בעיה.....

בוביץ

New member
כמי שמכיר את הבעיה הזו אישית ועברתי כזה דבר

והיו לי כל הסבתות וקרובי המשפחה המנדנדים שהתביישו בי וכל זה ועשו לי דברים יותר גרועים ממה שמתואר בסיפור הזה ככל ששמעתי יותר תגובות להרזות יותר כעסתי והשמנתי וגרם לחוסר יבטחון שהשפיע לא רק על גופי אלא בכל תחום בחיי. היום אני אוכל נכון וכבר הרזיתי כמות נכבדה ועדיין בתהליך אבל זה לא בגלל ה''עזרה'' מסבתות וקרובי המשפחה מנסיון אישי הנדנדוים של הסבתא לא עוזרים ורק גורמים יותר נזק עצה אחרונה לכי דברי עם הילד עם מפריע לו המשקל כי הילד בטוח מרגיש את בעיית המשקל ולנסות לטפ]ל בבעיה איתו ולדבר איתו לנסות לגורם שהוא יעשה את זה מרצונו....

בוביץ

New member
ממש לא צודקת

כן אולי עדיף לטפל ולחנך באכילה נכונה אבל הלגיד אני מתבישת זה חוצפה? מה היא רוצה שהנכד בסוף יהי אנורקס? על מה היא מתביישת שהוא נראה שמן? המ שהיא גרמת זה רק ליותר חוסר ביטחון עצמי לילד שזה נזק לדעתי קצת גדול יותר בסך הכל יש הרה ילדים שמנים כשהם גדלים הם מרזים עם הגדילה...

אולי חמותך בכל זאת צודקת מאחר והיא נוגעת

ברפואה, והיא יודעת מדוע היא דואגת וחוששת. ואני לא חושבת שהיא מעירה לך משום שהיא מתביישת בילד. אולי כדאי שתקראי את המאמר , וההערות של חמותך תקבלנה מפנה אחר בעינייך?

אגב הסבתא לא אמרה שהיא מתביישת לילד

היא אמרה לאמא, ולפעמים גם יש נטייה להוציא דברים מהקשרם. ולאחל לחמות מוות נו, זה אולי קצת גם מספר משהו על המתלוננת.

pecorina

New member
מי היא בכלל שהיא מתביישת?

היא צריכה להתבייש באופי של עצמה.

כן, אבל לא זו הדרך

היא אולי צודקת ולכן היא יכולה לפנות בדיסקרטיות להורים, ולזכור שעבור הורים הילד שלהם מושלם, ולהציע להם לפנות לדיאטנית לילדים, לשנות הרגלי אכילה בבית וכו'. בוודאי שלא להעליב את הוריו או לומר ליד הילד שהיא מתביישת. ילדים בני חמש ואפילו פחות מקשיבים ומבינים והיא פשוט כיוונה חץ מורעל במיוחד לנשמתו של הילד. ולך הכותבת: אם את דואגת לבנך ולנשמתו עמדי מול חמותך ודרשי ממנה להפסיק להעליב או שפשוט לא תגיעי לבקר במקביל גשי עם הילד לדיאטנית. בהצלחה

שמנמן - או שמן?

בעצם השאלה שלך טמונה הבעיה, חמותך מתנהגת כך כי אתם נותנים לה (במילים שלך: ואני צריכה לסתום ת'פה.(בגלל העזרה הכספית שהם נותנים לנו)). החלטת שבגלל שהם נותנים לכם כסף, אתם צריכים למכור - את העקרונות שלכם, את הנפש של הילד, את השבתות שלכם. זה ממש עינוי, להתביית על הפה של הילד וכל השבת (אני רק מתארת לעצמי, כי אצלנו זה היה כך אבל מהכיוון האחר) לפקח, להעיר ולהגביל. הפתרון פשוט - אל תתנו לה. מידת הדתיות שלכם לא משנה את העובדה שאת האמא שלו, ואת צריכה להראות לו שאת לצידו. אין הכוונה שאת צריכה לפתוח ג'ורה על חמותך, אבל את כן צריכה לרסן אותה - בצורה מכובדת וב4 עיניים, וליד הילד לנטרל את הרעל שלה. את יכולה לומר "אין מה להתבייש", או כל דבר אחר, להבל את האמירות שלה. ולדבר איתה בצד שתפסיק להכניס לילד רעיונות לראש, ושההצקות שלה רק יצרו אצלו תסביכי אכילה. או כל דבר שנראה לך רלוונטי. עוד משהו, אם אתם כ"כ דתיים את יודעת שאת צריכה - ודחוף לעשות תשובה, מי את שתעשי חשבונות ותחליטי שחמותך היתה "אמורה" למות במקום אמך. עובדה שלא כך קרה. את עוברת שיעור בחיים, ומנסה לדמיין שלו הנתונים היו אחרים לא היה לך קשה.

כמי2

New member
אני מסכימה

שהסבתא דווקא במקרה זה דואגת לנכד שלה, אז היא מתבטאת בצורה קצת "בוטה" אבל היא דואגת. אז למה לא לשתף פעולה? אם יש לה ידע והיא באה מעולם הרפואה דווקא אפשר לשתף פעולה לטובת הילד. אפשר בהחלט לבקש ממנה למתן את הדיבורים ליד הילד הפוגעים בו, אבל בהחלט אפשר להתייעץ עם גורמים מבחוץ, וללכת לתזונאית. יש תוכניות הרזיה מעולות בבתי חולים כמו שניידר. ומכירה את הפתגם ילד שמן הופך למבוגר שמן? עדיף לטפל בבעיה עכשיו ולהקנות הרגלי אכילה נכונים ואפשר גם להתייעץ עם מומחים בנושא.

נונה17

New member
הטון עושה את המוזיקה

והערות כאלה יכולות לגרום לילד נזק נפשי חמור. גם אם הסבתא צודקת (והיא צודקת) צריך לעשות את זה בצורה טקטית, בדיסקרטיות ובנימוס. אחרת, בנוסף לנזק שזה יגרום לילד ולדימוי העצמי שלו, זה רק ייתקל ב"דווקא".

pecorina

New member
הכל מדאגה

יש לא מעט חמות מגעילות שמנסות לסכסך בין הבן לאשתו כי הן דואגות לו, מגיע לו משהו יותר טוב.

תמר36

New member
גם לדעתי, כמו רבים כאן, התבטאותה של הסבתא

מרגיז, על אחת כמה וכמה שזו היא אמרה זאת. אבל.... עודף משקל אצל ילדים הוא משהו שרק גודל עם השנים וגורם עוגמת נפש לילד עצמו. עזבי את מה שהסבתא אומרת, תנסי לקחת את משפחתכם בידיים ולקצץ מעט ממה שאפשר, את אמא של הילד ומירב האחריות נופלת עלייך. דאגי לבריאותו.

אם הסבתא צודקת או לא זה לא הענין!

הענין הוא שהסבתא מתערבת בחינוך של הילד בצורה מעליבה ושתלטנית! סליחה, מתביישת בילד? לי יש ילד עם נטיה להשמנה, ואני עושה כל מאמץ כדי לא לגרום לכך שהוא יהיה שמן בעתיד. וכאשר אני אומרת כל מאמץ אני מתכוונת לכך. החטיפים והממתקים נעלמו מן הבית, רשמתי אותו לחוגי ספורט שממלאים לו שלושה ימים בשבוע. אני מבשלת כל מיני סוגים של ירקות כדי שילמד לאהוב ירקות (להפתעתי אפשר לגרום להם לאהוב ירקות) וכו'. כל עצה ברוח טובה מאמא, חמות, שכנה וכו' מתקבלות בברכה, אבל שסבתא תגיד על הילד שלי שהיא מתביישת בו? אני מתפלאת שאנשים פה מצדיקים אותה בשם הבריאות והדאגה. מה עם הדאגה לבטחונו העצמי של הילד? לשמירה על כבוד ההורים?

למעלה