בעיה

בעיה

שלום אני בחור חרדי בן 19.5 בחור טוב לומד בישיבה טובה והכל טוב ויפה אך יש לי בעיה מזה שנה שאני מאונן אני יודע שזה אסור באיסורים קשים וחמורים שזה מוריד טומאה אבל אני לא מסוגל להפסיק יוצא שבזמן האחרון אני עושה את זה פעמים ביום אני מתביש ללכת לשאול את הרבנים בישיבה ואני לא יודע מה לעשות קיבלתי על עצמי עשרות פעמים להפסיק זאת ואני לאמסוגל אמנם אחרי שאני עושה את זה אני מתחרט אבל זה עוזר לחצי שעה... למדתי ספרי מוסר , פלא יועץ ראשית חכמה ו גורנישט אני מרגיש דחף לעשות את זה כמו סיגריות אנא עוצו לי עיצה

DAVID523

New member
אם תחשוב רק על תורה

לא צריכה לעיות בעיה. תלוי על מה אתה מיתרכז תתרכז תמיד על התורה ולא על דברים אחרים.רחמנא לצלן. דרך אגב אומרים - הוצאת זרע לבטלה.זה יותר נקי מלומר "לאונן".רחמנא לצלן. אחי היקר שהשם ימלא את משאלות ליבך לטובה.

פייקו

New member
אדיר ונאור - איזהו גיבור

1.אני יכול לומר לך שני דברים האחד - שככל שאדם גדול יצרו גדול עליו וכשתבין זאת תדע להילחם בו.. 2.אני מערב את עצמי לתשובתך - ראה גם אני לא נקי מלעבור את פי ה' אך כיום אני יודע כשיצרי גדול עליי אני מסתכל במו"ר אבי שנפטר לא מזמן וכשאני נזכר בענוונתנותו ובדבקותו באל - אני יודע שאני אתבייש לעמוד או ללכת לפני קברו - כי איך אעמוד לפני קברו - ואנו רק בשר ודם ומה יהיה ליום הדין כשאעמוד על דיני לפני מי שאמר והיה העולם.. ואפילו היום אני מתבייש בפני עצמי - מפני אבי .. אך משענתי על אלי יודע למה " כי אבי .... עזבוני וה" יאספני" ואפילו כאסופי מהרחוב.

asaf2000

New member
טיפ

נגיד מישהו מכור לסיגריות אי אפשר להגמל מזה אם אין לו רצון, ואם יש לו רצון זה הדבר הכי חשוב לא להפסיק לרצות. עכשיו נגיד מישהו מעשן 2 חפיסות ביום שירגיל את עצמו לעשן כל שעה ואפילו שלא יצליח לו כל כך שינסה שוב ושוב וככה הוא ירד לחפיסה ביום ואחרי איזו תקופה שירגיל את עצמו רק כל שעה וחצי וככה עד שיגביל את עצמו למספר סיגריות מצומצם ביום עד שיצא שהוא בקושי מעשן. אותו דבר במקרה שלך, קודם כל קצת קשה להציע את זה אבל להבדיל זה כמו שחילוני בא לרב ואומר לו שמע כבוד הרב אני יכול לשמור שבת והכל אבל על הסיגריות בשבת אני לא יכול לוותר, אז כמובן שלהתיר לו לעשן הרב לא יכול אבל הוא יגיד לו שישמור כמה שהוא יכול. אז כמו הפתרון שהבאתי לך עם הסגריות תנסה במקרה שלך להגביל את עצמך עד שתפסיק לגמרי, וזה אם ניסית פתרונות אחרים ולא עזרו אז להתיר לך אי אפשר אבל אולי תנסה לצמצם את הנזק כמה שניתן.

א77

New member
כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו

אם יצרך מנסה כ"כ עליך, סימן שהוא מכיר בגדולתך. ואם הנך גדול וגבור אז היאבק עמו. אני ממליצך לקבוע בקביעות מתמדת שיעור מוסר בכל יום. והכי הכי הכי זה כמה שיותר להתמיד בלימוד התורה. קבל עליך להיות כמה שיותר בחברה. אבל חברה טובה. בין חברים המדברים בלימוד ולא העוסקים בדברי הבאי ודברים בטלים. ועוד משהו: קבל עליך לקיים משהו כתוספת לקדושה בלי נדר כמובן. וזה יכול להיות הרבה דרכים. העיקר לא לשקוע במחשבות והרהורים, לא על העבר הלא טוב, וכמובן להשתדל להנצל מהרהורים רעים. וגם, אל תחשוב שרק לעשות אסור לך אבל להרהר מותר, כי אמרו חז"ל הרהורי עבירה קשין מעבירה. ואין ספק שמהרהורי עביחרה נגררים לעבירה. ולרוב כשהיצר מנסה להסית, הוא אומר לך מלכתחילה רק לחשוב. ברגע ותחשוב תהיה אסור באזיקי יצה"ר.

למעלה