בעיה

DAVID523

New member
בעיה

חבר שלי ניסה להיתאבד והזמינו לו משטרה.באותו הזמן הוא לא היה בבית ואבא שלו חתם לשוטר בתעודת זהות שהוא לא נימצא ושהכל בסדר. עברו כמה ימים, לא נראה לי שהוא יירד מנסיון ההיתאבדות אם הוא שוב ינסה להיתאבד.האם אפשר להזמין לו שוב משטרה עם ניידת אמבולנס.למרות שלא מזמן האבא חתם למישטרה שהכול בסדר? האם בכלל נסיון להיתאבדות זו עבירה פלילית? אני קודם סיפרתי הבעיה למשרד הרווחה.והם לא שאלו אותי אם להזמין משטרה.

גרא.

New member
DAVID523,לא ברור לי מה הקשר

למשטרה,אלא אם כן המידע שבידך אינו מדוייק..לא ברור למשל מי הזמין משטרה לבית, כשאביו היה בו באותה שעה. מי ידע בכלל על נסיון ההתאבדות.אבל לגופו של עניין, לא זה מה שחשוב כרגע..אם יש לך מידע מהכרות קרובה עם חברך על כוונותיו להתאבד,חשוב שתנסה תחילה להפנותו לטיפול. מן הסתם כווותיו להתאבד, הן על רקע מצוקה רגשית קשה. הוא זקוק לעזרה מקצועית, לא בכדי להצילו אם וכאשר ינסה להתאבד, אלא כפעולת מניעה.אינך יכול להזמין משטרה עם אמבולנס, על סמך איום בהתאבדות. יחד עם זה, אם להערכתך חברך מסוכן לעצמו בהתנהגות אובדנית חוזרת,אתה רשאי, למעשה אפילו חייב לפנות למשטרה, וזו תביא אותו לבדיקה לפסיכיאטר המחוזי, שרק הוא רשאי להחליט אחרי בדיקה, אם יש צורך לאשפזו לזמן מה בבית חולים לחולי נפש..אכן פנייה קשה,נראית כאקט לא חברי, אבל לעיתים אין מנוס.משרד הרווחה? פועל בגישה ייחודית משלו. כל עוד חברך לא יבוא ללישכה ,יפגש עם עו"ס, ויחשוף את קשייו ורצונו להתאבד, הם, כלומר עודי הרווחה לא יפעלו. כי העיקרון המנחה את עובדי הרווחה הוא שעל הפונה לבוא אליהם..הם, בדרך כלל לא הולכים לביתו. למעט מקרי חרום קיצוניים.

טל קר

New member
המשטרה זה לא כדי לעצור אותו מהר

על עבירה פלילית, אלא כדי לאתר אותו במקרה חירום . קרה לי מספר פעמים שעל סמך הודעות אובדניות בפורומים באינטרנט פניתי להנהלת הקהילות שפנתה למשטרה, ופעם פניתי ישירות למשטרה כי היה חג ולא איתרתי את הנהלת הקהילות, ובכל המקרים הצליחו להציל חיים. באחד המקרים, שגם הגיע לעיתונות, ההורים היו בבית, ולא היה להם מושג ממה שקורה בחדר הנעול של בנם. למה האבא שלו חותם שהכל בסדר כשהוא לא? אני בהחלט הייתי מדווחת לרשויות הרווחה.

למעלה