בעיה

בעיה

שלום, כבר שנים שאני לא נרדמת. כאילו כבר קראתי הכל, עברתי הכל, ניסיתי הכל. אז זה לא הנושא, הייתי אתמול אצל רופאת משפחה ואמרתי לה שאני לא נרדמת ואני רוצה הפנייה למכון לחקר השינה או משהו. 1. היא אמרה לי שיש לי הצטברות של עייפות (ג'י באמת?) ושעלי לישון שנת צהריים (משהו כ45 דק'). קראתי כמעט בכל מקום אפשרי ששנת צהריים פוגמת בשנת הלילה (אמנם לא קיימת אצלי, אבל חפיף). אז אני משתדלת נורא חזק לא לישון צהריים, גם אם אני ממש עייפה. מה עוד, אם אני נרדמת//ישנה צהריים קשה לי מאוד להתעורר אח"כ ולרוב נמנום צהריים קל נגרר אצלי לשלוש-ארבע שעות. אם אני נרדמת אני פשוט לא מסוגלת לקום, תירו בי אני לא אקום (תרתי משמע. חו חה..). 2. אח"כ היא אמרה לי שעליי להרגע, להשתחרר ולתת לעצמי להרדם. ממש גאונה, אם זה היה כ"כ פשוט כבר מזמן הייתי כבר ישנה. הלוואי שהייתי יכולה להרגע ופשוט ללכת לישון. אמרה לי ללכת לחוף הים, להסתכל על הגלים ואז הכל יהיה בסדר. בא לי פשוט להרוג אותה, אני מצטערת פורום בתפוז זה לא המקום להשמיע איומי רצח, אבל אני אעשה את זה בסוף. כמה אטימות ובוּרות. ניסיתי לכתוב לפני השינה את הדברים שמטרידים אותי, לנקות את הראש, להרדם בעזרת דימיון מודרך, להסתכל על קטעי סטלנות יעני "מרגיעים", הליכות וכיו"ב. כאילו אני מאמינה שבמידה מסויימת נדודי השינה שלי באים ממקום של חרדה, אבל זאת שאלת הביצה והתרנגולת, כי החרדה שלי באה מכך שאני פשוט לא ישנה ולא נרדמת ויש לי שינה של בת מאתיים בערך. בכל אופן, אני יכולה לפנות ישירות למכון לחקר השינה (יש אחד בטכניון, לא?). ובכלל כמה זה עולה בערך? ואיך כל הפרצדורה הזאת? אשמח לתשובות, תודה רבה מראש, אנה.

בכל רבעון ניתן ללכת

לרופא משפ' אחד. אבל נראה, אני חושבת שאנסה ללכת לרופא אחר. אוף, אני שונאת את האנשים שרק משום שאחת לחודשיים חווים איזה קושי סובייקטיבי להרדם ישר נותנים עצות בנימת סמכות וחושבים שאם רק אשתה כוס חלב חם או ארוץ בשדות - הכל יפתר ואשן כמו תנוקות. When you have insomnia, you're never really asleep... and you're never really awake

shaiush4

New member
נשמע שאת יודעת ממה הבעיה,

ולכן רופאת המשפחה היא לא בהכרח המענה המתאים. אם את יודעת שהגורם הוא חרדה, אולי כדאי ללכת לפסיכולוג, שיכול לעזור גם עם החרדה הנלווית (מזה שאת לא נרדמת). אגב, יש במאמרים שיטה פסיכולוגית לטיפול בנדודי שינה, היא לא קלה, אבל שווה לך לנסות, למרות שעדיף לפנות לפסיכולוג קודם.

אבל אין לי בעיות חרדה באופן כללי.

זה שגוי לומר שאני לא נרדמת כי יש לי בעיות חרדה. יש לי התקפי חרדה קלים כי אני לא נרדמת. מצב שבו אני לא ישנה יומיים הוא לא נדיר במיוחד, אז ברור שזה גורם לי להרבה תסכול וסבל ובכי וגם קשיים בתפקוד היומיומי. אני לא רוצה ללכת לפסיכולוג, אני לא מעוניינת לדבר עם פסיכולוג, אני רוצה שיבדקו אם הבעיה ביולוגית או משהו ואם לא, אז אולי באמת כדורי הרגעה וני אפילו לא פוסלת על הסף כדורי שינה, כי מצב של התמכרות, קהות וכו' לא נראה לי גרוע יותר מהמצב שלי היום.

shaiush4

New member
לא חייבת להיות לך הפרעת חרדה

בשביל שהבעיה תהיה פסיכולוגית. נדודי שינה פסיכולוגיים הם לא תמיד ממקום של חרדה, והחרדה רק באה מאוחר יותר בגלל הנדודי שינה ואז זה באמת הופך להיות מעגל קסם. יש למידה של נדודי שינה (זה אולי נשמע לא הגיוני, אבל זה קיים). נוצרת התנייה של הגוף שלומד לא להרדם. תנסי לראות רופא אחר, שאולי יבין יותר. אני לא יודעת אם מעבדת שינה היא מומלצת, כי כבר אמרו פה בעבר אנשים שהיו וזה לא עזר להם, והרופאה שלי אישית מאוד לא המליצה על זה ואמרה שזה חסר טעם. עדיין נראה לי שאולי פסיכולוג יכול לעזור יותר, אבל זו כבר החלטה שלך.

akw

New member
הודעת עידוד בשבילך!

גם לי רופאת המשפחה אמרה שאני לא ישנה מספיק (מגלה לי את אמריקה!)... וכשניסיתי רופא משפחה אחר, שאולי הוא יתייחס לזה ברצינות, הוא אמר לי לנסות פסיכולוג!!! הזוי, נכון? אני בריאה נפשית לחלוטין..
אז אל ייאוש

shaiush4

New member
לא הזוי בכלל, הגיוני לגמרי.

בריאות נפשית ונדודי שינה מגורמים פסיכולוגיים הם שני דברים שונים. לאנשים יש מן סכימה כזאת של פסיכולוג שיושב ורק מהנהן וחוזר על מה שהמטופל אומר ומייחס הכל לבעיות שלו עם האמא בילדות המוקדמת. אז לא, לא כל הפסיכולוגים הם פרויד. מעבר לבעיות נפשיות שיכולות לגרום לנדודי שינה יש עוד גורמים פסיכולוגיים, כמו למידה, כמו חרדות (לא הפרעת חרדה, אלא חרדות, מהסוג שיש לכולם...), או סתם בעיה בויסות המחשבות (למשל כשהמחשבות רצות ואי אפשר להרדם בגללן...). אם אין בעיה פיזית שגורמת לנדודי שינה (וכן, צריך רופא שיתייחס לזה ברצינות) אז פסיכולוג יכול בהחלט להיות פתרון מעולה. (אגב, אתם גורמים לי להעריך מאוד את הרופאה שלי...)

אז איפה מוצאים פסיכולוג כזה נורמלי?

את מכירה אולי בחיפה? כי ממש אין לי כסף, זמן וכח ללכת לאיזה פסיכולוג ולדבר על החיים שלי. וד"א הקטע של ויסות המחשבות נכון לגביי, אני שמה לב לזה הרבה ומנסה לספור כבשים, לעשות תרגילים חזות או סתם לא לחשוב.

shaiush4

New member
אני לא מכירה, אבל אני אנסה לבדוק.

אגב, רוב הפסיכולוגיים היום הם ממש לא פרוידיינים. הגישה שמקובלת הכי הרבה היום היא הגישה שמשלבת את הדברים. אני אנסה לבדוק את זה ולראות אם יש פסיכולוג שמתעסק בתחום הזה. הבעיה היא באמת אולי בכסף - פגישה אצל פסיכולוג יכולה לעלות הרבה, אבל אפשר ללכת לפגישת ייעוץ ואז לראות אם יש טעם להמשיך. יכול להיות שזה יהיה שווה את הכסף.

למעלה