בעיה

בעיה

שלום. הנני בן 27 וסובל מהפרעות קשב וריכוז. לאחרונה התחלתי לקבל ריטלין SR מנוירולוג, שהמליץ על מינון של עד 60 מ"ג ליום. בדרך כלל אני לוקח כדור אחד של 20 מ"ג והוא די עוזר ואחרי שלוש שעות עוד אחד. לאחרונה הבחנתי כי הכדור האחד הזה לא ממש עוזר. היום קראתי בפורום שSR עוזר בכלל ל8 שעות ולכן אני תוהה האם בכלל הייתי צריך לקחת מראש שני כדורי SR של 20 מ"ג כל אחד? אולי הכדור שלקחתי עד היום לא ממש עזר ורק כאשר לקחתי את השני למעשה שניהם פעלו בו זמנית ואז זה עזר? בנוסף קראתי בפורום שהמינון המומלץ "בגדול" הוא כ- 0.3 מ"ג לכל ק"ג משקל. למרות כל טבלאות ההמרה לא הצלחתי להבין מה המקביל של 1 מ"ג ריטלין רגיל ל1 מ"ג של ריטלין SR. בנוסף האם המינון הנ"ל מומלץ לילדים או גם למבוגרים? אני שוקל 110 ק"ג (די גדול לצערי.. אך גם גבוה יחסית) האם אוכל לקחת שני כדורי ריטלין SR של 20 מ"ג כל אחד וזהו המינון המומלץ בשבילי? המון המון תודה

zivadina

New member
תלמד את הנוירולוג שלך

אדם ששוקל 110 ק"ג צריך מינון הרבה יותר גבוה מאשר 60 מ"ג ביום. בכל אופן, אסור להמליץ על מינון באינטרנט, אבל אפשר לתת לך סדרי גודל: אצלי, כל ילד ממשקל 50 ק"ג נטל 2SR בבת אחת. זה נשמע כמו 40 מ"ג, אבל אפקטיבי כמו מנה של 16 מ"ג על פני כ-8 שעות. ישנם מספר פרמטרים לקביעת מינון בהתאמה אישית: 1. משקל הגוף (משקל גבוה=מינון גבוה) 2. חילוף החומרים (חילוף חומרים מהיר=זמן השפעה קצר יותר של הכדור) 3. גיל (גיל גבוה=מינון נמוך יותר). כך שתוכל להבין שהמינון שנטלת לא נכון בשום צורה, וצריך להחליף את הנוירולוג או לבקש ממנו להתאים לך מינון באופן מסודר, תוך מעקב צמוד כדי לגלות איזה מינון מתאים לך. בדרך כלל את גודל המינון בודקים בעזרת ריטלין "רגיל" (4 שעות) ואחר כך מתרגמים לסוג ארוך טווח יותר (SR, LA, קונצרטה). מה בדעתך לעשות?

היתה לי הרגשה שהנוירולוג לא מבין..

קודם כל תודה רבה על ההיתייחסות. ממה שקראתי באינטרנט יש איזשהו "טאבו" שאסור לקחת יותר מ60 מ"ג ביום. אני מבין שמדובר בריטלין רגיל אבל עדיין לפי החישוב שלי אני אמור לקחת בערך 4 כדורים SR ביחד וזה קצת מרתיע אותי, זה נשמע משהו בומבסטי כזה (80 מ"ג SR יחד).. בכל מקרה, מאז שכתבתי את ההודעה ועד עכשיו ניסיתי לקחת שניים יחד וזה גרם לי לתחושת אפתיות (לא רצינית) ובכל מקרה לא עזר לי להתרכז. בעקבות כך, ובעיקר בעקבות התשובה שלך, העלתי השערה שעד כה כדור אחד לא עזר לי בכלל (ודרך אגב פעם לקחתי כדור ואחרי 10 דקות הלכתי לישון צ-ה-ר-י-ם!! - כך שזה בטח לא הזיז לי אפילו..) ולכן לקחתי שני כדורים שהם למעשה מינון נ-מ-ו-ך מידי ואז הגיעה תופעת האפתיות כתופעת לוואי שמופיעה כאשר לוקחים מינון נמוך מידי. אז למעשה הכל מוביל לכך שאנסה 3-4 כדורים יחד.. (כמובן לא היום...) האם המסקנה שלי סבירה?

zivadina

New member
מסקנה לא סבירה

ובמינונים גבוהים כאלה צריך פיקוח של הרופא המטפל.

למעלה