בעיות או התפנקות?

טאזית

New member
בעיות או התפנקות?

רציתי לשתף אתכם ואולי אפילו שתציעו עצות לזוגיות ה"כושלת" שפוקדת את ביתי, אני בחורה צעירה עם בעל שגדול ממנה ב5 שנים, והבעיה שלנו לא נובעת מחוסר אהבה, אלא להיפך, מיותר מדי אהבה שאני רוכשת לו לעומת כמות האהבה שהוא רוכש לי, נכון שאלו לא מונחים נכונים להגדרת הבעיה, אך כרגע אני מחפשת תשובות אז תהיו עדינים עימי. עצם הבעיה נעוצה בכך שבעלי לא מנשק, מחבק, מפרגן,לא אוהב מגע פיזי יותר מדי, תמיד חם לו או לא נוח לו, אני לא אומרת שכך זה תמיד, אז כך זה אחרי פרק זמן קצר שאני מנסה למשוך את תשומת ליבו, שלא תבינו הוא אדם מקסים, חכם, שאני יכולה לסמוך עליו בכל מצב. אך הבעיה נעוצה בצד החברתי,הוא לא מדבר עם החברות והחברים שלי, הוא לא חברותי, התגובות שלו מאוד קיצוניות ולפעמים אפילו הדברים שהוא אומר בתור בדיחה נראים קרים ואגרסיבים, ואני בחורה מאוד מאוד חברותית תמיד יש מסביבי חברים ובילויים, וזה בדיוק מה שהוא אוהב בי, שאני ההפך הגמור ממנו, אך ההפך הזה גורם לי לחסכים מאוד גדולים, חשבתי שהשנה נביא ילדים אך אני לא מעיזה לעשות זאת כי אני מפחדת שהוא יהיה אבא כזה לילדים שלי, מה שאני לא מוכנה, אך מצד שני אני גם לא מוכנה להרים ידיים ולוותר ואני בטוחה שגם הוא. לפני חודש הייתה לנו שיחה שכמעט עזבתי אותו, ואחרי שבוע עם עצמי ועם מה שיש בחוץ, הבנתי שהוא יקר לי מדי כדי לוותר עליו בלי מלחמה ראוייה לשמה. וכרגע, אנו במבוי סתום, אין לנו כסף לייעוץ, ומצד שני אנו לא יודעים מה לעשות כדי לתקן את המצב, ניסיתי לומר לו שיכתוב לו משפטים שהוא צריך להגיד לי כל יום כדי שאני ארגיש טוב, שמתי שהוא מדבר איתי שידאג לגעת, אפילו בכתף, כדי שיהיה מגע פיזי, שיפרגן לי ליד החברים, בקיצור כל הדברים שהוא עושה ההפך בלי שהוא מתכוון, הוא פשוט לא חושב על זה בצורה שאני חושבת על זה. בקשר לבגידות, תשכחו מזה, הוא לא בוגד, הוא היה כך כשהכרתי אותו, הוא היה החבר הראשון שלי ולכן לא היה לי למה להשוות, לא שאני נתלית בתירוץ העלוב הזה, הרי אני בוגרת ולוקחת אחריות על ההחלטות שאני עושה בחיי, רק שלא ידעתי שזה יהיה כל כך קשה... אז לכן אני פה, אשמח לקבל ייעוץ ממי שכבר עבר ייעוץ,ולנסות דרכים לפתרון, תודה מראש.

seeyou

New member
... ניסיתי לומר לו שיכתוב לו משפטים

סליחה!! את לא חושבת שאת פוגעת ב-אגו שלו? את מנסה לשנות אותו? לכול אחד יש הזכות להיות יחודי... את ידעת את טבעו לפני החתונה! אולי הוא מרגיש נחוט בחברה של החברים שלך? או אולי הוא מקנא ??

טאזית

New member
מה זה קשור?

מה זה קשור???? תיצמד למקרה, ואל תמציא לי אחד אחר.

אל תחפשי ייעוץ מיד שניה

כלומר זה שאדם עבר ייעוץ לא בהכרח נותן לו סט של תרגילים שהוא יכול להעביר לך. הרי הייעוץ שהוא קיבל הותאם לו ולזוגיות שלו. תוכלי לקבל כאן דעות סובייקטיביות של אנשים עם נסיון חיים משלהם. ברוב המקרים קל לראות מהצד ובפרספקטיבה של נסיון חיים את מה שאת לא רואה ולהראות לך. אפשר גם לתת לך עצות, אבל קחי את הכל בערבון מוגבל - בסופו של דבר את ובעלך תצטרכו לעצב את הזוגיות שלכם ביחד. אמרת שלא תוותרי עליו בלי מלחמה ראויה לשמה. זה טוב, בתנאי שהיעד איננו הכנעה אלא סילוק מיכשולים ושיתוף פעולה. ניסית לומר לו שיכתוב משפטים שיגרמו לך להרגיש טוב. זה לא קצת משפיל? הטכניקה של כתיבת משפטים היא כלי שעוזר לאדם לבטא את עצמו ולחדד ניסוח של מה שהוא מרגיש או חושב. גם ליישם טכניקה כזו בצורה יעילה נדרשת הנחייה והדרכה, כי בדרך כלל אחרי הכתיבה צריך ליצור שיחה והבהרה של התכנים שעלו בה. בעלך הוא האיש הראשון שלך. לא ציינת אם את הראשונה שלו אבל זה יכול להיות גם אם הוא מבוגר ממך ב 5 שנים. כשהתחתנתם, לא ידעת איך להגדיר מה את רוצה, חשבת שתוכלי להתפשר וחשבת שתוכלי לשנות אותו. היום את מגלה שזה לא פשוט. אם את אוהבת אותו ורוצה לתת לזוגיות שלכם סיכוי רציני, אני מציע שתתאמצו לגייס כסף לייעוץ. יש אפשרויות לקבלת ייעוץ מוזל, אולי דרך אירגונים כמו נעמ"ת או קופת חולים ואולי באמצעות שירות עירוני. אני חושב שמשתתפים כאן ישמחו להפנות אותך למקומות שהם מכירים. בכל מקרה, "תרגילים" מאולתרים או ייעוץ מיד שניה יכולים להחמיץ את המטרה ולהזיק יותר מאשר להועיל. נסי להעלות את שאלתך גם בפורום "ייעוץ פסיכולוגי" - פורום מומחה בניהול פסיכולוג. אני מניח שתקבלי שם הכוונה יותר ספציפית.

מאמר של יועצת נישואים

שקראתי ממש השבוע (ולא נראה לי שהייתי ממליצה עליה) אבל לפי גישתה יש הבדל מהותי בין גברים לנשים בתפיסה של אהבה וזוגיות להשקפתה אישה יותר זקוקה לחום למילים לביחד ולתחשות העמוקות ומעדיפה דיבור ואילו הגבר יותר מפנים לא מחצין רגשות ולעיתים מעדיף את ההסתגרות ומעדיף עשיה על דיבור וכדי לחצות את ההבדל הזה היא המליצה על פעילויות של ביחד של עשיה ודיבור כמו למשל הכנה של ארוחת ערב יחד אז יבוא לידי ביטוי גם עשיה ותוך כדי ניתן ליצור דיאלוג. כך לפחות היתה הכתבה כן ועוד משהו. אחת הנקודות החשובות שם היתה שמן הסתם לא היית רוצה להפוך את הגבר שלך לדמות נשית כמו שאת עצמך לא היית רוצה להפוך ל"משהו גברי" ולכן ההתמודדות היא לא לכתוב לו איזה משפטים את רוצה שיאמר לך אלא בצורה של עשיה ביחד לגרום לקירבה בניכם. GOODLUCK.

adam33

New member
צריך להפריד

בין יחסו לחברים שלך ובין יחסו אלייך מדוע את חושבת שפרגון ליטוף ואהבה מוחשית זו בעיה שלך? ההפך זו בעיה יותר שלו הא צריך ללמוד שבאהבה אין צורך רק לומר אני מקשיב אני כאן ואני אוהב צריך גם לעשות צקיך ללטף ובמקביל לשדר את האהבה לפעמים החסך שלך כעת קטן אך הוא יגדל מיום ליום עד שתגידי לעצמך אני לא יכולה יותר ולא אכפת לי כלום כעת זה הזמן אז ניתן ללכת לייעוץ במקום מגורייך בלשכת הרווחה מצד שני ניתן להרחיב את מעגל החברים שמין הסתם מהווה אלטרנטיבה לייעוץ ברגע שאת שמעת מה שקורה עם אנשים אחרים את תמיד מסתכלת לעצמך היכן את ומה היית עושה את מתייעצת עם חברות קרובות את מכניסה הביתה זוג חברים שאחר כך אתם יושבים לאחר שהם הולכים ומדברים על מה שהיה ועל דברים שאוליי אתם הייתם נוהגים אחרת. צריך לשדר לו בצורה הכי גלוייה שאת אוהבת אותו ומצד שני את מוכנה להתפשר אבל לפחות שיהיה על מה להתפשר ושהוא יעשה צעד ולא יקפא על שמריו.. וניתן לגשר..

tomerT31

New member
תיפרדי ומהר

תשמעי גם אני חייתי כמוך אבל גרושתי הייתה כמו בעלך אני אומר לך בדיוק מה אני חושב תברחי כל עוד אין ילדים את יודעת למה ? כי אנשים לא משתנים עד כדי כך ואם בעלך לא אוהב מגע פיזי וחום הוא לא יאהב לעולם שום טיפול לא יעזור אני אומר לך מניסיון רב וכשיש ילדים ובעוד חמש שנים את תהיי אומללה את תרגישי זנוחה בלי טיפת אהבה ורגש ואז קשה להתגרש כל כך קשה להתגרש כשיש ילדים דעי לך לפעמים לא כדאי למשוך דברים לא תמיד כדאי לתת צאנס חיים רק פעם אחת את חייבת למצוא מישהו שיפנק אותך שייתן לך אהבה שילטף אותך שיעשה לך נעים בגב לפני השינה מישהו שיהיה לצידך באירועים חברתיים ויהיה נחמד וסימפטי יש הרבה כאלה אל תתפשרי בעלך לא ישתנה !!! אם את חושבת שאת יכולה לקבל אותו כמו שהוא אז תישארי אבל דעי שדברים מצטברים ובעוד כמה שנים את תבגדי בו או שאת תרגישי ריקנות נוראית מאחל לך כל טוב והמון בהצלחה אם תרצי לשאול עוד שאלות אני פה

תישארי , תישארי

תומר, עם כל הרצון לעזור לה אתה לא חושב שאולי אתה חוית משהו מסויים אך אין זה הכרח שאצלה גם ככה??? אתה מתאר תסריט אפשרי אבל האם יכול להיות תסריט נוסף?!?!?

לטאזית../images/Emo24.gif

בסד שלום לדעתי זה לא בגיד ה אלה פשוט הביתי על ההורים שלו באמת וראי אם גם בניהם יש פירגון לפעמים הם לא ראו את זה בבית ואז קשה להם להיות יותר מפרגנים וקשה לחנך אותם,ולפעמים זה יוצא לא מהלב שלהם ואז זה מאוד מזויף כי הם כאלה ולא קל גם להם מהדרישה כזאת כי אם לא יודעים אך נסי לדבר איתו בלי לחץ אולי הוא עוד יפתיע אותך ביום מין הימיםבתודה עליזה

למעלה