בעיה..

InnocenceLost

New member
בעיה..

נראה לי שזה המקום הכי מתאים לפנות אליו, אז ננסה אני מבינה שחלקכם פה הורים, אז אולי תייעצו לי עם הבעיה שלי אני בת 15 וחצי, ואמא שלי פשוט שולטת בי. כל החיים שלי הולכים לפי הדרך שלה, ולפי החינוך שהיא קיבלה אני תלמידה טובה אבל לא מספיק טובה בשבילה כל שעות החזרה, עדיין קיימות ועדיין מוקדמות מדי. אבל אני שותקת וחוזרת תמיד בזמן אני מתנדבת בארגון כלשהו, ונורא אוהבת להיות שם. ובכל זאת היא דרשה ממני להתנדב רק פעמיים בחודש,(בגלל שזה מדרדר אותי בלימודים) וגם על זה שתקתי אני היחידה מבין כל החברים שצריכה תמיד לחזור הכי מוקדם, ובעצם אפשר להגיד גם בדרכ להרוס לכולם את הערב (אם נגיד במקרה של מונית הביתה, מחייב את כולם לחזור איתי) חוץ מהרגשה לא נעימה אני מרגישה שהיא פשוט לא בוטחת בי וזה מתלבט בהרבה דברים כמו חקירות איפה הייתי והסנפות למיניהן. לפני כמה זמן היא אמרה לי שהיא בוטחת בי אבל לא בוטחת במי שסביבי בנוסף היא תמיד משווה לדוגמא את בת דודה שלי, שכרגע בת 19 איך היא למדה לעומתי וכדומה.. וכשאני משווה לגבי שעות החזרה שלה לעומת שלי, היא שותקת. היום למשל מופיעה להקה שאני מאוד אוהבת בצפון, וזה די נדיר לראות אותה שם ובכל מקרה , ב2 אני צריכה להיות בבית למרות שהם רק מתחילים את המופע בערך בשעה הזאת ניסיתי לדבר איתה נורמלי והיא פשוט צעקה איך יש לי את החוצפה לבקש יותר מ2... זה הגיע למצב שפשוט אני לא מדברת איתה יותר, אין לנו יחסים של אמא ובת טובים כמו פעם נשבר לי כבר ממנה ומהדרך שלה ואני מרגישה שעוד קצת ואני אתפרץ ובצורה הכי רעה שיש.. אולי אתן בתור אמהות תסבירו לי למה היא ככה? ואולי מה אפשר לעשות, תודה לתשובות..

iris mom of two

New member
תראי

גיל חמש עשרה וחצי זה גיל מאד קשה. את מרגישה שאת מספיק בוגרת לבחור בשביל עצמך ולהחליט לבד. אמא שלך רואה את הסכנות מסביב, ועדיין רואה את הילדה הקטנה שבך, ומנסה לגונן עלייך עד כמה שיותר. אני מבטיחה לך שאמא שלך אוהבת אותך ומנסה לעשות את מה שהכי טוב בשבילך. אבל זה לא פותר לך את הבעייה. הצעתי: תבחרי זמן שזה רק שתיכן, זמן רגוע שאתן עושות משהו שנחמד לשתיכן (בגיל הזה אמא שלי ואני היינו כמו חתול ועכבר, אבל בכל זאת כל יום שישי היא היתה לוקחת אותי לקפה ועוגה), אולי זה כשאת עוזרת לה במטבח לבשל, אולי זה כשאתן לבד באוטו נוסעות לאנשהוא. בכל מקרה שתיכן צריכות להיות במצב רוח טוב. ודברי איתה, אל תאשימי אותה שהיא חונקת אותך, אל תשווי את השעות שלך לשעות של החברות, רק דברי איתה. נסי להסביר לה איך את מרגישה, והאם היא תהיה מוכנה לתת לך נסיון של שבוע עם שעות מאוחרות יותר. על הקונצרט אני חושבת שתצטרכי לוותר, על מנת להראות אמינה יהיה לך קשה לשכנע אותה לפני הקונצרט. ולהגיד לך את האמת, אני לא בטוחה שאני הייתי מרשה לבת שלי כשתהיה בת 15.5 לצאת לקונצרט שרק מתחיל בשתיים בלילה.

פלגיה

New member
אני מסכימה עם מה שאיריס כתבה

לא נעים לחיות עם אמא שחושבת שאת לא מספיק טובה לא נעים לחיות עם ההשוואה לבת דודה לא נעים להיות חריגה בין כל החברה לא נעים לחיות עם הגבלות. את מרגישה שאת יחידה - אבל לא בטוח שזה ככה. לא בטוח שאת היחידה שיש לה הגבלה על שעת החזרה הביתה (ובינינו - עם כל הסיפורים ששומעים גם אני הייתי מאוד מפחדת לדעת שהבת שלי מסתובבת ברחובות באמצע הלילה) חלק מאיך שהיא מתנהגת נראה נורמלי, לפחות מנקודת המבט של הורים למתבגרים. חלק הוא קצת פחות סביר. על הכל צריך לדבר. במנותק מאירוע מסויים (אל תיזמי שיחה יום לפני הופעה כי אז ברור שזה יוביל לצעקות) ועדיף במנותק מהבית. את צריכה לומר לה את נקודת המבט שלך - אבל גם להיות קשובה לשמוע את נקודת המבט שלה. בהצלחה.

למעלה