בעיה שקרתה לי...

leibovic

New member
בעיה שקרתה לי...

קניתי צורב סקזי ימהה X16. אמרו לי אחלה צורב. התקנתי אותו במחשב (פנטיום 2 400 128 זכרון). הבעיה היא שלאחר שהתקנתי אותו המחשב שלי עולה מאוד לאט. מה קרה??

רן כהן2

New member
נסי...

קרה לי הרבה פעמים שהתקנתי משהו ואח"כ המחשב התחיל להשתגע או לעשות משהו וכמובן שהייתי בטוח שזה בגלל מה שהתקנתי אבל אחרי שהסרתי אותו ראיתי שהבעייה נשארה... קודם כל תסיר את הצורב ותראה אם הבעייה נשארה אם היא נשארה תסיר גם את ההתקן של הצורב ב: המחשב שלי/לוח בקרה/מערכת/מנהל התקנים אם עדיין נשאר תסיר גם את תוכנת הצריבה אם התקנת אם עדיין נשאר תסיר את כל מה שנשאר שכלל את "התקנת הצורב" אם הבעייה עדיין נשארה תכתוב שוב הודעה בפורום וננסה לעזור... אם הבעייה נפתרה במהלך אחד מההסרות נסה להתקין שוב את מה שגרם לבעייה ותראה אם הבעייה חוזרת, אם כן פרסם בפורום את מה שעושה לך בעיות...

antidot

New member
קורה בד"כ בגלל כרטיס SCSI

יש כרטיסי SCSI שיש בהם אופציה לטעינת ROM BIOS של הבקר. אם האופציה מסומנת, והבקר לא מצליח לבצע את הפעולה, המחשב נתקע בערך ל20-30 שניות. ניתן לבטל את האופציה דרך תוכנת הקונפיגורציה של הבקר SCSI אם זה ADAPTEC אז ב-BOOT יש ללחוץ CTRL+A אם זה SYMBIOS, אז אם אני לא טועה זה CTRL+S בכל מקרה, הבקר בעלית המחשב בד"כ אומר על מה ללחוץ כדי להכנס להגדרות שלו. Antid0t

רן כהן2

New member
נשמע מעניין, יש לי שאלה...

שמעתי גם פעם משהו על ביוס של חומרה אחרת, שמעתי את זה כשדיברו על האוברלוקינג של הוודו וכרטיסי מסך אחרים, רציתי רק לדעת איך אני מגלה איך אני נכנס לביוס הזה כי ל וודו 3000 שלי לדוגמא יש בהתחלה דף חדש שכותב עליו אבל אין שום הוראות איך להיכנס לביוס שלו, אולי אתה יודע?

antidot

New member
יש הבדל מהותי בין בקר SCSI לכרטיס

מסך. ואין שום קשר בין BIOS של בקר SCSI לבין FLASH ROM של כרטיס מסך. אתה מדבר על OVERCLOCKING של הצ´יפ של הכרטיס מסך. הדבר נעשה ע"י תוכנה: או דרייבר עצמו או תוכנה קטנה מבית היצרן של הכרטיס. התהליך מאפשר הרצה של המעבד של הכרטיס מסך או/ו הזיכרון במהירות הגבוהה מהמהירות הנקובה ע"י יצרן. רק בשביל שיהיה ברור: BIOS- Basic Input/Output System הכוונה לגרעין בסיסי של רכיב כלשהו המאפשר קליט ופלט של נתונים.

למעלה