בעיונת

Marvelous

New member
בעיונת

יש מישהו שמעוניין בי , יש בו את כל התכונות הרצויות שאישה תבקש, אבל משהו שם נורא מפריע לי, כלומר הוא יותר מידי, איך אני אגדיר את זה - 'רכרוכי'! כלומר זה לא מסתכם בזה, זה שהוא נותן את עצמו בקלות זה שהוא חסר ביטחון זה שהוא מכרכר אחרי זה שהוא 'דביק' זה לא כזה נורא אבל חסרים בו מרכיבים שמאוד מושכים בעיני כמו קשיחות או ביטחון עצמי מרכיבים באופי של גבר שמאוד מושכים בעיני ובלעדיהם קשה ואף בלתי אפשרי שהוא 'ימצא חן בעיני' -במלוא מובן הביטוי. האם קרה לכן מצב דומה? ומה עשיתן?

זה מאוד תלוי

תלוי באדם עצמו. לי הוא נשמע כמו אדם חסר חוט-שידרה... אם יש לך את הכוח להשקיע בו ולעזור לו לבנות ביטחון עצמי, סבבה. אבל... מה אם אין לך את הכוח הנפשי לזה? - עד כמה תוכלי להתעלם מהדברים, שמציקים לך? את יכולה לדבר איתו על הנושא, להסביר לו, שהרכרוכיות שלו מציקה לך.

MrListen

New member
זהב לבן! יותר מדי כנות! את חיה בסרט

של אוטופיה וצמר גפן בכל מקום! הארי קרישנה וכל זה מה פתאום לומר למישהו שהרכרוכיות שלו מפריעה??? מה קרה לך? הבנאדם יקפוץ מבניין או יהפוך לאערס מניאק! לא כל דבר אפשר לפתוח ולדבר עליו... כמה שהכנות יכולה לעזור לפעמים, היא יכולה לדפוק את כל העסק.

מיסטר ליסטן...

יש דרך להגיד את הדברים בצורה נעימה ולא פוגעת! תלמד לבחור את המילים בהן אתה משתמש, חומד. אין דבר, שאי-אפשר לפתור בשיחה כנה ובעזרת מילים עדינות...! - אפשר להתחיל ב... "אני מרגיש צורך להעיר לך על משהו, שלא ממש מוצא-חן בעיניי..." ולתת דוגמאות עדינות של הבעיה, כפי שהיא מצטיירת בעיניך, ולאט לאט לבדוק בעדינות את התגובות. ברור ששיחה כזו היא שיחה, שאמורה להתנהל ללא הגבלת זמן וללא לחץ, ושיחה כזו צריכה לכלול גם הרבה מילים חמות ותומכות. נכון, לא כל בן-אדם מסוגל לבצע שיחות כאלה ולברור את מילותיו בקפידה, תוך ביטוי חום ותמיכה ותוך כדי שימת-לב לכל תגובה, גם הקלילה ביותר, של האדם השני. האם יש בך את מידת הרגישות לעשות זאת? - זו השאלה האמיתית. כנות לא יכולה לדפוק שום דבר, אם היא מבוטאת בצורה זהירה ומתחשבת! - צמר גפן והארי קרישנה אין פה, חומד, רק פסיכולוגיה פשוטה.

דרך-אגב, מיסטר ליסטן...

אתה נשמע עצבני מאוד, זה לא אומר משהו? אולי בשל גילך הצעיר עדיין חסרה בך הבגרות הדרושה לקיים כזאת שיחה מלב אל לב...? - אם בא לך לראות דברים אלה, כפגיעה אישית - בבקשה! - אבל... אתה יכול במקום להפגע, ללמוד משהו חדש - הבחירה שלך.

MrListen

New member
איך אני יכול להיפגע מכזה דבר?

תמיד פתוח לביקורת בונה. אני בכל זאת לא מסכים איתך לגבי זה שאפשר להגיד הכל השאלה איך זה נאמר, משום שהדוגמה הספציפית מוכיחה את ההפך, משום שלדעתי כל נסיון בלהעביר מסר שהרכרוכיות של הבחור מבעסת... לא תצליח. לגבי יכולתי לברור את מילותיי בקפידה ולנהל שיחה "תוך ביטוי חום ותמיכה ותוך כדי שימת-לב לכל תגובה, גם הקלילה ביותר, של האדם השני", אני מאמין כי אני בדרך הנכונה, ואני דווקא רואה את עצמי כאחד בעל יכולת ביטוי גבוהה. אני בטוח שרמת הרגשות והיכולת לדבר על דברים מסוג זה ישתפרו עם הגיל והנסיון. לאו דווקא בנושאים של בינו לבינה כמובן. זהב לבן, הרשי לי לומר את ההתרשמות שלי לגביך באופן אישי על גבי הפורום: יש לך יכולת תקשורת בין אישית מדהימה ויוצאת דופן, את יודעת להוביל את מי שאת מדברת איתו למחוזות חפצך, משהו שאני מאוד מעריך. מאוד אהבתי את הדרך שבה העברת לי את דעתך לגבי חוסר הבגרות שלי, וניטבת את האנרגיה שלי לכיוונים חיוביים, והשארת בידי את הבחירה האם אני רוצה לקחת את התגובה שלך באופן שלילי או חיובי. אומנות הדיבור היא אחד הדברים שאני מאוד מאוד אוהב, ואני משתפר מיום ליום בזכות נסיון, אנשים כמוך ואנשים אחרים הסובבים אותי.

MrListen

New member
כפי שאמרתי, זו מיומנות לכל דבר

לאו דווקא שיחות רגישות, אלא כל סוג של יחסי גומלין בין בני אדם. אני לוקח את זה איתי גם ובעיקר לעולם העסקים.

תודה על המחמאה ../images/Emo9.gif

לא קשה להיות רטוריקן טוב, באמת שלא קשה, צריך רק להפעיל את הרגישות שלנו, לא יותר מזה.

melodynoa

New member
אין טעם להגיד לו על משהו שהוא לא

יוכל לשנות אותו... שינויים כאלה צריכים לבוא מעצמך ומחוויות שאתה עובר, לא כי מישהי היתה נמשכת אליך יותר אם היית יותר קשוח וגזעי.

למה אי-אפשר לשנות?

אין דבר, שאי-אפשר לשנות בעולם של היום, הכל ניתן לשינוי, והכל תלוי באדם עצמו!!! - כל מה שצריך הוא כוח רצון, נחישות וזמן, לא להתייאש אחרי שבוע, אם לא מצליחים לשנות.

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אני לא חושבת שהבעיה נובעת מהיותו רכרוכי או נטול בטחון עצמי, הבעיה [בעצם, לא כל כך בעיה] היא שאת לא נמשכת אליו ואין כל כך במה לדון פה.

דוVשה

New member
תומכת בדעתה של זהב לבן

בהחלט אפשר לדבר על זה ובצורה נעימה ויפה.

melodynoa

New member
זה עובד לטווח הרחוק

ועם הזמן, כשיהיה בטוח שאת לצידו, הוא ירכוש את הבטחון העצמי, וישתנה. זה קרה לי, ואלה הגברים הטובים ביותר. היה לי חבר מאצ'ו אחד, חבל על הזמן, חיוך לא הוצאתי ממנו. סבלתי אימים, ומאז אני לא מתקרבת אליהם. (כבר יש לי חבר)

רכרוכי לעומת מאצ"ו

מנסיון שלי לא כל גבר שנראה קשוח ובעל בטחון הוא אכן כזה. נתקלתי ברבים שמשחקים את המשחק כי הם יודעים שזה מושך הרבה נשים שחושבות כמוך,מתחת למסכה הם רכרוכים ביותר. הגבר ה"רכרוכי" לעומת זאת, עשוי להתברר כאכלה גבר ואולי הוא נורא נחמד אליך כי את ממש מוצאת חן בעניו וגם כי הוא שונא משחקים ולא מסתיר את זה. פעם גם אני נמשכתי למאצ"ו אבל היום אני בפה מלא מצביעה בעד מי שנחמד. אני רוצה להתפנק וזה נגד הכללים המאצ"ואיים. לדעתי שווה לבדוק את אופצית הרכרוכי בעל הפוטנציאל...

למעלה