בעיה...

בעיה...

אוקיי פעם אחרונה כתבתי לכם שהתוכונים שלי העיפו לפינקים את הביצים מהקן וחשבתי שזה בגלל שאין להם חומר קינון והם רצו את של הפינקים... אז שמתי להם חומר קינון(כותנה וחוטי פישתן) והם אוספים את הכותנה והחוטים וגם ירקות ישנים שנשארו על הרצפה מהארנבות ושמים את הכל בתוך המיכל אוכל שלהם!!!!כבר כמה פעמים הוצאתי את זה משם והם שוב שמו את זה.. וגם מצאתי שם ביצה של פינקים.... מה זה אמור להביע?!?!?

מקפיצה+טיפ...

סתם עלה לי רעיון... בזמן ששבתי והפרדתי גרעינים מקליפות.. שכדאי שאני יגיד לכם שכדאי לכם לגדל את האוכל של התוכיחם.. הרבה מהזרעים נובטים אם זועים אותם וזה מביא פירות וגרעינים ואפשר להרוויח מזה הרבה אוכל לתוכים בכלום כסף....סתם רעיון.. ותענו לי כבר לבעיה שלי!!

unita2

New member
אני חושבת ש...

כדאי לך להפריד את התוכונים מהפינקים...

יש לי רק כלוב אחד...

יש לי רק כלוב אחד גדול.. יש לי דגם כלוב קטן אבל ממש קטן כמו הסטנדרטי שמחזיקים בדרך כלל פינקים וכנריות.. וחבל לי על הפינקים כי הם נורא שמחים ככה בכלוב שהם עפים ובכלוב הקטן אין להם מקום לעוף.... חשבתי לנסות לסגור חלק בכלוב הגדול... אבל אני צריכה להשיג רשת בשביל זה...

חוצמזה...

כששאלתי פה (ושאלתי כמה פעמים) אם פנקים תוכונים, קוקוטלים וכנריות מסתדרים ביחד אמרו לי שכן.. אז אני אשאל שוב הם מסתדרים ביחד או לא? כאילו אני יכולה להביא קוקוטלים וכנריות או לא??

זה יותר גרוע ממה שחשבתי....

הפינקים שלי התחלקו על השכל! חשבתי שהתוכונים הם אלה ששמים את החומרי קינון במיכל אוכל אבל מסתבר שהפינקים פשוט אימצו את המיכל אוכל כקן... הם שמים בו ריפוד ומטילים בו ביצים ודוגרים בו! ולא עוזר שאני כל פעם זורקת להם משם את החומרי קינון ומכניסה את הביצים שהם מטילים לקן שלהם(האמיתי שמיועד לכך) הם חוזרים על שוב ושוב! ואין לי אפשרות להפריד אותם מהתוכונים.. וממש חבל לי על הביצים שסתם הולכות ככה.. מה לעשות?!?! כבר אין לי יותר הצעות טובות.. בבקשה תגידו לי מה לעשות לפינקים המשוגעים האלה??!?!

הנה מה עשיתי תגידו לי אם זה בסדר

הכנסתי את הפינקים לכלוב קטון וכדי שהחתולים לא יקפצו עליו שמתי את הכלוב הקטן בתוך הכלוב הגדול של התוכונים בחוץ. אבל נורא עצוב לי לראות את הפינקים ככה סגורים בכלוב הקטן ומנסים לעוף החוצה... כי הם רגילים לכלוב הדול שבו ילו להתעופף חופשי...אבל מצד שני בכלוב הקטן התוכונים לא יפריעו להם לדגור... מה נראה לכם ? זה טוב ככה מה שעשיתי??

מקפיצה+שאלה נוספת

אנשים אתם לא עוזרים לי.... אני כל השרשור הזה כתבתי בעצמי ואף אחד לא טרח לענות לי לכלום. טוב אז תענו לי אם נראה לכם נכון מה שעשיתי ויש לי עוד שאלה. זה שלא מגדלים תוכונים עם פינקים ראיתי אבל תוכונים עם קוקוטלים אפשר ביחד באותו הכלוב?

למעלה