בעיה

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
בעיה

מצאתי אתמול מיכל ובו אורן ושקד,לפי שיקול שאולי כנראה טעיתי בו הפרדתי בינהם שהשקד נמצא כרגע בתרדמת,אך זוהי תקופה לא כל כך טובה לחשיפת שורשי האורן,ואני חושש שאולי הוא לא יעמוד בשתילה המחודשת. מישהו יודע מה ניתן לעשות לשפר את סיכויו לשרוד?

bekN

New member
בעיה שניה

אני זקוק למידע על מחלות שתוקפות אלת מסטיק,לדעתי אלו כנימות (קצה העלה נהיה גבשושי ומקומט) ודרכי התמודדות...

noamrathaus

New member
גבשושיות

הי, אני לא זוכר במדוייק, אבל אם איני טועה נאמר לי שהגבשושיות שמאוחריהן (בצד השני של העלה) יש כמו קורים, קורה עקב עקיצה של צרעה את העלה, עקיצה בה היא מחדירה את הביצה שלה לתוך העלה. איני יודע אם זה מזיק או לא, או שמה זה מה שיש לך... אשמח אם מישהו יכתוב משהו מדוייק יותר.

אולמוס

New member
טיפול באורן

את האורן ישל שתול מיד במיכל עמוק ומנוקז לפי גודל העץ מומלץ ורצוי עם אדמה שנלקחה מתחת לאורן מאותו המין. השאר את העץ מספר שבועות בצל חלקי מרבית שעות היום הקפד על לחות קבועה. ככל שמזג האויר מתקרר יש סיכוי להשרדותו. אם שרד - השאר אותו במיכל זה לשנתיים הבאות.

bekN

New member
נקווה לטוב...

תודה ,אני מקווה שהוא ישרוד. לגבי האלה,כבר איבדתי שני ענפים ככה (מדובר ב-mame) ואני ממש לא מעוניין לאבד את האחרון ,אם מישהו יודע במה מדובר אני אשמח מאוד

למעלה