בעיה

בעיה

שלום, לאחר תכנון לימודים כושל (לימודים במכללה שרקבה), אני נתקלת בבעיות במציאת עבודה. יש לי תואר ראשון במנהל עסקים, אך אין לי ניסיון כלל. אני לא מצליחה למצוא חברה שתיתן לי הזדמנות, ולו בתור מתלמדת עם שכר מינימום. חשבתי להתחיל בלימודים שוב (הנדסאי תעשיה וניהול) והפעם במקום ברמה גבוהה ומוכר ע"י המל"ג, ושוב אני חוששת שגם לימודים מוכרים לא בטוח שיפתחו לי דלת. אני צריכה ניסיון, ואני יוצאת מתוסכלת מחוסר היכולת שלי למצוא את המקום הראשוני שיתן לי את ההזדמנות לרכוש ניסיון. ההתלבטות שלי לגבי לימודים עדיין קיימת ועם זאת, אשמח לקבל את דעתכם, מהי הדרך לפרוץ את המעגל הסגור הזה. תודה רבה

כי19

New member
אולי תנסי לעבוד בהתנדבות,או בתשלום

סימלי. ואחרי תקופה פשוט תרכשי את הניסיון. ואם כבר המשך לימודים.למה לא תואר שני במינהל עסקים,באחד האוניברסיטאות.

H20

New member
אני במקומה לא הייתי מסכימה "לעבוד"

בהתנדבות או בשכר סמלי.

אשמח לקבל את תגובת 'מכון הדסה'

וכן, גם אני לא אהיה מוכנה לעבוד לגמרי בחינם.

Upsilon

New member
עבודה בחינם ...

זה אמנם קשה ... אבל בתור אחד שעשה את זה חודשים, זה לא כזה נורא. אמנם אני עדיין סטודנט, אבל זאת דרך מצויית להציג את עצמך ולרכוש את הליטוש המקצועי שכולם רוצים ... אני כבר לא עובד שם יותר (מתנגש עם הלימודים), אבל החברה שנשארו ... כבר התחילו לעבוד בתשלום (לאחר 4 חודשים) ולטענתם היה שווה את ההשקעה.

Kiru

New member
אני בטוח שגם מכון הדסה יגיבו,

אבל על פניו עולות לי בראש כמה אפשרויות: 1. רישיון ייעוץ השקעות/ניהול תיקים; 2. MBA; 3. לימודי תעודה בראיית חשבון (לבוגרי תואר ראשון). הכל כמובן תלוי במידה שבה התואר שלך מוכר ע"י המוסדות שאחראים על המסלולים הנ"ל.

תכנון קריירה

ראשית, למיטב הבנתי, מוסד הלימודים בו למדת אינו מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, ולכן הקושי להשתלב בשוק העבודה גדול יותר. מרבית התארים הראשונים במדעי החברה והרוח אינם בגדר מקצוע (PROFESSION) והם מוגדרים יותר כחקר ולימוד המשלבים השכלה כללית עם ידע באחד התחומים המרכזיים של החיים האנושיים. מרבית הבוגרים עוסקים בתפקידים מנהליים שונים במגזר הציבורי והפרטי. בנוסף, הסיכויים להשתלב בשוק העבודה בתחום של מנהל עסקים גבוהים יותר לבעלי תואר שני המתמחים בתחומים השונים: מימון, שיווק, התנהגות ארגונית ועוד. שנית, אם ברצונך ללמוד הנדסאות תעשייה וניהול כדאי לבדוק שמוסד הלימודים מוכר על ידי גוף רשמי. חשוב לזכור שגם לגבי תחום לימודים זה, קשה לצפות מה יהיה הביקוש העתידי, כיוון שהוא משתנה משנה לשנה ותלוי בפרמטרים שונים. בהצלחה!

למעלה