בעיה..

בעיה..

יש לי בעיה עצומה אם לסמוך על אנשים..חברות-עשו קטעים מגעילים וזה הרס את האמון, נפגעתי ממישו שהרגשתי שניצל אותי ו..בעיקרון האמון שלי בקרשים.והבטחון העצמי שלי לא בשמיים. ישלי חבר שעליו אני סומכת וקשה לי עם זה. קשה לי לסמוך..קשה לי בטירוף. הוא חזר היום מאילת והצהיר שהוא ניתק קשר מכמה בנות שהפריע לי הקשר שלו איתן. לא אמרתי לו לנתק פשוט שב2 בלילה לא תתקשר ולא כל כמה דקות תשלח לו הודעה לבוא למחשב..אבל הוא אמר לי היום שהוא מוחק מספרים ומנתק קשר. עכשיו הוא הלך לישון <גרים ביחד.> והפלאפון שלו לא היה במטען ובדקתי שהשעון המעורר יפעל, וכאינסטינקט לחצתי על סנד-וראיתי שיחה שאת המספר זיהיתי. של בחורה..לא בטוחה אם זאת היא..הוא אכן מחק את המספרים אבל הם עדיין בקשר? והקטע הוא שהוא התקשר אליי לפני השיחה ההיא. ובשיחה שלנו הוא אמר לי תקשרי אליי עוד כמה דקות בצורה משונה..מסתבר שהיא הייתה בממתינה וניתק את השיחה בשביל להתקשר אליה. דבר שדי משגע אותי. אני לא יודעת..זה מערער את האמון שלי בו. כל שקר קטן אצלי-מרגיש שהעולם התהפך. השאלה אם לשאול אותו על זה או פשוט לשתוק..כי מצד אחד זה מפריע לי, אבל מצד שני אני יודעת שהוא לא בוגד בי. ואם אני אספר לו אז הוא יתעצבן ויהיה ריב גדול-בזה אני בטוחה כי "חיטטתי" לו בפלאפון. אבל לא היה כ"כ מפריע לי אם הוא לא היה מנתק שיחה איתי..בזמן שאמרתי לו שאני לא מרגישה טוב הוא העדיף לנתק ולדבר איתה?מה נסגר..

שלום

אל תחטטי לאדם בטלפון, זה אישי ולכן רע לעשות. חשדי, רק כשיש לך סבה מצדיקה לחשד. ככל שהסבה שלך מצדיקה יותר את החשד, חקרי ובדקי יותר. ככל שיש יותר סבות לסמוך, למשל אמון בין חברים והכרת האדם, סמכי יותר.

מה התכוונת?..

"כל שקר קטן אצלי-מרגיש שהעולם התהפך".. רגש טבעי לגמרי..(ג אצלי זה היה מתהפך..) השאלה אם באמת מתגלים להם הרבה 'שקר קטן'.. כי זה לא ממש סימן טוב. או שמא כל מילה שהוא מוציא מהפה נתפסת כשקר. מדוע את חושבת שהוא משקר, ובמה?... שקר('קטן'/'לבן' וכל החבר'ה..) זה באמת דבר שמעלה חשדות לדברים גדולים יותר.. השאלה היא אם את פרנואידית או שהוא שקרן או שניהם יחד?

.

תראי תפסתי אותו על שקר פה ושם..לא שקר שקשור ליחסים ביננו. וגם זה היה בהתחלה בשביל רושם לדעתי. דברים שהוא סיפר לי והיו הזויים בעיניי-דברים שהייתי בטוחה ששיקר-התגלו כנכונים. אבל לאנשים שהוא לא מכיר הוא משקר..ישאלו כמה זמן אנחנו ביחד והוא יגיד 10 שנים במקום שנה..ואני אשאל אותו למה שיקרת והוא יגיד לא מרגיש חייב להם את האמת. אני סוג של פרנואידית..שקר קטן שלא קשור לכלום-אני יקשר לדברים הכי הזויים.אבל לפעמים <בלי קשר אליו> ההנחות האלה-היו נכונות. מלחשוד בשקר אני אשאר ערה כל הלילה והמחשבות ישגעו אותי-אז קצת פרנואידית ובמקרה הזה הוא הצהיר על זה שהוא ניתק קשר מהבנות ואז ראיתי מספר שאליו הוא התקשר שעתיים קודם וזו הייתה בחורה שהוא אמר שינתק איתה קשר. אולי הוא מחק את המספר שלה אחרי השיחה או משוו..אני כנראה סתם חושדת. או שלא? אני מפחדת להפגע. כמו כולם כנראה.. ולא חיטטתי. הטענתי את הפלאפון ובדקתי את השעון המעורר דבר שאני עושה תמיד וכהרגל שיש לי בפלא שלי-לחצתי על סנד. לא במטרה לחטט.

את בטוחה

שזה היה המספר של הבחורה? כי בהודעה הקודמת כתבת שאת לא בדיוק בטוחה שזה המספר שלה... אם הוא ניתק ממתינה בשביל לדבר איתה זה לא לעניין, אלא אם זה מצדיק וקרה משהו חריג ודחוף וקיצוני. אני מכירה את תחושת הפחד לתת אמון, הייתי שם. ורק הזמן עשה את שלו, ובן הזוג שלי לימד אותי לפתח אמון מחדש ולסמוך עליו, לאחר שנכוותי מבחור אחר מאוד. הכל תלוי בו. אם הוא באמת רוצה שתסמכי עליו...הוא צריך לעזור לך בזה, ובהחלט לא לקבל שיחות טלפון ב- 2 בלילה מבחורות/ידידות/חברות לנפש. גם החבר שלי היה מקבל בהתחלה שיחות שכאלה אבל ברגע שהוא שם לב שזה מפריע לי, וגם ביקשתי ממנו להפסיק עם זה...הוא הפסיק. הוא כיבד אותי לגמרי. אם הוא בגד בך..תמיד ישאר בך הפחד, הפחד לתפוס אותו, הפחד להיפגע...

oferyosi

New member
אל תמהרי..

יכול להיות שהוא באמת מחק את המספר ואז במקום שם - אם היא התקשרה מופיע רק המספר שלה - זה המצב??? ויכול להיות שהוא היה בממתינה ובדיוק דיבר איתה על זה שהוא רוצה לנתק איתה את הקשר וכאלה - ואז זה לגיטימי לחלוטין להגיד שתתקשרי עוד כמה דקות. כבדהו וחשדהו...

מעבר לבחור הזה

הצעתי לך היא ללכת לעזרה מקצועית , ללכת לאיזה מאמנת אישית לפחות שתשחרר אותך מזה מבינה אותך, הייתי במקום הזה,חשדתי ברמות , גם בגלל אנשים שהכרתי וגם בגלל שגדלתי על זה הגבר הזה , אל תכעסי עליו או תיפגעי , כנראה שאת ממש פוחדת משקרים,בגידות,פגיעות, העניין הוא שהוא סה"כ משקף לך את הפחד שלך זוהי סוג של נבואה שמגשימה את עצמה : אנחנו ממקדים את האנרגיה שלו במשהו מסויים,בין אם זה משהו שלילי או חיובי, וזה מה שהיקום שולח לנו - את הדבר שבו כ"כ מיקדנו אנרגיה משום מה, יש לנו נטייה לחשוב מהדברים שאנחנו פוחדים מהם, מהדברים השליליים אם לכולם הייתה המודעות מהם ההשלכות של המחשבות האלו שלנו, אז אולי באמת העולם אמנם לא היה מושלם, אך פחות מבוסס על פחדים,חרדות, מאבקים מבינה אותך , אני הייתי מגיבה בדיוק כמוך אם הייתי רואה שהחבר שיקר,במיוחד במה שנוגע לזה מעבר לעובדה שאם הוא צריך להיות איתך, הוא יהיה ואם לא אז יבוא אחר מה שחשוב יותר זה שהוא בא ללמד אותך משהו חשוב לי להבהיר לך את הנקודה הזו כי התחלת את הודעתך בהבהרה שאין לך אמון, שאת חשדנית ואני מבינה אותך וזה כואב לי כי אני אומנם גם במידה מסויימת , מעטה , כזו . אבל תודה לאלוהים אני משוחררת מהרגשות המעיקים האלה כיום אחרי שהבנתי ממה נבעו ואולי גם את צריכה לעשות זאת בהצלחה חמודה

למעלה