בעיה שמציקה לי

נמר לבן

New member
בעיה שמציקה לי

אני רוצה לדעת בתור חרדי אם זה ראוי שיהיה לי אינטרנט! כי בדרך כלל כשמישהו שואל אותי אם יש לי אינטרנט אני מנסה להתחמק או שאני אומר שאין לי, ואני מעדיף שכמה שפחות ידעו שיש לי אינטרנט. וגם אני לא יודע אם זה ראוי שיהיה לי לאור העובדה שאני לומד בישיבה. אז רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה!? וגם רציתי לדעת בני כמה אתם.

שיSY

New member
דיברנו ע"ז...

המון פה בפורום, גם אני לא אומר שיש לי, לכתחילה אסור שיהיה, אך מי שמכור לזה, ומשתמש בזה לצרכים טובים, בדיל ויעבור... הגיל שלי זה קרוב ל19. וכמה אתה?

ללא ספק

ברור ללא ספק שאינטרנט זה דבר גרוע לבחור חרדי (עיין ערך צאטים) ומי שיכול להיתנתק מזה שיעשה את זה מה יום קודם

אלישיר

New member
לילדים שלך תקנה מחשב?

בעזי"ת אתה מבין... השאלה הפשוטה הזו, מבהירה לך את הבעיתיות הרבה שיש באינטרנט. אינטרנט הוא כלי תקשורת ההמונים. הוא יכול לשמש אמצעי עבודה. הוא יכול לשמש יעיל מאוד להגשת מידע והתעדכנות מקצועית. הוא יכול לשמש במה להפצת יהדות ולהחזרה בתשובה. גם דוכן הנחת תפלין, שהוא להבדיל מוקד קדושה, לא כל אחד מותר לו לצאת ולעמוד בו. מי שיחזיר בתשובה, מצוה גדולה וזכות נדירה בידו. אבל מי שיפתח את עיניו ויבלע את טומאות הרחוב, יצא שכרו הראשוני בהפסדו לכל חייו. אז אם בדוכן להנחת תפלין יש הסתייגות "לא כל אחד", מה תאמר על האינטרנט? הרי ברחובה של עיר,גם אם פלוני יכשל, לא יהיה זה אלא החלק המזערי מהתהום שבה הוא יכול ליפול באינטרנט. והרי רובא דרובא מגולשי האינטרנט החרדיים שנוספו למעגל הגלישה בשנים האחרונות (בעיקר הגולשים הסלולריים, שהרי הפלאפון אינו כלי עבודה ולא כלי להשגת מידע), לא עושים זאת אלא בבחינת "השיעמום מביא לידי בטלה" וכו' -כשלצערי (אם ניקח את אלה שחולפים כאן כמדד), הרי שלרוב הבטלה כבר הביאה את ההמשך , בבחינת עבירה גוררת עבירה. אז אני לא יודע מה לומר. מאז שחזרתי בתשובה, מעולם לא זדתי להסתכל, לא רק בתמונת פריצות, אלא אף בפני אישה -באינטרנט, וברוב המקרים אף ראיית אונס נחסכת ממני. האם אקנה לילדי מחשב? (אבי הרב שליט"א משתמש במחשב, לצורך עבודתו הרבנית). -לא, לא אקנה. האם אומר שהאינטרנט אסור כשיקוץ הנידה? - לא יותר ממה שאסור מרכז עיר בשעות החשכה. השורה התחתונה היא, שמי שאין לו יראת שמים פנימית, מי שבשבילו יש נסיון בעצם הגלישה לאינטרנט, אסור אסור אסור לו לגלוש באינטרנט, ואסור לסייע בידו לדבר העבירה. עכשיו, תסתכל סביבך, תדמיין את בחורי הישיבה, ותגיד לכמה מהם היית קונה מחשב, ומוכן להתיצב במצפון שקט לאחר מכן, בפני בית דין של מעלה. (הפרטים שלי בכרטיס האישי, אם תרצה).

אלישיר

New member
תיקון טעות.........................

בעזי"ת הוא יכול לשמש יעיל מאוד להגשת מידע והתעדכנות מקצועית= הוא יכול לשמש ככלי יעיל מאוד להשגת מידע והתעדכנות מקצועית.

לא

נראה לי שעדיף שלא ידעו כי אחרי זה מתחלים לרכל סתם שיש לך אינטרנט וזה לא "בריא" לכן עדיף לא לספר. ואני בן 20

asaf2000

New member
אני לא מתבייש בזה

מי ששואל אותי אני אומר לו ישירות שאני גולש ורק לאתרים דתיים ומסביר לו שזה יותר טוב מללכת ברחוב, ברחוב אתה לא יודע מה יבוא לך, באינטרנט אתה יודע.

אני גם לא מתבייש

אבל אני מקפיד להכנס רק לאתרים שעניינם ביהדות, היום אינטרנט יש ביותר ויותר בתים, תראו שבעוד כמה שנים זה יהיה יותר מקובל ואז השאלה בכלל חלא תעלה. אני בן 22, ולגבי הילדים שלי.... דיה לצרה בשעתה

באיזה ישיבה אתה לומד?

יש כזה דבר ישיבת סאבלימינל והצל? או ישיבת מועדון מאד מן בתחנה המרכזית? מי הראש ישיבה שם?

לדעתי,

ממש לא ראוי ואף אסור שיהיה אינטרנט. עכשיו תשאל אותי "למה אתה כן?" אז יש לי את התירוץ (העלוב) שזה לצרכי עבודה (בחר עבודה אחרת...) אבל איני מתכחש - אני מודע לכך שאני מהלך על הגבול הדק בין עבירה לשריפת זמן.

לביא4

New member
השאלה הנשאלת היא כזאת:

מדוע בחור ישיבה צריך אינטרנט? לאיזה צורך? מה הוא עושה עם זה ואיפוא הוא גולש? (נצפה לתשובה...?) אני טכנאי מחשבים במקצועי, ואני חייב את זה ככלי עבודה בסיסי, לכן עיקר הגלישה שלי היא ביום מהעבודה, ולא מהבית!

חבר'ה....../images/Emo15.gif

בתור בחורה חרדית שיש לה נט ,לדעתי אינטרנט זה הדבר הכי מקלקל! וזה לא משנה אם גולשים באתרים דתיים,אני במבט מהצד על המשפחה שלי רואה כמה האינטרנט גרם לירידה רוחנית...(וכן,כמו כולם הכנסנו אותו למטרת עבודה)אז למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?? (וגברים שגולשים בנט לדעתי בעייתם יותר חמורה בגלל פריצות וכד'..)

נמר לבן

New member
טוב, אני אענה אחד אחד.

לשיSY- אני בן 14. לחסידישער- איפה זה הערך הזה? לאלישיר- אני מסכים איתך ב100%!!! ואם אני אקנה לילדים שלי מחשב? -ה' גדול. לאריאלה- חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני לא יודע אם את יודעת, אבל הם זמרים, ואני אוהב לשמוע את המוזיקה הזאת, ועדיין יש כמה שירים שלהם שאני לא שומע, ובקשר למאד מאן, איך הגעת למסקנה שזה מועדון? חחחחחחח זה בכלל חנות, חנות בגדים! ללביא4- איפה אני גולש? אני אהיה כנה איתך, כמובן שקודם כל לאתרים דתיים, ו... לאתרים של- משחקים, שירים, ואתרים שעוסקים בהאקינג (אם אתה יודע מה זה!). וכמובן שאני מסכים עם העובדה שאינטרנט זה מקלקל! ואת האינטרנט יש לי, כי קיבלתי בחינם, אם זה לא היה לי בחינם בכלל לא הייתי חושב שעשות אינטרנט! אז באמת, איפה אתם גולשים? ולמה יש לכם את האינטרנט אם זה מקלקל? וגם עוד שכל הרבנים יצאו נגד זה, ונגד מחשב בכלל!? וגם עוד לא אמרתם בני כמה אתם?

asaf2000

New member
אני אסביר לך

תשמע אם הייתי נולד לבית חרדי והייתי יודע שככה זה האינטרנט בחיים לא הייתי גולש אבל הייתי חילוני ובשלב מסוים לפני שחזרתי בתשובה רוב החיים שלי התרכזו סביב ה"נט" והייתי רוב היום גולש, ממש הייתי מכור, ואחרי שחזרתי בתשובה הבנתי את הבעיות שה"נט" יכול לגרום לי לכן מיקדתי את עיסוקי ברשת לאתרים דתיים ופורומים דתיים ובגלל שהייתי מכור לאינטרנט מקודם מאוד מאוד קשה לי להתנתק, זה לא כמו להתנתק מדברים אחרים, קשה לי להסביר את זה, זה כמו חיים נוספים וירטואלים, הבעיה היחידה שיש לי היום באינטרנט זה הפרסומות הלא צנועות שעם הזמן אני לומד להתעלם מהם למרות שזה תמיד מפריע אבל זה כמו ללכת ברחוב מה לעשות...תמיד יהיה פריצות. והבעיה השניה זה שזה לפעמים שורף לי את הזמן ואני מרגיש שאני יושב יותר מדי רק בשביל להיות מחובר ובאותו זמן הייתי כבר יכול לצאת ללמוד אבל אני מנסה להתגבר על זה כמו על יצר הרע של כוס קפה באמצע הלימוד.

asaf2000

New member
אגב, שכחתי לציין

שכל החזרה בתשובה שלי התגלגה דרך האינטרנט!

נמר לבן

New member
גם אני שכחתי להגיד

ש גם באינטרנט אי אפשר לדעת לאיפה נכנסים, כי עדיין יש את הפרסומות הקופצות! שיכולות להגיע משום מקום.

asaf2000

New member
נו כמו ברחוב

כל יום שאני נוסע באוטובוס אני רואה פרסומות חדשות ונשים פרוצות חדשות...

למעלה