בעיה

האמיתית

New member
בעיה

אני סטודנטית של האונברסיטה הפתוחה. אני אמורה להתחיל את העבודה על הסמינריונים שלי, הבעיה היא שאני לא מתמצאת בחיפוש במאגרי המידע (מי שמכיר את אתר ספפרית האו"פ יודע על מה אני מדברת). מה עושים?

erango2

New member
מאגרי מידע הם הפיתרון

אני עובד גם במחלקת קוראי חוץ באונ' חיפה ואני מודע לבעייה שלך מקרוב שכן רבים מלקוחות הספרייה שבאים אלינו לחיפה לומדים באונ' הפתוחה. למרות שהתשלום שהם משלמים הוא גבוה יחסית אין הם זכאים לקבל מידע ממאגרי מידע.יחד עם זאת מאגרי מידע טובים כמו שהספרייה שלנו מנוייה עליהם הם הפתרון הטוב ביותר. לפרטים נוספים אשמח לעזור ערן

erango2

New member
מדריכים כיצד לדעת להשתמש

מדריכים כיצד לדעת להשתמש במאגרי מידע נמצאים באתר הבית של הספרייה של חיפה http://lib.haifa.ac.il/ יש שם מדריכים מצוינים שהוכנו על ידי ספרני היעץ בספריית אונ' חיפה. בהצלחה

חייםלוי

Member
מנהל
כל ספריה אוניברסיטאית גדולה

מנויה על מאגרי המידע העיקריים והטובים. אני לא יודע איפה היא גרה אבל היא יכולה להיכנס לאחת הספריות האוניברסיטאיות הקרובות אליה ולהשתמש שם. לא חייבים בחיפה.

erango2

New member
אתה צודק אך

אך הבעייה היא שהגישה למאגרי המידע היא עם תעודת זהות,לאמור הגישה חופשית לסטודנטים,וסגל מנהלי.הבעייה שהיא העלתה שהיא חסרת אונים כיצד להשתמש במאגרי המידע,לכן המלצתי לה לפנות לדף הבית של הספרייה בחיפה,שם בצמוד לכל מאגר מידע יש מדריכים [לרוב בעברית] פשוטים מאוד שהוכנו על ידי ספרני מחלקת היעץ. כמובן שבכל ספרייה אקדמית ובטח בירושלים היא תוכל למצוא מענה דומה.

אלינקה

New member
אצלנו בספריה ניתן לגשת חופשי

למפתח חיפה, לGALE שזה מאגר מאמרים באנגלים חלקם בטקסט מלא ולמכון סאלד זאת ספריה ציבורית

האמיתית

New member
הבעיה שלי....

היא לא בעיית גישה למאגרים (יש לי את זה דרך ספריית האו"פ) הבעיה שלי היא שאני לא יודעת לחפש במאגרים הנ"ל........

Sapientia

New member
תראי, זה לא הולך ברגל -

יש לנו קורס שנתי במסגרת הלימודים על מאגרי מידע, ויש כמה מאות של מאגרי מידע קיימים

האמיתית

New member
ערן

הבעיה שלי היא לא הגישה למאגרי המידע (דרך ספריית האו"פ אני נכנסת לכל ה-TD NET, אל"ף, ULS, כתבי עת אלקטרונים....) הבעיה שלי היא שפשוט אני לא יודעת להשתמש במאגרים הנ"ל.... הרי לכל מאגר יש חוקיות משלו (איך לאיית, מה לסמן וכו') אני לא יודעת כיצד לבנות את הב"ב לעבודה

Sapientia

New member
זאת כבר בעיה יותר גדולה-

והתשובה היחידה היא- גשי לספריה של המוסד בו את לומדת, לדלפק היעץ, ותבקשי עזרה. אין קיצורי דרך. בחלק מהספריות יש גם מדריכים לכל מאגר מידע. יש בקישורי הפורום קישורים לספריות השונות בארץ. בדקי בספריות השונות את מאגרי המידע והמדריכים לשימוש בהם.

בדף הבית של ספריית אונ' חיפה

בדף הבית של ספרית אונ' חיפה תוכלי למצוא מדריכים להרבה מאגרי מידע. את המדריכים הכינו ספרנים והמדריכים ממש עוזרים ומובנים לכל!

בתיה4

New member
באתר של ספרית האו"פ

ישנה אפשרות לקבל הדרכה מקוונת ויש כניסה להדרכות למורשים. למה את לא משתמשת בזה? ואם עדיין לא הצלחת ללמוד הרי ניתן לקבל הדרכה פרונטלית בתשלום. כך שאינני מבינה מה הבעיה?

האמיתית

New member
.......

הייתי בכל ההדרכות למינהם הטעות שלי היא שעשיתי אותן מוקדם מידי (לפני שנתיים למרות שרק כעת אני אמורה להתחיל לעבוד על הסמינרים) כך שאני פשוט לא זוכרת כלום וזה קצת בעעיתי לבקש מספרניות שיישבו איתי על הכל מהתחלה.....

על זה נאמר

"לא הביישן למד". למה לא לבקש מספרניות שיעזרו לך? א. זה אחד התפקידים שלהן, ב. אני בטוח שתצליחי למצוא מישהי (או מישהו) שיעשו את זה בשמחה.

Sapientia

New member
בדוק../images/Emo45.gif

ויותר מזה- תוך כדי עזרה הן גם עלולות למצוא לך כמה דברים. תרגישי בנוח
מה שכן- אם את ניגשת לספריה אוניברסיטאית כלשהי- כדאי לגשת עוד השבוע, כלומר- מחר, כי שבוע הבא מתחילה שנת הלימודים, והתורים יהיו יותר עמוסים.

האמיתית

New member
......

הייתי בכל ההדרכות למינהם הטעות שלי היא שעשיתי אותן מוקדם מידי (לפני שנתיים למרות שרק כעת אני אמורה להתחיל לעבוד על הסמינרים) כך שאני פשוט לא זוכרת כלום וזה קצת בעעיתי לבקש מספרניות שיישבו איתי על הכל מהתחלה.....

למעלה