בעיה

בעיה

שלום לכל חברי הפורום אני רוצה לשתף אתכם בבעיות בחיים שלי,אני לא יחסיר כלום,כל פרט אני ישפוך על מנת שתוכלו לעזור לי אוקיי נתחיל קוראים לי איתן ואני מראשון לציון.נולדתי לפני 16 שנה.אבא שלי הכיר את אמא שלי כשהם היו צעירים,הם התחתנו והולידו 3 ילדים שאני הצעיר מביניהם.שנתיים אחרי שנולדתי אמא שלי נפטרה ואבא שלי התחיל קשר חדש עם צעירה בת 18 (אבא שלי באותו זמן היה בן 35).הת התחתנו אך אלה היו נישואים מלאי בעיות מצד האחים שלי מכיוון שאחי הגדול שהיה בגיל ההתבגרות לא סבל שאישה כל כך צעירה תבוא ותגיד שהיא אמא שלו ותנהל לו את החיים.אני זוכר שבכיתה א´ כל פעם שהייתי חוזר הביתה הייתי נתקל במריבות שממש עשו לי צלקת.יש לציין שבגלל שאמא שלי נפטרה בגיל מוקדם ראיתי באשה שהייתה אשתו של אבא שלי אמא לכל דבר ומאוד אהבתי אותה.כעבור כמה זמן נולד לאבא שלי ולאשתו עוד ילד ואז שנה אחר כך הגיע הבום הגדול.ההורים שלי הודיעו שהם מתגרשים אחרי חמש שנות נישואים בגלל מחלוקות ביניהם.אני לא יכולתי לקבל זאת ראיתי את זה בכך שפעם שנייה אמא שלי עוזבת אותי.אחרי הגירושים כל המשפחה שלי הייתה שרויה במשבר נפשי ובמיוחד אני (עד היום אבא שלי טוען שברגע שהתינוק נולד אשתו הפסיקה לטפל בי וכל פעם שהייתי בא אליה בשביל לקבל חיבוק היא הייתה דוחה אותי אך אני לא מאמין לו).במהלך השנה שאחרי הגירושים הגיעו לבית שלנו הרבה נשים שעזבו כל אחת כעבור כמה חודשים עד שהגיעה אשתו השלישית של אבא שלי.מאז הכל התחיל להיות ממש קשה.רבתי כל יום עם אבא שלי ועם אשתו וכל יום היה ממש מאמץ בשבילי.אבא שלי היה לפעמים מרביץ לי זורק דברים מהחדר שלי החוצה לחצר מהחלון מעניש אותי וכל פעם תולה בי את האשמה שאני לא בסדר.כבר 8 שנים שאני סובל מזה.אני חושב שאבא שלי לא מודע למה שהוא עושה כי אחרי כל פעם שהוא מוריד לי את הביטחון עצמיהוא חוזר לדבר איתי כאילו כלום לא קרה.הביטחון עצמי שלי בקרשים לפעמים אני בוכה סתם ככה על ההזדמנות שהייתה לי למשפחה מושלמת ומה שהמוות של אמא שלי עשה (אבא שלי טוען שכשהוא התחתן עם אמא שלי הוא ידע למה הוא נכנס אבל בגלל שהוא אהב אותה הוא המשיך להיות איתה).אין לי ביטחון עצמי בגרוש אני מרגיש שממש קשה לי להתקיים בעולם,אני מרגיש שכולם מתקדמים ורק אני נשאר במקום.לחברים שלי איכפת ממני הם תןמכים בי אבל בעצם הם גם לא יודעים הכל.אני רואה אנשים בשכבה שלי ואת חברים שלי מוצאים לעצמם אהבה ורק אני לבד.רציתי שיהיו לי חיים טובים שאני יהיה מאושר שאני יהיה כמו כל הילדים ואני מרגיש שאני רק מתדרדר יותר ויותר ושוקע ושוקע.האחים הגדולים שלי עכשיו בחו"ל בטיול וזה מפחיד אותי שכשהם יחזרו הם ישר ירצו לעזוב כי חו"ל זה בדיוק ההפך ממה שקורה בבית שלי. מישהו יכול לעזור לי? אני וצה חיים טובים יותר.אני רוצה לקום בבוקר ולשמוח שאני חי.אני רוצה להרגיש שאני מתקדם עם כולם בחיים ולא נשאר תקוע בנקודה מוסימת אתם יכולים לעזור לי? איתן

היי איתן נסיון להגשת עזרה../images/Emo24.gif

היי!!! ראשית אני מברכת אותך על הפתיחות שלך. דבר נוסף רציתי לדעת אם שיתפת את יועצת ביה"ס בו אתה למד בבעיה שלך- נושא הבטחון העצמי. תראה הבעיה הזו מתעוררת בכל ילד וילדה שהופכים לנער ונערה בדיוק בגיל הזה, כך שאתה יכול להתעודד ולקרוא לעצמך נורמלי. לא משנה מה הם הסיבות להתעוררות . לכל אחד יש את הסיבה שלו ואת הבעיה שלו, גיל 16 הוא גיל ההתבגרות עבורך, גיל חשבון הנפש, גיל ההתעוררות לקבל החלטות ולפעול. בחר מה לעשות: 1. לדבר עם אבא שלך על הבעיה שלך כמו שני גברים ולא אבא ותינוק, יש להבהיר לאבא את הרצון לשוחח איתו בגובה הענים. 2. לדבר עם היועצת ולשאול בהצעותיה, בדיוק כפי שבקשת מאיתנו את העזרה. אל תדאג דוקא במוסדות הכל נשאר חסוי. 3. להתעודד ולקבל החלטות כיצד להעלות את הבטחון העצמי שלך. 4. לא בהכרח כל מי שיש לו חברה או הצלחה עם בנות המין השני יש לו בטחון עצמי גבוהה יותר. לדעתי החיים חישלו אותך ואתה מסוגל להסתכל עליהם בצורה בוגרת יותר מאשר אחרים בגיל שלך שלא נתקלו בבעיה כמו שלך. עד שאתה לא תפתור את הבעיה עם חרדת הנטישה שלך יהיה לך קשה לפתח קשר עם בחורה. אתה צריך ללמוד לאהוב את עצמך. איך? תתחיל לקנות לעצמך בגדים, שפר את המראה החיצוני אסטטי שלך, ואז תוכל להתבונן במראה ולהיות מאושר ממי שמביט בך במראה, תהיה מאושר מעצמך. לך לטבע, התחל לטייל בו תלמד איך לקבל את האהבה שהטבע שולח לך, התבונן על היצורים שזוחלים על האדמה, התבונן בבעלי החיים שעפים בשמים, התבונן בעצים ובצמחים. מלא את ראותיך באויר ואז תרגיש מה שתרגיש. בהצלחה.

שרונהה

New member
איתן מתולתל מקסים.......

קודם כל אני ממש מוקסמת מכושר הכתיבה שלך... אתה כותב כל כך יפה, אתה מצליח לבטא את עצמך בכזאת בהירות, שאני ממש מתפעלת ממך.. אין הרבה גברים כמוך... תאמין לי... אני מדברת מנסיון.. אני בטוחה שהאישה שתזכה בך... תהיה המאושרת באדם... אתה כל כך רגיש, כל כך איכפתי, כל כך משפחתי.... שזהו הגבר שכולנו רוצות... עצם העובדה שאתה מרגיש שאתה מתדרדר ושוקע... זה אומר שאתה גם מודע למצב שבו אתה נמצא..... וכשמודעים למצב.... אפשר לשלוט בו.... עובדה... הנה פנית לכאן לקבל עזרה... ואני בטוחה שפנית לעוד מקומות.... איתן מתולתל ויקר..... אל תרשה לעצמך את הלוקסוס של לשקוע.. זה נורא קל ליפול..... ויותר קשה לעלות ולטפס... אז יש לך רצון לחיים טובים יותר ואתה רוצה לקום בבוקר ולשמוח, ולהרגיש שאתה מתקדם.... אל תתקע... תמשיך לנוע אל הרצונות שלך ואני מאחלת לך שכולם יתגשמו... אז ככה, היות ואתה בן 16, זה הזמן שלך ללמוד... להשקיע בלימודים... להיות תלמיד עם ציונים חיוביים..... טובים... ככה תוכל להמשיך וללמוד במוסדות להשכלה גבוהה, לרכוש מקצוע מכובד, ולהיות אדון לעצמך מבחינה כספית... ולהיות עם בטחון עצמי מהבחינה המקצועית.... רוחניות יש בך... רואים שאתה נשמה טובה.... המשך לטפח את עצמך... לא לכולם בגיל שלך יש חברה... תסתכל מסביבך ועשה רשימה לכמה אין... זה לא רלוונטי לחשוב ככה.... אל תעשה חשבונאות ומאזן..... תהיה אתה עצמך..... בבוא הזמן תמצא אותה, את האהבה ותהיה מאושר.... תקדיש עכשיו יותר זמן למי שאתה, לאישיות שלך, למה אתה רוצה להשיג מהחיים, תבחר את החברים שלך.... את הטובים שבהם.... אל תלך עם אלה שמורידים אותך למטה........ לך עם אלה שמעלים אותך למעלה... שאתה יכול ללמוד מהם.... להם אתה יכול לתרום את מי שאתה.... ו... כן... תטפח לא רק את נשמתך אלא גם את גופך.... תתלבש יפה , תחייך, תרים את הראש למעלה, אין לך במה להתבייש, אפילו תתחיל עם מישהי שמוצאת חן בעיניך.... ובכלל קום כל בוקר ותשמח.... תשתדל לא להכנס לויכוחים או לשיחות מיותרות עם האמא החדשה... הזמן את אבא שלך לבית קפה..... אתה והוא..... לבד.... ותשוחחו... תגיד לו את כל מה שכתבת כאן ויותר.... תדבר בשקט.... מהלב.... בנועם... וגם אם הוא קצת יכעס או ירים את הטון.... תבין אותו.... גם לו החיים לא היו קלים.... הוא אוהב אותך מאוד.... ודואג לך.... וגם הוא אולי מרגיש כמוך שהוא שוקע ושוקע...... תעזור לו.... וביחד תתגברו על המכשולים.. אני מאחלת לך את כל האהבה, הבריאות, האושר, ההצלחה והשמחה בחיים. אתה מקסים ותשאר כזה.

איתן המתולתל שלום

קראתי את העצות המצויינות שניתנו לך ואני רוצה להוסיף משהו. לגבי אבא שלך, תכתוב ותעלה על הנייר את כל מה שמציק לך וכל מה שמעיק עליך ותבקש מאבא שלך שיקרא את מה שכתבת וממש יקרא בתשומת לב. למה אני מציעה לך לכתוב את הדברים? משום שבשיחה פנים מול פנים, כשתעלה את הדברים שמציקים לך אתה עלול לשכוח כל מיני דברים ואבא שלך עלול לבטל דברים כאילו ניפחת אותם או כל תגובה אחרת שתסיט אותך מכל הדברים שמציקים לך ולבסוף לא תעלה דברים החשובים לך. תהיה איתו כשהוא קורא ותבקש ממנו להתייחס לכל נושא ונושא שכתבת. תאמר לו כי אתה רוצה לשפר את מצב היחסים בבית ואתה רוצה את עזרתו בכך. אני מבינה כי אתה חש בחוסר יציבות בבית בגלל המצב שנוצר ובמיוחד כיום, שאתה מנהל מריבות עם אביך ועם אישתו והבית הופך להיות למקום שלא כל כך נעים להיות בו. עוד עצה יש לי אליך - כשאתה פונה לאבא שלך, תאמר לו את רחשי ליבך בצורה חיובית. מה הכוונה? למשל , תאמר לו כי המריבות שלך עם אביך גורמים לך ל..... כך וכך דברים ואתה רוצה כי דברים ישתפרו ומבקש את עזרתו. אם תבוא אל אביך בצורה שלילית, בצורה של תלונות וטענות בלבד, באופן טבעי זה מקומם. ובאופן טבעי, אביך יצור לעצמו מגננות ועלול לתקוף אותך בחזרה בצורה של תלונות וטענות כלפיך. אני מקווה כי הבנת את החשיבות של להציג דברים בצורה חיובית. הצורה החיובית חשובה מאוד לשם בניית דברים, לשם השגת דברים. שיהיה לך בהצלחה !!!

תגובה

אתם לא מתארים לעצמכם כמה כל התגובות האלה עזרו לי.אני מרגיש שיש לי משהו שאני יכול להיאחז בו,אני מרגיש שנתתם לי דחיפה ויש לי את הכוח להמשיך הלאה והכל תודות לכם.עזרתם לי מאוד,כל פעם שאני ייתקל במצב דומה בחיים אני ייזכר בעצות שנתתם ליזה יישאר בי עד שלכם איתן

glock X

New member
איתן בוא תשמע משהו.

אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, ההורים שלי גרושים מאז שהייתי בן חמש או פחות, אני עכשיו בן 26, אני לא מרגיש שיש לי דמות אב כי בעצם חוץ מלרוץ לאבא שלי לקבל ממנו כסף לא עשיתי כלום, אבא שלי נפטר ממחלה לפני כ-12 שנים, אני יכול רק להסתמך על הסיפורים שאמא שלי מספרת עליו, היא סבלה איתו הרבה, היא מספרת שהוא היה מכה אותה ומתעלל בה, ושלא היה לה טוב איתו ושהיא פחדה ממנו עד שקיבלה אומץ והתגרשה, היא מספרת גם שפעם כשהייתי ילד והתקרבתי לשולחן לאכול עם אבא שלי, הוא התעצבן מזה והפך את השולחן יחד עם האוכל, וכל זה בגלל שהתקרבתי לטעום מהצלחת שלו, שוב אני נורא אוהב את אמא שלי עכשיו, וקשה לי לשמוע דברים כאלה על אבא שלי, כל פעם שאני מבקש שתספר לי קצת עליו היא מתחילה לבכות ולספר לי סיפורים שגורמים לי להגיד איזה אבא רע היה לי אבל אני לא יכול לשפוט, הורים גרושים לרוב אין להם דבר חיובי להגיד על בן זוגם ואת זה אני מבין, לא יצא לי להכיר את אבא שלי עכשיו כשאני בוגר ולגבש עליו דעה משלי בין אם הוא איש חביב או מתעלל, וזה קורע כל פעם מחדש, מאז שסיימתי בית ספר אחרי 12 שנות לימוד התחלתי לעבוד ישר וכל חודש אני שם בבית אלף + שקלים ועוזר לאמא שלי זה כבר שמונה שנים פחות או יותר, ובאמצע החודש אני קופץ למכולת להביא דברים שחסרים לאמא שלי, תמיד הייתי מתבודד ומרגיש מרוחק מהחבר´ה למרות שהיו לי כמה חברים, עד היום כשאני רואה משפחה שלמה שיושבת סביב שולחן זה עושה לי פרפרים בבטן מהתרגשות , כי לי זה לא היה , יש לי משפחה שבכל חג אנחנו מתלקדים והכל טוב חמימה וטובה אבל בלי עמוד השידרה, בלי אבא, לפעמים אני מפנטז על איך זה היה יכול להיות אם אבא שלי עוד איתנו, ואז אני מתעורר למציאות ואומר, טוב לי אין יד בזה, ככה המצב ואני צריך ללמוד ללכת בין הטיפות, יש לי שתי אופציות, או לשקוע בפנטזיות, או לקבל את המצב ולנסות לשנות שהעבר יעזור לי להיות איש חזק יותר נותן יותר ושמח בחלקו יותר, וזה גורם לי לכבוש את העולם, אין משפחה מושלמת בעולם, אולי ככה זה נראה על פני השטח אבל מאחורי דלתות סגורות יש המון בעיות במשפחות, משפחה לא בוחרים, ואם אתה רוצה לחפש סיבות לכעוס ולבכות, יש הרבה כאלה, לא חסר, במקום זה תנסה להפיק מזה דברים שיעזרו לך להיות אריה, תקרע את העולם, וכל פעם שיתנו לך מכה שתוריד אותך לריצפה, קום, תנער את עצמך מהאבק, ותגיד זה לא יעצור אותי, אני יותר חזק מכפי שאתם חושבים.

שרונהה

New member
glock X כל הכבוד לך.....

גם לך היה לא קל.... ואתה יודע להפיק מעצמך רק טוב.... תראה איפה אתה... אתה עכשיו במקום שעוזר לאחרים... שנותן עצות טובות ומושיט את היד לעזור לאחרים... אתה יודע, אני רוצה לצטט לך משפט שגבריאל גרסייה אמר: "לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת - רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם" נפלה בחלקך הזכות הזאת... אתה בדרך הנכונה..... אני רוצה לחזק אותך גם.. ולהגיד לך... הפק לקח מסיפור חייך.... אנחנו לא סתם עוברים דברים בחיים.... אתה בהתנהגותך תתקן את דרכיו של אבא שלך ז"ל... אתה לא יכול לשפוט אותו, ואתה באמת לא שופט אותו... אתה כל כך מבין מה קרה שם, שאני מסירה בפניך את הכובע.. ולכן... כשתקים את המשפחה שלך... שמור עליה... תן כבוד לאישה שלך, תן לה אהבה ותן לילדים שלך את מה שלך לא היה... תן להם אבא טוב, מבין, מתחשב, תן להם דוגמא איך צריך אבא להתנהג... כלפי אמא שלהם... וכלפי הילדים... ובעצם מה שרציתי להגיד... תן לילדים שלך - משפחה!!! וכך אתה במו ידיך, ליבך ונשמתך הטובים... תבנה משפחה משלך - מושלמת!! אני מאחלת לך זאת מכל הלב. ושולחת לך אור ובריאות, שפע ושגשוג כללי ואהבה, אהבה, כל הזמן... שרונהה

למעלה