בעיה

בעיה

שלום לכווווולם. יש לי בעיה שאני מנסה להתמודד איתה כבר המון שנים. אני בעלת מקצוע חופשי ומאוד מוצלחת בתחומי. מסיבה שאיני מבינה, אני חווה "עוני", על אף הצלחתי. אני עומדת להקים משפחה ולא כל כך ברור לי כרגע איך זה יתאפשר כלכלית. אני מנחשת שמדובר בהלקאה עצמית שלי על טעויות ובאמונה שלא מגיע לי להרוויח. איך מתגברים על הבעיה ?

קחי קורס

לניהול כלכלה אישית את כנראה לא משהו בהשקעות פיננסיות נכונות

ה מוזה

New member
שאלה טובה

שאלת וגם ענית מסכימה עם החשיבה שלך של מה שאנחנו חווים זה מה שאנחנו חושבים אז תנסי לשנות את המקום הפנימי הזה שמרגיש"עני" .קראתי בכל מיני ספרים על הנושא הזה בדיוק וכשאני נזכרת ליישם גם את מה שקוראת מרגישה את המציאות משתנה אם אני קמה בבוקר וכבר חושבת "אין לי" ככה יראה היום ואם קמה וחושבת "וואוו,תודה על השפע שיש שלי" היום שלי עשיר תכפילי את זה ב 30 יום ותראי איזה עשירה תהיי :) למה את חושבת יש אנשים שחווים עושר חיצוני וכאלו שלא? מה ההבדל בינך לבין כל אלו שחווים שפע ?

ה מוזה

New member
"רק" אמונה

ובכלל לא,רק. אספר לך סיפור קטן שקראתי[לי הוא אמר הרבה על עצמי ועל השינוי הפנימי] אם תלכי למסעדה ויוגש בפניך תפריט ולא תדעי מה לבחור עד שתחליטי,תתמהמהי, מה שיוגש לך בסופו של דבר הן השאריות . ראי את העולם המציאות כמסעדה קוסמית מה שאנחנו מזמינים זה מה שאנחנו מקבלים הכסף לא מגיע,את שבה וחוזרת כמנטרה גם בכתיבה שלך על ה"לא מגיע","לא ראויה" - אם תאמרי לילד מספיק פעמים לא מגיע לך ,אתה לא ראוי , הוא יאמין לזה ,ישדר את זה ,יזמין את זה למה שלא מחר בבוקר תשני מילה אחת ? את הלא תחליפי ב- כן . שינוי גדול תמיד מתחיל בצעד פנימי קטן

yair aronson

New member
בעיה - כל בעיה היא הזדמנות בתחפושת

אני מסכים לגמרי עם המוזות
את יכולה גם לקחת ספר אשר מאוד מתאים למצב שלך שנקרא "הזכות להיות עשיר" שנכתב על ידי וואלאס ד. וואטלס כמובן תמיד אפשר גם לבדוק עם המקצוע שלך הוא באמת הכלי הנכון בעזרתו את יכולה לחוות את העושר אותו את מחפשת. אם תרצי אשמח להרחיב.

כיצד את מגדירה "עוני"?

האם ה"עוני" שלך הוא עוני של אין אוכל על השולחן, רעב מוחלט, אין חימום בחורף, אין קורת גג לישון מתחתיה, או שה"עוני" שלך הוא ההשוואה שאת עושה עם מה שיש לאחרים ? כי את יודעת, גם אם תהיי מיליונרית, תמיד יהיו אחרים שיהיו עם יותר מיליונים משלך בבנק
אני מכירה כמה וכמה משפחות שיש להן פחות ממה שיש לי, אבל הן תמיד במצב של שמחה זורמת והן מודות לשם על מה ש "יש", משום שמה שהן רואות דרך המשקפיים שלהן, זה את מה שהן בוחרות לראות, את מה ש "יש" אם את בוחרת לראות את מה ש "אין" זה מה שתראי. אם את בוחרת לראות את מה ש "יש" זה מה שתראי. התפיסה היהודית אומרת ש"זיווגים ופרנסה הם מאת השם" והקב"ה ממציא פרנסתו של אדם מראש השנה הזה ועד ראש השנה הבא. לפני כמה שנים ערכתי ניסיון על עצמי עם עניין הפרנסה. לאחר שקיבלתי את תלוש המשכורת הראשון שלי בתחילת השנה, החלטתי שאני לוקחת על עצמי עבודה נוספת כדי להגדיל את הכנסתי. עבדתי כמו אתון בשתי עבודות, ולא רק שלא היה לי פנאי לעצמי וכל הזמן הייתי עייפה ומותשת, אלא שפתאום צצו להן כל מיני הוצאות בלתי צפויות, והורדות שונות ומשונות של מס הכנסה וכל מיני שכאלה, שהשכר של העבודה הנוספת נבלע לו ולא הורגש בהכנסה החודשית שלי. אני לא עושה את זה יותר גם אם בתחילת כל שנה עומדים בפניי פיתויים לא קטנים לעבודות צדדיות מזדמנות. אני לא עושה את זה יותר. אני מקבלת את השכר החודשי שלי, אומרת "ברוך השם" ומודה לאלוקים על כך שיש לי עבודה ובריאות שמאפשרת לי להמשיך ולעבוד. השכר שלי לעומת מה שמרוויחות קולגות אחרות בעבודה שלי, הוא קטן יותר, לפעמים אפילו בחצי. פעם זה הפריע לי, היום זה ממש לא משנה בשבילי. אני גם "מעשרת" עשירית ממשכורתי על פי בחירתי, וזה עושה לי טוב על הנשמה לדעת שאני יכולה לתת לאחרים מהמעט שיש לי. כשאני "מעשרת" אני ממש מרגישה "עשירה"
"עושר" ו"עוני" הם מושגים שהם ניתנים לפרשנות אישית. אם נעסוק בהשוואות עם מה שיש לאחר, תמיד נרגיש "עוני", כי תמיד יהיה אחר שיהיה לו יותר ממה שיש לנו. מה שיש לאחרים לא צריך להיות רלוונטי להתנהלות של חיינו. ואם כל הזמן נעסוק בדאגה של "מה יהיה?" נהיה תקועים במצב של אימפוטנציה מבלי יכולת לשנות דבר בחיינו, ואת זה אני אומרת לך בתגובה לדאגה שלך לגבי הקמת משפחה. שפע זה כאשר את אוכלת ארוחה משביעה, עושה מקלחת טובה, והולכת לישון במיטה חמה. שפע זה כאשר את מתעוררת בבוקר בריאה ומחייכת ומודה לאלוקים על עוד יום נוסף על פני האדמה. זה שפע והכל תלוי בעיני המתבונן ובמה שהוא בוחר לראות. להודות על מה שיש, כל הזמן להודות על מה שיש. ואני אומרת לך מנסיון, כשאנחנו לומדים להודות על מה שיש, אנחנו מקבלים עוד

למעלה