בעיה

Shpoop

New member
בעיה

אני בן 27 בדיכאון כבר 5 שנים, גר לבד, בקושי יוצא מהבית, ניתקתי קשר עם כל החברים, באמצע תואר לא פשוט שאת רובו אני משתדל לעשות מהבית ולא להגיע לשיעורים. כל היום אני לבד עם עצמי.
בזמן האחרון, בעקבות שינויים קטנים באורח החיים (ספורט, תזונה וכד') אני מתחיל להרגיש מעט יותר טוב ויציב אבל מודע לכך שאין לכך הרבה משמעות כל עוד לא אפתור את הבעיה שהכניסה אותי לדיכאון ולהתבודדות מלכתחילה. אולי בקרוב אצליח לעשות צעד ואתחיל לעבוד על הבעיה.
תמיד ראיתי (או ניסיתי לשכנע את העצמי) את הבית של הורים כמקום מפלט שבו אין דאגות.
כבר לא מעט זמן יש לי בעיה שקשורה לאבא שלי שמאוד הערכתי וכיבדתי.
כבר תקופה ארוכה התחלתי לקבל את ההבנה שאבא שלי הוא לא האדם הכי מוסרי בעולם, לא ליברל בכלל ולא מקבל את השונה (מבדיחות בלתי פוסקות על שמנים, גזענות בלתי פוסקת, מעשים ש"לא נכון" לעשות ולא אוכל לפרט ועוד ועוד ועוד) כשאחים שלי הם ההפך הגמור. אם היו לוקחים את האופי של אבא שלי ושמים באדם זר לי לא היתה לי שום סימפטיה, בלשון המעטה, לאותו אדם.
ביחד עם זאת, בשנתיים האחרונות, עקב מצבי החברתי אני מרגיש שאני מהווה אכזבה לאבי שלא מפסיק לזלזל בי באופן שפוגע בי עמוקות (יותר ממה שאני מוכן להודות), וכמובן כמו הרבה אנשים אחרים אני רגיש וקשוב למה שההורים אומרים. רגישות זו, למרות ואולי עקב הזלזול, לאחרונה החלה לדעוך. אני מרגיש עם הזמן שהאופי של אבא שלי לא נעים לי יותר ויותר לא טוב לי להיות קרוב אליו. הוא מקטין אותי ורק גורם לי להרגיש יותר רע עם עצמי. עצוב לי להגיע לבית, למקום היחיד עם אנשים שהיה בשבילי "מקלט" ולצאת משם כל פעם בהרגשה לא טובה שאני סוחב עמי מספר ימים. הדבר הכי קשה בעניין הוא שיש לי בעיה שגרמה לי להיות במצב הזה של התבודדות, שמסבירה את מצבי (שכנראה שלפחות פסיכולוגים יכולים להבין) ואין לי שום יכולת לשתף שום אדם בעולם.
ברור לי שיחסים בין אב לבן הם מאוד מורכבים ואין לכם יכולת לראות את התמונה בשלמותה.
יש לציין, שאבי דואג לנו בהרבה מאוד מובנים, בעיקר חומריים, שלא יחסר לנו כלום אף פעם.
בשורה התחתונה, מה עושים במצב כזה?
בשלוש-ארבע שעות, פעם בשבועיים שאני בא הביתה, פשוט סופגים? בולעים את הגלולה וממשיכים לחיות כרגיל? זה בכלל אפשרי?

כל אדם

נכנס לדיכאון כשאינו מקבל את המציאות ו'רב איתה'
המציאות היא שאבא שלך הוא כזה... תמיד היה כזה וכנראה לא ישתנה בקרוב. כל עוד אתה מסוכסך עם הנתון הזה, תהיה בדיכאון.

לא יודעת מה להגיד לך למעט אולי קצת להיות בעל פרספקטיבה רחבה. זה לא אישי הזלזול. הוא מזלזל בכל מי שנראה לו שחורג מהסטנדרטים שלו (כדאי מאוד שתקרא את שרשרו הסטיגמה, אגב)
אתה יכול לבוא ולהגיד "אוקיי, יש לו סטנדרטים מופרכים, אבל הייתי מצפה שלפחות במשפחה שלו, לבנו מבשרו היה קצת יותר טולרנטי" - אבל אמירות כאלה הן בדיוק האמירות שמשאירות אותך בדיכאון.
אתה "מצפה" שהוא יהיה מי שהוא לא.

במקום להתעסק עם מי שהוא ועם האכזבה העמוקה שיש לך בכלל אבא כזה, התמקד בעצמך. סלח לו שהוא כזה, הבן שזה לא אישי כלפיך הוא מזלזל בלי אפלייה בכל מי שלא עומד בסטנדרטים שלו... ודאג לחיות את חייך הכי טוב שאתה יכול.

Shpoop

New member
הסבר

גם לגבי הפתרון של הגרא. אני ממש לא בדיכאון בגלל אבא שלי, אלא בגלל בעיה שקשורה לפתרון שגרא הציע וזה בעיה שקשורה למציאת זוגיות ולא אפרט. תודה.

גרא.

New member
shpoop,עזבת את קן הוריך,רשמית ואתה גר לבד,

הריחוק מהבית,יש לו משמעות,אבל עדיין אתה סובל מנוכחותו של אביך,מהתנהגותו
ומאישיותו.אין דרך בה תוכל לשנות אותו,הוא גם לא ירצה בכך,ההתנתקות ממשפחת המוצא
היא בדרך של בניית משפחה חדשה(משפחת היסוד),שתכיל אותך ותענה על הצרכים הרגשיים
שלך.לא התייחסת לאפשרות כזאת,אבל הכרות עם נערה מתאימה,כזו שתוכל עימה לממש את עצמך
לשתף אותה המה שחשוב לך,ולבנות יחד בית משפחה שונה ממה שאתה מכיר.צעירים רבים הפורחים
מהקן המשפחתי,נתקלים אמנם בקשיים,אבל בהדרגה,בונים לעצמם את סביבת החיים הרצוייה להם.
אתה גר לבד,אבל עדיין לא התנתקת רגשית מהשפעת אביך.

השינוי היחידי שאפשרי הוא אצלך

אין טעם לנסות לשנות את אביך, סביר שלא תצליח.
ברגע שתקבל שזה הוא, לטוב ולרע ( בטוחה שיש לו גם תכונות טובות)
תוכל לצפות לתגובות שלו, ותפסיק לקחת אותם ללב.
אני יודעת שזה משהו שנשמע כמו קלישאה, דבר שקל להגיד, אך קשה לעשות,
במיוחד כשמצבך רגיש גם כך.

אתה יכול לבחור להגיע פחות, להתרחק, לא להקשיב לדבריו,
כל מה שנכון עבורך.
וכמובן, כשתבחר לטפל בבעיה שגרמה למצבך ( נשמע שאת היודע מה היא)
יתחזקו כוחותיך, ותוכל להתמודד יותר בקלות.
מובן שלא מייד,
שלב ההתמודדות הוא לא פשוט, אבל לאחר שתתמודד תזכה בהרבה.

המון בהצלחה

למעלה