בעיה...

nas19

New member
בעיה...../images/Emo4.gif

אני פשוט לא מצליח.... פשוט לא ! עשיתי כבר 9 טסטים ואני תמיד נכשל... אני לא יודע מה גרוע בי! אני ממש מתוסכל וזה פוגע לי בבטחון העצמי. זה מתסכל גם את ההורים וגם את כולם . עלי לציין שאני נוהג מצוין ולא ממש ורק בטסט אני מועד ועושה דברים שאני לא עושה בשיעור רגיל.... אנא אני חייב עזרה. אני מת לגמור עם הטסטים... לא ויתרתי אבל אני מפחד שאני מהר מאוד יגיע גם לקטע הזה.... אנא עזרו לי.........

nutmeg

New member
יש לי מכרה

שבדיוק היתה כזו! עוברת שיעורים נהדרים ובטסט כאילו שוכחת הכל. מה שהיא עשתה זה לומר לטסטר את הדבר הזה בדיוק איך שהיא נכנסה למכונית לטסט ה-14... והיא עברה. לא יודעת, כאילו זה שהיא הכינה את הטסטר לפשלות שלה, הם לא באו. אין לי מה להציע אולי חוץ מהדבר הזה... מה יש לך להפסיד?

freearth10

New member
לחץ מבחינה

אני מניחה שהרגשה זו מלווה אותך כבר לאורך שנים ופה מאחר שיש מי שצריך גם לממן את ההוצאה זה מלחיץ אפילו עוד יותר ואתה כבר חושב שאתה "גרוע". אני יודעת בדיוק על מה אתה מדבר. ולשמחתי בטסט השלישי הבוחן שלי היה בחור מקסים. הוא ראה כמה שאני לחוצה, ביקש ממני לעצור בצד ולנשום עמוק ואז לפתע הכל השתנה ועברתי את הטסט בהצלחה. וזה בעצם מה שאני מציעה לך. לפני הטסט קח לך 5 דקות. נשום נשימות עמוקות. אמור לעצמך את הטסט הזה אני עובר בהצלחה. אמור זאת כמה שיותר פעמים. קח את העצה שניתנה לך כאן. ספר לבוחן שאתה מאוד לחוץ. אם הוא נחמד וידובב אותך קצת אז שיחררת קצת מהלחץ. ממליצה לך גם לקחת רסקיו לפני הטסט הבא. והחשוב מכל - דע שבסופו של דבר - תעבור גם את זה. אני מחזיקה לך אצבעות. מאיה

גרא.

New member
nas19,אתה מתאר מצב מאד שכיח

של "חרדת בצוע"..דהיינו מצב בו החשש שלך מכשלון,והעיסוק הכמו אובססיבי בו,למעשה מכשיל אותך,בבחינת מה שמכונה, נבואה המגשימה את עצמה.תחושת הכשלון שלך, מאד דומה למצב של אימפוטנציה ,למשל, אצל גברים..החשש שמא לא יצליחו לממש את גבריותם,תמיד מתממש דווקא בשל כך..עם חרדת בצוע,אפשר להתמודד בשתי אפשרויות. האחת,טיפול עצמי, כפי שאחת המשתתפות ציינה ובצדק. אלא שהוא הרבה יותר קצר.הכוונה לכך, שדקה לפני שאתה נכנס למכונית עם הבוחן,בצע סדרה קצרה של תרגילי נשימה.הוצא תחילה את כל האוויר מריאותיך על ידי כיווץ חזקה שלהן.ואז תוך כדי ספירה עד 10,נפח לאט את הריאות..השאר במצב שהן מנופחות, כמה שניות שאתה יכול,ואז,נשוף את האוויר החוצה לאטשוב בספירה עד 10. הוצא ממש הכל..וחזור על הפעולה עוד פעמיים..כדאי לך להתאמן בתרגיל ההרפייה העצמית הזה, עוד לפני הטסט..דבר נוסף המתלווה לכך היא חשיבה חיובית, שוב כפי שצויין..אמור לעצמך שוב ושוב אני נוהג מצויין, אני מצליח בטסט וכדומה..דרך שנייה היא על ידי טיפול קצר מועד בטיפול התנהגותי, המכונה דיסנסטיזציה,כלומר הקהיית רגשות. בו תרכוש יכולת להרפייה עצמית, ובלשבי הטיפול (כמה פגישות), תשחזר הדרגתית בדמיון את הטסט.ותלמד תוך כדי כך להשתמש בהרפייה,כל אימת, שהחרדה חוזרת. בסופו של דבר, מחיר הטיפול הזה, עשוי להיות יותר זול מעוד כמה וכמה טסטים והוא ישרת אותך, בעוד הזדמנויות אם וכאשר תתבאס בשל חרדת בצוע אחרת.

למעלה