בעיה...

תחיה

New member
בעיה...

מה לעשות כשיש חניך שהוא יותר מידי צומי? אני קומונרית בסניף שלנו, ויש איזה חניך שממש דורש צומי יותר מכול חניך אחר, ואני לא יודעת מה לעשות איתו? אשמח לקבל תשובות.

אליגטור

New member
זה תלוי בסניף, ברקע של החניך

הסניף שלי הוא סניף שילוב (עולים+פיתוח), מוגדר כאחד מהסניפים הקשים ביותר בארץ. חניך דורש צומי זה עניין רגיל, אם תוכלי לספק לי פרטים אשמח לעזור. ובעיקר את צריכה לשבת עם המדריכים שלו על העניין.

אהמ,

תני לו? אני רצינית, תני לו צומי אבל על דרך האהבה. תאהבי אותו, תחייכי אליו כמה שיידרש ובסוף הוא ייכנע. מניסיון- אני מגיעה הבייתה מותשת מהשירות מהצורך התמידי לחייך גם כשהחלוה שמולי הכי קרצייתי שאפשר ובמיוחד אם הוא לא מבין שאני לא דוברת רוסית או ערבית ואין באפשרותי לעזור לו. האחראית שלי הזכירה לי את המשפט מים שקטים חודרים עמוק. רק ככה זה יילך

LadyTitania

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך לחלוטין. מאוד קשה לעשות את זה. לפעמים לחניכות שלי יש כאלה יציאות יצירתיות ומעצבנות
. אבל אין מה לעשות צריך תמיד להיות נחמדים ולחייך. הטריק אני חושבת הוא לעשות את זה באמת מה -
, ולא רק חיצונית...

תחיה

New member
אני משתדלת...

הכי שאפשר, נותנת לו לעשות המון דברים, המדריכים שלו מתייחסים עליו משהו כמו לחניך היחיד שיש בסניף. לא חשבתי שלהיות קומונרית זו עבודה קשה, אומנם כבר עברתי שנתיים של קומונה וזו השנה השלישית שלי (עשיתי הפסקה בין השנה השניה לשלישית), אבל דווקא בגלל שחשבתי שאני בתוך הישוב שלי לא יהיה לי קשה יותר מידי, החודש ארגון הזה הוציא אותי כבר מדעתי והוא עוד לא נגמר!

מה זה חתמת קבע????

ראשית- בהחלט מגיע לך צל"ש על : התמדה והישרדות שנית- אני חושבת שהבעיה עם החניך קצת טמונה דוקא ב: "בתוך הישוב שלי". לעיתים בגלל שחיים אחד בתוך השני קשה לראות דברים אחרים שאנשים מבחוץ רואים. בקשה אישית: תבטיחי שתעשי כמיטב יכולתך עם ה"צומי". יכול להיות שעוד תופתעי..... ולגבי "שבת ארגון" - זה נחמד אבל תורידי הילוך זה רק ערב אחד כמה שעות וזהו יזכרו את זה קצת אח"כ ו..... תנסי להנות מזה. חבל לכעוס ולהילחץ! תהנו!!!

תחיה

New member
לא חתמתי...

אבל לא הייתה להם קומונרית השנה וביקשו ממני להיות והסכמתי. ראיתי עוד אנשים מבחוץ, הייתי גם קומונרית חוץ. וחס וחלילה אני לא כועסת, ולא עצבנית רק שהוא דורש יותר מידי, ואנחנו מנסים להתמודד איתו בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

שתחיי עוד הרבה......./images/Emo8.gif

מה מפריע לך יותר שהוא דורש ממך תשומת לב שלא תמיד יש לך ? או ה"צומי" שהוא דורש גורם לך ל"פספס" חניכים אחרים? בכל מקרה אענה לך באופן כללי..... מכירה את הסיפור על "בן מלך שנפל לשגעון..."? תרדי מתחת לשולחן תבררי מה קורה שם אולי מהגובה שלך קשה לראות מה קורה למטה. אז ביזבת קלוריה........SO WHAT?

חבמ

New member
צומי

אז מה הבעיה תני לו צומי,כל פעם שאת ראה אותו תתיחסי אליו מה שלומךוכו......................

אז זוהי דעתי...

בס"ד לתת לחניך הזה תפקיד מסוים! תגידי לו שהוא העוזר שלך ותתני לו מטלות ככה הוא יקבל את הצומת לב שהוא דורש ויהיה מרוצה וכן יירד לך קצת מהגב. וכן תבדקי מדוע הוא דורש יותר צומת לב יכול להיות שיש סיבה מסויימת שמפריעה לו... בהצלחה!

למעלה