בעיה

Nightmare18

New member
בעיה

שלום רב! אבקש את עזרתכם בבעיה שמציקה לי כבר הרבה זמן. אני יוצאת עם בחור ומאוד טוב לי איתו והקשר מתקדם אבל יש בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה. יש לי אח עם פיגור שכלי ואני לא מסוגלת להביא את החבר שלי לבית שלי בגללו. איך אני מספרת לחבר שלי על אח שלי? באיזו צורה ובאיזו דרך אני יכולה לעשות את זה? באיזה שלב בקשר? אוסיף שאני וחבר שלי מכירים כמעט 4 שנים והיינו בזוגויות בעבר אך רק לאחרונה הקשר הוא רציני (חודש ימים.) תודה מראש

גרא.

New member
Nightmare18,אם הקשר ביניכם רציני,ואתם חושבים

על עתיד משותף,לא תוכלי להסתיר בשום דרך שהיא את קיומו של האח המפגר,מצב שכלשעצמו אולי מביך אותך,אבל הוא אחיך,זו המשפחה שלך,והחבר באם הוא רציני,יבין ויקבל שכך הוא. בכל מקרה,יהיה עלייך להביא את חברך לביתכם,ומוטב שיידע על אחיך,יידע מה הבעיות שלו באופן כללי,ויידע כיצד להתנהג כלפיו או איתו.

דומרכה

New member
גם לי יש אחות עם פיגור שכלי

ולפני שנישאתי, תמיד סיפרתי בשלב מוקדם עליה (אם יוצא לדבר על המשפחה זה זמן מצויין) . לדעתי זה משהו שלא צריך להסתיר ולא צריך להתבייש בו! את לא עשית שום דבר רע, ואם הבחור באמת מעוניין בך, זה לא מה שימנע ממנו להיות איתך. מה שכן, הייתי מגדירה את זה כ"אח חריג", ואז הוא בטח יתעניין וישאל ואת תוכלי להסביר למה הכוונה (כי יש כאלה שהמילה "פיגור" מבהילה אותם) בהצלחה!

Nightmare18

New member
הקטע

שאח שלי נראה טוב יחסית לאנשים עם פיגור שכלי... אין לו עיוותים בגוף או בפנים. ולכן אמא שלי אמרה לי שעדיף לחכות קצת לראות אם זה זורם טוב ואחר כך להביא אותו לראות אותו ואז לספר שהוא חולה. אני מעדיפה קודם לספר אבל אני לא הכי מבינה בדבר הזה. אני מאוד מפחדת מהמצב הזה שהוא בא ורואה אותו. אני מעדיפה קודם לספר השאלה אם זו הדרך הנכונה ואם לא עדיף קודם שיראה אותו ויראה שזה לא כזה נורא כמו שזה נשמע " פיגור שכלי" לא יודעת מה לעשות!!!

דומרכה

New member
אני בעד לספר לפני.

מן הסתם, ברגע שתספרי הוא בטח ישאל כל מני שאלות, ואז תוכלי לספר עליו הכל - שהוא נראה כמו אדם רגיל אך יש כך וכך דברים חריגים, תוכלי לספר לו שהוא לא מוגבל פיזית בחיי היום יום (שזה לדעתי משהו די חשוב, שהבחור לא יחשוב שאולי האח עלול להגביל אתכם בגלל טיפול בו). למשל אצל אחותי - ציינתי שהיא גרה בדירה עם חבר'ה כמוה, עובדת בעבודה שמותאמת לה, שהיא מאוד חברותית - דברים שהמטרה שלהם להפיג את החשש בעיקר מהמפגש הראשוני. לדעתי עדיף להכין אותו לפני שהוא רואה אותו ולא להביא אותו ואז להתחיל להסביר...זה נראה לא טוב, אני חושבת שדווקא אז הוא עלול לחשוב שניסית להסתיר ממנו את בעייתו של אחיך ולהשליך מכך על הקשר כולו. אני חייבת לציין שאחותי גדולה ממני, כך שאני נולדתי למציאות הזו. חוץ מזה, ההורים שלי כל החיים שידרו לי שאין לי מה להתבייש באחותי ולכן תמיד התייחסתי אליה כאל הדבר הכי טבעי שיש. כשהיו באות אלי חברות היא תמיד הייתה "גונבת" לי אותן, הן אהבו אותה ושיחקו איתה כאילו הן באו לבקר אותה ולא אותי... ברגע שאת משדרת שהכל בסדר, כך גם ירגיש הבחור, אך אם תשדרי לו שיש בעיה עם זה שיש לך אח עם פיגור, הוא עלול לחשוב שזה יכול לפגוע במערכת היחסים שלכם. בהצלחה בכל אשר תבחרי
!

למעלה