בעיה

sacrament

New member
בעיה

אני בת 18, ולפני כמה שבועות קיבלתי פטור מהצבא. החלטתי ללכת ללמוד, אבל נאמר לי שאין אפשרות להכניס אותי ללימודים כי הלימודים החלו כבר, ועליי לחכות לשנה הבאה, כי אין אפשרות להתחיל את מה שאני רוצה בסמסטר ב'. אני רוצה ללמוד משפטים, אבל לא רוצה לפספס שנה. האם אפשר להתחיל כמה קורסים במשפטים באוניברסיטה הפתוחה וככה לא אצטרך ללמוד אותם שנה הבאה? האם מכירים בקורסים של או"פ? האם יש שם בכלל משפטים? או שיש פיתרון אחר? בתודה, עדי

sacrament

New member
אבל

יש לפחות 2 קורסים בנושאי משפט: -דיני ירושה וצוואות -דיני חוזים אם אני אלמד את זה שם זה יחשב לי באוניברסיטה?

Kiru

New member
אין לי מושג,

אבל אני בספק. הקורסים האלה לא מיועדים לסטודנטים למשפטים ולכן סביר להניח שהרמה שלהם היא לא אותה רמה.

הכרה

הקורסים יוכרו רק אם תכני הלימודים יחפפו לנלמד באוניברסיטה שבה תבקשי הכרה. ההכרה מותנית גם בציון בקורס. ציון נמוך יוביל לאי הכרה.

stkachov

New member
תבררי

בכל מוסד ומוסד מה המדיניות שלו. למשל בטכניון אין שום קשר בין הפקולטה אליה אתה שייך לקורסים שאותם אתה לומד. אצה אדון לעצמך, תעשה מה שבא לך. עכשיו אין לי מושג איזה קורסים יש במשפטים, אבל יכול להיות שיש קורסים כלליים שניתנים בכל סמסטר. כך שאת תוכלי להתקבל לסמסטר אביב לחוג אחר(לא משפטים) אבל ללמוד את הקורסים שאחר כך כן יוכרו לך במשפטים, כיוון שהם חלק מתכנית הלימודים במשפטים. בקיצור... תבררי מה המדיניות בכל מוסד והאם מה שאמרתי אפשרי איפה שאת רוצה.

קורסים כלליים

כל סטודנט חייב במספר קורסים כלליים שאינם מחוג לימודיו. חובה גם ללמוד אנגלית (אלא אם כן הוצאת ציון לפטור במבחן באנגלית), קורס להכרת המחשב וכאלה. את אלה ניתן ללמוד גם כתלמיד שלא מן המנין ולהוריד אותם ממכסת החובות בשנה א'.

למעלה