בעיה....

• פותח הנושא bnc
  • פורסם בתאריך

bnc

New member
בעיה....

לא מזמן שיניתי את עיצוב האתר שלי (wmplace) ועדכנתי אותו. את כל הקבצים הישנים של האתר מחקתי ואת הקבצים החדשים העברתי לתיקייה home/ ; קיימים הרבה (מאוד) אתרים שמקשרים לדפים ישנים באתר שלי שכבר לא קיימים. רציתי לבנות סקריפט כזה, שמקבל את מיקום הדף (1-) בהיסטוריה, ומשנה את המיקום למיקום הקבצים החדש. למה 1- ? בגלל שכאשר קובץ לא קיים, הדף שמופיע הוא דף שגיאה. הבעיה היא שכאשר דף השגיאה מופיע מיקום הדף אליו משתמש רוצה להכנס מראש לא נזכר כהיסטוריה. השאלה שלי היא האם יש דרך כלשהיא לעקוף את זה ולהקל על המשתמשים באתר שלי, או שממש אין אפשרות ואז אני פשוט אעשה רידיירקט לעמוד הראשי החדש. תודה מראש למי שהיה לו כח לקרוא את כל זה (ולהבין משהו בפרט)....

N i X

New member
-1 ? מה?

כמה שלא ניסיתי להבין, לא הצלחתי. בעיית משכל קלה (או קשה...) שלי? בוא ניראה מה שהצלחתי להבין, יש לך אתר atar.com כל מה שהיה שם מחקת, ועכשיו האתר החדש הוא ב atar.com/home/ ====לא קשור=== בעצם עכשיו הבנתי על מה אתה מדבר, על history.back(-1) ? או שגם לא? ====== אז כשהמשתמש הולך לקובץ כלשהו atar.com/bnc.html הוא מקבל 404.html או משהו כזה, והדפדן לא זוכר שהוא הלך לbnc.html . אם אתה יכול לשנות את דף השגיאה, אני חושב שהדף שלא נמצא יהיה ב $HTTP_REFERER ... תבדוק את זה. מקווה שהצלחתי להבין\לעזור.

N i X

New member
התבלבלתי ;)

במקום מה שאמרתי על $HTTP_REFERER התכוונתי ל $REQUEST_URI סליחה.

bnc

New member
הבנת...

ובאמת ניסיתי לעשות את זה אבל משהו הפיל אותי..... דפי השגיאה (יותר נכון הסיומת של דפי השגיאה) היא: html... משמע אני לא ממש יכול לעשות כלום... ובגלל העובדה המצערת הזאת פשוט עשיתי רידיירקט לעמוד הראשי. יותר מדי סיבוכים.....

bnayal

New member
...:::...

אתה יכול לתת בדף שגיאה פקודה שתשלח את המשתמש לדף הראשי של האתר...

אמיר ט

New member
ד"א...

אולי יש לך אפשרות לשים קובץ .htaccess ואז שם אתה יכול לבד להגדיר את הקובץ 404 ואפילו לעשות ככה שקבצי HTML יעברו דרך הפרסר של PHP וככה הוראות של PHP יעבדו בהם. כל זה כמובן תלוי אם איפשרו את זה בשרת שלך, ואם השרת הוא אפאצ'י... בהצלחה.

למעלה