בעיה!!!

בעיה!!!

כעת אני תלמיד שמיניסט, לומד במגמת תקשורת. מעוניין להמשיך בחיי בתחום האלקטרוניקה. כשהייתי בצו ראשון בצבא, אמרתי להם שאני מעוניין באלקטרוניקה ואפילו לא אכפת לי לחתום קבע. היום, קיבלתי טפסים, להמשיך ללמוד במככלה, בתחום האלקטרוניקה, או הנדסאי או טכנאי אלקטרוניקה. (יג´,יד´) ואני לא יודע מה לעשות, האם להמשיך בלימודים ב- יג´ יד´ או שלחילופין להתגייס ולצפות שאולי בצבא אני אהיה באלקטרוניקה? להמשיך בלימודים ולצאת מהצבא בגיל 24 או לעשות את הצבא להתשחרר בגיל 21 (במידה ואני לא מקבל אלקטרוניקה) ולהמשיך ללמוד אחרי הצבא? בתודה מראש משה מנהל פורום מוזיקה מזרחית

צבא או לימודים?

חלק ניכר מבוגרי מסלול אלקטרוניקה אכן משתלבים בצבא במקצועם, כך שישנו סכוי גבוה שאכן תשולב במקצועך. סכוי, אבל לא בטחון מלא. אם תמשיך ליג´ יד´, ישנו בטחון כמעט מלא (פרט למקרים יוצאי דופן) שאכן תשרת במקצוע וגם תהייה בידך תעודה מקצועית של הנדסאי אלקטרוניקה. על פי מה שכתבת נראה שאתה בטוח ברצונך לעסוק בהנדסאות אלקטרוניקה, ואף מעונין לשרת במקצוע בקבע. אם אכן כך הדברים, הרי שעם תעודת הנדסאי תוכל להשתלב ביתר קלות בצבא הקבע, ואף לקבל (בשלב הקבע) שכר גבוה יותר בשל תעודת ההנדסאי. גם אם בהמשך הדרך תעדיף לפשוט מדים ולעבור לשוק האזרחי, הרי שתצא לשוק עם נסיון עבודה. הנדסאים שרק סיימו את לימודיהם היום למשל מתקשים לעיתים למצוא עבודה כיון שבחלק ניכר מהמשרות המוצעות נדרש נסיון קודם... מכל הנאמר עולים יתרונות המשך הלימודים. החסרון המרכזי יכול לעלות רק אם אינך באמת בטוח שאתה מעונין לעסוק בתחום לטווח ארוך. יש המרגישים פחות נוח לשרת בגיל מבוגר יותר עם צעירים מהם. לא שבמקרה הזה מדובר בפער דרמטי... מאידך יש להביא בחשבון שהנדסאים מקודמים לרוב לתפקידי ניהול ופיקוח- החל בראש צוות ועד לדרגים מקצועיים בכירים יותר. במקרה כזה פער הגיל הופך לעיתים ליתרון.

הבעיה היא ש...

אני לא הולך להיות בוגר מסלול אלקטרוניקה, (ופה הייתה הטעות שלי בבחירת התיכון והמגמה!!!), אני הולך להיות בוגר תקשורת, כך שהסיכוי שאני יקבל אלקטרוניקה בצבא או לא כ"כ גדול. אם ככה, עדיף לימודים במכללה? להמשיך יג´,יד´ ? אם זה כ"כ טוב למה 80% ממסיימי שמיניט לא הולכים ללמוד והולכים ישר לצבא? הרי בסופו של דבר הם משלימים אחרי זה והם כן רוצים מקצוע?

הנדסאי

אם אתה בטוח ברצונך לעסוק בתחום נראה שנכון יותר ללמוד יג´. חלק ניכר מבוגרי יב´ לא בטוחים שהם רוצים להמשיך לאחר השחרור בתחום המקצועי אותו הם למדו (ואכן % גבוה אינו ממשיך...), וחלק אינם רוצים להתחייב ולחתום.

ChipsMan

New member
יש לך עוד אפשרויות

אתה יכול לנסות להתקבל למסלול העתודה האקדמית. במסלול זה תצטרך לעבור בחינה פסיכומטרית, להתקבל למוסד אקדמי ולעבור מספר אבחונים נוספים (אני התקבלתי, ובימים אלה אני לומד מדעי המחשב לתואר ראשון). באמצעות המסלול תוכל לרכוש תואר מהנדס, וצה"ל מבטיח לך שיבוץ במקצוע (פרט למקרים יוצאי דופן). כמובן, המסלול כדאי אך ורק לאנשים שבטוחים במקצוע שבו הם רוצים לעסוק.

למעלה