בעיות אוזניים

חייםאבג

New member
בעיות אוזניים

אתמול היה בערוץ 8 סרט על ילד אוטיסט בשם ג'ק. ראיתי את חלקו הראשון של הסרט בלבד. הילד שלי אינו אוטיסט מלא אלא אולי רק אספרגרי. הילד ג'ק ההוא הזכיר לי את הבן שלי בשנתיים-שלוש הראשונות שלו. גם לג'ק וגם לבן שלי היו דלקות אוזניים חמורות ביותר, אצלנו זה היה עד ממש לאחרונה עם דלקות חוזרות, ניתוח להתקנת צינורות ניקוז, ניתוח להסרת שקדים ולאורך כל השנים האלה שמיעה לקויה ברמות משתנות ולפרקי זמן ארוכים. היום אינשאלללה הכל תקין. האם זה מצלצל מוכר למישהו? האם יש קשר?

גם לבת שלי היו דלקות אוזניים איומות

במשך המון זמן, נדמה לי משהו כמו שנתיים וחצי. לא יודעת אם זה קשור, או שהאנטיביוטיקה הרבה השפיעה.

אכן יש קשר אצל חלק מהילדים- לא כולם

שלום חיים וברוך הבא, לא רק אצלך אלא גם אצלנו ועוד ילדים רבים מהספקטרום האוטיסטי מראים סימנים רבים של דלקות חוזרות במערכת האוזניים ודרכי הנשימה, מע' העיכול, העור ועוד. אמנם גם ילדים רבים "רגילים" סובלים נוראות מהאוזניים אך בילדים מהספקטרום יש לעיתים הרבה סימנים משותפים של בעיות במערכת החיסון. דר' גולדברג נותן הרצאה נרחבת על הנושא- בטאגליינס למעלה, ויש כמובן בעד ונגד, כמו בכל ויכוח. גם כאן התנהלו לא מעט שיחות בנושא כך שתוכל גם לראות בדפים קודמים. במקרה שלנו ניסינו הומיאופטיה, אנטיביוטיקה מניעתית וחלק מההמלצות התזונתיות אך לא עשינו GFCF שלעיתים עוזר או הורדת מזונות אלרגניים למשל, בגלל הקושי של המגוון התזונתי. גם תרפיה-G מנסה לפתור זאת וגם המלצות תזונה אחרות הנפוצות כיום, ולעיתים כמו אצלך- הגיל פשוט עושה את שלו וחלק מהבעיות נעלם עם הגדילה ושינוי מבנה האוזן.

למעלה