בעיה

בעיה

שלום, אני כבר עוד שנה וחצי בפיתוח C++ ואני מרגיש שאני לא מצליח להתפתח מבחינת הידע הרחב של כל השפה.
אני מאוד אוהב את העבודה שלי ואת מה שאני עושה. אוהב את הבוסים ואת כולם ונוסע 10 דקות לעבודה כל בוקר. זה מושלם בשבילי.. הייתי שמח לא להחליף את העבודה.
אולי פשוט כל מה שאני צריך זה להרחיב את הידע בבית שלי.. כי אני רוצה.
אפשר איזה אתר טוב של כל מיני ידע על טכנולוגיות בסי פלוס פלוס ויישומן באיזה סביבת עבודה כמו ויזואל סטודיו?
משהו שיעזור לי להתפתח בשפה, כי אני רוצה...

תודה.
 
ממקד אותך

אני בעבודה עובד בטכנולוגיית MFC.. אפילו לא יודע אם לקרוא לזה טכנולוגיה,אבל שיהיה..
במהלך העבודה אני מתעסק רק עם הקוד של החברה... זהו. קוד קיים. יש ימים קשים והכל ולפעמים עיניינים מסתבכים ויכולים להיות מעניינים,אבל אני שומע את כל החברים שלי שרובם עובדים בשפות WEB מדברים על מלא טכנולוגיות ומלא ספריות חיצוניות בכל מיני שפות והכל וזה גורם לי להרגיש שכאילו הן מתמחים בהרבה יותר דברים מאשר אני. שכאילו בקורות חיים אני יכול לכתוב "נסיון X שנים בסי פלוס פלוס" בזמן שהם יכולים לכתוב "ניסיון X שנים בטכנולגיות A B C D.." וזה ניראה יותר טוב, הם מקבלים הרבה יותר ידע רחב וגמיש.. לא יודע. קצת קנאה, למרות שזה לא בריא, אבל זה אולי נותן לי כאפה לחיים ואומר לי "ואללה, אתה צריך להתפתח חביבי".

תודה רבה
 

selalerer

New member
MFC זאת באמת טכנולוגיה ישנה.

כל עבודה שתמצא עם דרישה ל-MFC זאת עבודה עם קוד ישן.
&nbsp
פה באמת מה שחסר לך זה לאו דווקא כישורים בשפה עצמה אלא בטכנולוגיות שמסביב. אני מניח שההתקדמות הטבעית מ-MFC היא ל-NET., אבל הכתיבה שם ב-++C זה לא הדבר הכי טבעי לשפה. #C יותר מתאים.
&nbsp
אני לא חושב מישהו שמתחיל היום פרוייקט GUI על Windows יבחר ב-++C.
&nbsp
&nbsp
יש לך כח להמשיך ולהתעסק בתוכנה כשאתה חוזר הבייתה אחרי העבודה או בסופ"ש? אתה רוצה לכתוב בעצמך פרוייטק או להיכנס לפרוייקט קוד פתוח?
&nbsp
 
אין לי בעיה להתחיל ללמוד C#.

אני דווקא רוצה...
אני אשמח להיכנס לפרוייקט קוד פתוח.

תודה רבה על המענה.
 

פרסאוס

New member
קח בחשבון שדווקא VS מפגרת אחרי התקן

יחסית לקומפיילרים פתוחים.
חפש C11, יש שם המון דברים על התקן החדש, אפילו כאלו שחלק מהמפתחים המנוסים לא מכירים.
לא שאי אפשר לעשות את זה תחת חלונות, אבל מה לעשות, לינוקס (ונגזרותיה=מק)
תמיד מקדימה בתאימות לסטנדרטים הכי חדשים. C11 זה לא משהו קטן, אלא שינוי עצום.
 

bismark1

New member
שום דבר מהותי למי שלומד לא חסר ב-VS

וכנראה שגם לא לרוב המפתחים. בלי קשר, למי שעובד ביום בסביבת חלונות בכלל לא יזיק לשחק עם לינוקס בבית, גם זה סוג של התפתחות.
 

פרסאוס

New member
תלוי בגרסת VS

בגרסה האחרונה (2013 בנתיים) יש כמה מהפיצ'רים של C11.
הבחור, לא מתחיל אלא מנסה להיות יותר רלוונטי.
C11 הציגה שינוי עצום בתפיסה.
פה לא מדובר על "משהו לא מהותי". תבדוק את התקן. הוא מהותי ועוד איך.
רק על קצה המזלג (ישר מהשפה, לא ספרייה, או פונקציות C של מערכת ההפעלה):
תמיכה בביטוים רגולריים
תמיכה ב multi threading
move operators
for each loops
async operations
וזה ממה בשניה. לא שלא יכלת לעשות את הדברים הללו מקודם, אבל זה כמו להשוות C ל C++.
 

bismark1

New member
VS2013

לא צריך להסביר לי שההבדל הוא גדול, התכוונתי - שום דבר __מהותי ב-C++11__ לא חסר ב-VS2013:
smart pointers? יש
lambda expressions? יש
rvalue refrences/move semantics? יש
auto? יש
initialization lists? יש
multithreading? יש
ranged for? יש
למי שלומד מחדש את השפה בזכות התקן החדש לא חסר שום דבר (וקראתי לא מעט מאמרי "כל הפיצ'רים החדשים ב-C++11 שכל מתכנת חייב להכיר..." בפרט, עברתי על רוב effective modern C++ של scott mayers ועוד לא נתקלתי במשהו שלא נתמך ב-VS) וסביר להניח שגם רוב המתכנתים יחיו איתו בלי בעיה - הניחוש שלי שהסנריו הסביר לבעיות זה למי שהקוד שלו רץ יופי על gcc 4.8 אבל נשבר כשהוא מנסה לעשות פורטינג לחלונות בגלל איזו תכונה שעוד לא מומשה (מי יודע, אולי ב-VS2015 הם סוף סוף יממשו הכל...).
התמיכה בתקן, בפני עצמה, היא לא סיבה מספיק טובה לעבור ללינוקס. הרווח שבלהחשף לעוד מערכת הפעלה ולעוד אקוסיסטם הוא דווקא סיבה מצויינת לדעתי.
 


 

דייהטסו

New member
צודק

וגם 2012 VC עם CTP מנובמבר 2012 יש את כל הדברים המהותיים מלבד constexpr
 
למעלה