בעיה...

sapir1303

New member
בעיה...

שלום...הבעיה שלי מתחילה מזה שגרתי בעיר שעשתה לי רע במשך 7 שנים רובם סבל גדול....כאב,בדידות גדולה,בכי,סכינים בגב,אנשים שעזבו אותי,צחקו השפילו שנאו בלי סיבה....בכל מקום שניסיתי לצמוח נפלתי....אהבה נכזבת,ניצול ואכזבה מבנים....ועוד מלא דברים נוראיים עד כדי כך שהייתי פשוט יושבת בלילה מול החלון ורוצה לקפוץ..היה לי ניסיון התאבדות..עברתי דברים נורא קשים בעיר הזאת והתפרצויות...והתמכרות קטנה לאלכוהול....והפסקתי איתו...גם בעיר הקודמת לא היה מושלם אבל היה סביר....אף פעם בחיים לא אהבו אותי...לא זכיתי כמעט לחוות אהבה רק קור מאנשים...שנאו אותי כי לא הסכמתי להשפיל אנשים החלשים ממני,שנאו אותי כל השכבה בעקבות חרם שהרס לי את החיים..רק שנאה מירמור ורגשי נחיתות ידעתי מהחיים עברתי לעיר חדשה עכשיו ואני מאושרת בה קיבלתי צאנס חדש לחיים אני עדיין באה לעיר הקודמת שסבלתי בה כי אני שייכת שם לחוג שמאוד חשוב לי ויש לי מעט חברים טובים הבעיה היא שכל דבר קטן שקורה לי בעיר הזאת אני מתחילה להתפרץ באופן קשה דפיקות לב חזקות ולחץ דם גבוה לגילי רעידות פחד כעס אני מסתכלת על כולם בעיר הזאת כאויבים אני נכנסת לדיכאון ישר איך שאני מגיעה...היתה לי התפרצות עד כדי כך קשה שנתתי שם למישהי שדיברה אלי לא יפה מכות....עמדתי שם בבנין של 4 קומות ואיימתי לחברים הטובים שאקפוץ כמובן שלאף אחד לא היה אכפת...יש לי לפעמים סיוטים קשים בלילה...הייתי אצל פסיכאטר הוא אומר שיש לי הפרעת חרדה ברמה גבוהה זה מה שגורם לכל ההתפרצויות ושאני סובלת מזה...רציתי לשאול ממה בדיוק נובע כל ההתפרצויות והבלאגן בעיר הקודמת?פה אני מאושרת ובנאדם אחר ורגועה ובעיר הקודמת מכל שטות קטנה באלי למות....אני בוכה ומתנהגת כמו משוגעת ואלימה....

לילית462

New member
באמת בעיה לא פשוטה

מה שלי מאוד בלט בהודעה שלך הוא הקישור שאת עושה בין מיקום גאוגרפי (העיר) לבין המצב הרגשי שלך.
ורוצה להגיד שהבעיות שלנו, הקשיים שלנו, ההתמודדויות שלנו - הם הולכים איתנו ועוברים איתנו מעיר לעיר. אפשר לעבוד דירה אבל אי אפשר לברוח מהבעיות שלנו.
הייתי מתייעצת עם הפסיכיאטר שמכיר אותך, מה הוא מציע.

ינוקא1

New member

את בחורה צעירה , כל החיים לפניך , ואפילו כבר כמעט עזבת לגמרי את העיר הזאת שהיה לך שם רע . . .

תחיי את החיים , תמצאי תחביבים , וגם קשרים אחרים יבואו , רק תתני זמן . . .

הדינמיקה של מה שאת מתארת מוכרת העצימות מדאיגה

הדינמיקה בה מקומות/אנשים מעבר בו סבלנו מהווים טריגר לרגשות שליליים מאותה תקופה כשנתקלים בהם שוב נפוצה מאד בעקבות אירועים טראומתיים.
אבל עצימות בה את בסכנת אובדנות - דורשת התערבות דחופה.
אני ממליצה לעדכן את הפסיכיאטר במצב ולהמשיך בליווי הפסיכיאטר, ובמקביל לצרף טיפול רלוונטי לטיפול בטראומה - CBT או EMDR - הוא יוכל לעצור לך גם את הסיוטים וגם להפחית את עוצמת התגובות.
יש לציין שבהשוואה בין שתי האפשרויות במספר מחקרים EMDR נמצאה כעוזרת תוך מספר קטן יותר של פגישות, ובניגוד לCBT היא לא דורשת שיעורי בית בין פגישות.

למעלה