאת כבר יודעת לבד שאין לך מה לחפש אצלה כשמדובר בתמיכה - וכמה שיותר מהר תעמדי על רגליך לבד ותעשי לעצמך, כן ייטב.

למעלה