בעיה......

אורטל224

New member
בעיה......

אני קוראת בפורום כבר כשנתיים. החכמתי ולמדתי המון מכולכם.באמת. הבעיה שלי היא כזו-אני שמנה (כמובן--אך לא זו הבעיה).וגם הילד המקסים שלי שמנמן (רק בן 5 וכבר מציקים לו..).והבעיה היא חמותי. היא אחות. והיא נורא אובססיבית בכל מה שקשור בבריאות ודיאטה וכל זה. לי אף פעם לא הפריע להקשיב לה ולהנהן כשצריך, אבל הענין הוא שהיא מתחילה עם האובססיה שלה גם לגבי הילד שלי.כשאנחנו מתארחים אצלה היא תמיד מנסה להגביל אותו באכילה (רבאק הוא ילד..), וזה עד עכשיו היה עוד נסבל-כי סה"כ גם אני לא נותנת לו לאכול כל מה שהוא רוצה ובכל כמות (כי אני יודעת שהוא יקום בלילה ויקיא אםהוא יפריז). אבל אתמול היא התפרצה על בעלי בצורה כל כך מגעילה.היא שוב אמרה לילד מה לאכול מה לא כרגיל,ובעלי ביקש ממנה להפסיק. ואז היא אמרה :אבל אתה לא רואה שהוא הולך ומשמין? אני מ-ת-ב-י-י-ש-ת! ככה, בלי בושה,כאילו הילד שלי עבריין, היא מתביישת בו! עלי לציין שאנחנו משפחה דתית מאוד,ואני לא מעיזה לענות לה בחזרה,גם כי אין לי ביטחון עצמי כשזה מגיע אליה. ויש לי בלב כל כך הרבה לומר לה-ואני צריכה לסתום ת'פה.(בגלל העזרה הכספית שהם נותנים לנו). אני לא יודעת מה לעשות- היא ממשיכה לפגוע בלי הכרה- כאילו העובדה שהיא רזה ומתעמלת יום יום הופכת אותה לטובה יותר ממני. היא אשה כל כך קרה (מנסה להיות אצילית עלק),היא בקושי מנשקת או מחבקת את הנכדים שלה או צוחקת איתם וכו. וכשאני נזכרת איך אמא שלי ע"ה ,עם הסרטן,הכימו והמורפיום, ידעה להעניק לילדי אהבת סבתא אמיתית -אני שואלת את אלוהים למה לא השארת אותה, ולקחת את חמותי במקומה? זהו, מצטערת שנפלתי עליכם ככה, הייתי חייבת לפרוק את כל זה למישהו, ואם יש למישהוא עיצה טובה ,אשמח מאוד לשמוע. תודה.

Blue Rose

New member
משפחה...

אני מבינה את הכאב שלך- אבל אין לי מה להציע מלבד הדברים הסטנדרטיים: א. שבעלך ידבר איתה ויגיד לה שהוא לא מוכן לשמוע הערות כאלה, שהוא אוהב אותה, ואותך ואת הילדים שלכם ולא מוכן שהאנשים שהוא אוהב יתייחסו כך אחד אל השני. ב. לנסות להתרחק קצת ממנה, שתבין שעדיף שתהיו שמנים ובסביבה, מאשר שמנים רחוקים- אבל צריך לגרום לה להבין שזו הסיבה. ג.לשבת כמו מבוגרים ולהגיד לה שאוהבים ומעריכים אותה ואת כל מה שהיא מביאה לחיים שלכם, אבל זה הילד שלכם ואתם תחליטו לגביו ולגבי גופו ובריאותו - ושאתם מבקשים ממנה לכבד את ההחלטות שלכם ובהחלט לא לצאת בהצהרות כמו שיצאה ולהיות סבתא לילד ולהיות תמיד תמיד גאה בו! ובעיקר להבליט - הילד צריך סבתא, לא עוד מישהו שיקניט אותו.- הכל בצורה עדינה יותר משכתבתי. ד. לעשות כמו ג' אבל במכתב, שם אפשר בצורה רגועה להעמיק ולהסביר, גם באהבה אליה וגם במה שאתם מבקשים ממנה. ה. לגרום למישהו אחר ששמע את מה שאמרה להגיד לה את מה שאתם חושבים, כאילו זה ממנו (אח/ות של בעלך) מישהו שיכול לדבר אליה ישירות. הכי חשוב לדעתי זה שהילד לא ישמע את זה. להגן עליו. רק אהבה לכם ולמשפחתכם... רוזי!

אני חושבת שאת אימא נהדרת,

מפני שאת כואבת את הכאב של בנך בן החמש, שאולי לא כ"כ מבין דיאטות, עניינים וכו' אבל מבין גם מבין אם מחבקים אותו ואוהבים אותו. אבל אני גם חושבת שהמקרה שלך שייך לפורום "חמותי ואני". אחלה פורום. תחליף מצויין ל"יפים והאמיצים", שבעוונות ערוץ 2 נגנזה.

polegra

New member
ללמוד להעיר לה שוב ושוב עד שתלמד!

אמנם הבן שלי רק בן 8 חודשים אבל כל פעם אמא של הפולני אומרת רק שלא יהיה שמן...תזהרו שלא יהיה בולפוס .... יווו הוא שמן נורא בלחיים והילד כולה אחוזון 40 במשקל!!! ו60 בגובה ממש מעצבנת יותר מזה...הוא היה חוזר אלי רעב אחרי שהיה אצלה ממש צורח כשהיה רואה את הבקבוק לא פעם ולא פעמיים הערנו על זה עד שזה חדר לא מוכנה שהילד שלי ישמע משפטים כאלה לא מוכנה שיוגבל באוכל הוא צריך ללמוד שאוכל זה לא אישיו...רוצה אוכל לא רוצה לא אוכל! אם היו אומרים לי בפני הילד שמתביישים בי או בו בשל המשקל זו בטח הייתה הפעם האחרונה שהיו רואים את הילד אצל הפולני במשפחה שמים דגש מאוד חזק על אכילה על רזון וכו והם יודעים שאני לא מוכנה להכניס את עצמי את הפולני או את הילד לסחרור הזה קביעת גבולות נעשית מעכשיו היא מתביישת??? שתתיבש לבד בלי הנכדים טלי

למעלה