בעיה של עישון

Shimrit A

New member
בעיה של עישון

אני אנסה לכתוב בקצרה בן זוגי ואני נמצאים ביחד 8 שנים ויש לנו ילדה ועוד ילד שצפוי להיוולד עוד 3 שבועות בתחילת הקשר שלנו דיברנו על נושא העישון והבהרתי לבן זוגי שאני בחיים לא אוכל להיות בקשר רומנטי עם מישהו שמעשן כי הריח מהנשימה ומהבגדים ובכלל מגעיל אותי והוא בהחלט קיבל את זה בתקופה ההיא הוא היה מעשן פעם בשבוע במקרה הכי גרוע וזה בערב הקבוע שהוא היה יוצא עם חברים שלו. בתחילה בכלל לא היינו נפגשים בערב הזה ואח"כ כשעברנו לגור יחד הוא ידע שאני לא יכולה לשאת את הריח וקיבל את זה יפה. בכל מקרה הוא אף פעם לא עישן כשהפגישות עם החברים היו משותפות לשנינו אלא רק כשהוא הלך בלעדי עם השנים הוא התחיל לעשן יותר ויותר. כל החברים שלו כמעט מעשנים והוא מעשן כל פעם שאנחנו נפגשים עם מישהו מהם גם כשהילדה שלנו שם איתנו. בשנה האחרונה הוא מעשן גם כשהוא בבית בלי החברים. בינתיים הוא מוכן לצאת לעשן במרפסת ולא בתוך הבית אבל בקצב שדברים מתדרדרים לא יודעת כמה זמן זה יחזיק לא יכולה להתגבר על הגועל שלי מסיגריות ולא חושבת שאני צריכה. סך הכל כולם מסכימים שזה ממש לא בריא לא למי שמעשן ולא למי שנושם את העשן שלו העישון פוגע באינטימיות שלנו מאוד כי אני לא מסוגלת להתקרב אליו פיזית כשהוא מסריח מעשן. ביום שהוא מעשן גם כמה שעות אחר כך הנשימה שלו מסריחה גם אם הוא צחצח שיניים ואני לא מסוגלת לדבר איתו מקרוב או להתנשק איתו ועכשיו זה קורה לדעתי 6 מתוך 7 ימים בשבוע כשאני מנסה לדבר איתו על נושא העישון הוא מתעצבן עליי. לא עוזר כשאני אומרת לו כמה זה מגעיל אותי או כמה זה לא בריא. עכשיו יהיה לנו תינוק נוסף ואמרתי לו שעישון של אחד ההורים מעלה את הסיכוי למוות בעריסה אבל הוא אומר שהוא לא מאמין במוות בעריסה כפי שמציגים את הגורמים לכך כיום. הוא גם לא מאמין לכל מה שאומרים על הנזקים של עישון פסיבי. הוא גדל בבית עם הורים מעשנים ובאמת יש לו אסטמה אבל לאחותו אין. אני לא מצליחה לדבר איתו על הנושא בלי שהוא יתעצבן והוא רק הולך ומעשן יותר ויותר וזה פשוט פוגע בזוגיות שלנו מלבד הנושא הזה הזוגיות טובה ואנחנו מצליחים לדבר ולברר יפה נושאי מחלוקת אחרים כשיש ונראה לי שאין הרבה מה אני יכולה לעשות?

Tום

New member
אולי הגישה הישירה...

המון פעמים יש דברים שמפריעים לנו אצל בן הזוג, אמממה, אנחנו לא אומרים את זה. נכון, שאנחנו רומזים, מתעצבנים, כועסים, רבים, אבל אף פעם לא אומרים את זה באופן הכי פשוט בעולם. "תשמע XXX, זה מפריע לי מאוד, אני מאוד אוהבת אותך וזה מה שמרחיק אותך ממני, אני אתן לך את מלוא הגיבוי ואעזור לך כדי שתפחית ממה שאתה מעשן כיום", וכן הלאה על זו הדרך. פשוט דברי אל ליבו. הוא אוהב אותך יותר מהסיגריות, פשוט צריך להכניס לו את זה למודעות. בהצלחה תום.

47גרציה

New member
ואני חושבת אחרת

בכל דבר שתנסי לעשות ולא תצליחי, כמה שתנסי יותר, עוד יותר לא תצליחי. כשאת מספרת שאת מדברת עם אישך על העישון, הוא מתעצבן וזה לא עוזר, כמה שתדברי יותר, עוד יותר הוא יתעצבן ולא יעזור. יש בעיה אחרת שאולי את יכולה לדבר איתו, ולא כשהוא מדליק סיגריה, לדבר על למה התגבר הצורך בעישון? מה מעיק? וכשמדברים על מה מעיק, גם מה שמעיק לך (העישון), סתם העליתי הצעה. אם נראה לך,

Shimrit A

New member
תודה על התשובות

הסיבות לעישון אני חושבת הן לחץ חברתי כי כמעט כל החברים שלו מעשנים חוץ משניים וגם כי השנה האחרונה מאוד לחוצה כלכלית ובמיוחד מאז שאיבדתי את מקום העבודה שלי בתחילת ההריון ואנחנו יודעים שיעברו עוד כמה חודשים עד שאוכל לצאת שוב לחפש עבודה אבל ההחרפה בעישון התחילה כבר קודם יש כמובן עוד כל מיני לחצים משפחתיים ואחרים אבל אני בטוחה שיש עוד דרכים להתמודד איתם מלבד התמכרויות לא משנה באיזה הקשר אני מעלה את נושא העישון הוא תמיד מתרגז עליי. אולי הוא בעצמו יודע שזה לא טוב אבל לא מוכן לשמוע את זה ממני כי הוא מסיבותיו שלו שהוא לא משתף אותי בהן לא רוצה או לא יודע איך להפסיק לא חשבתי אף פעם להציע לא עזרה בגמילה אני חושבת שאני אנסה את זה. אני פשוט אשאל אותו מה הוא חושב שאני יכולה לעשות כדי לעזור לו להפסיק לעשן האם למישהו יש רעיונות איך עושים את זה?

s h o o s h a

New member
כמעשנת לשעבר

אוכל 'לתרום' לך מעט מהעובר על המעשן. ההתמכרות לסיגריה היא בראש. ואם בן זוגך לא מעוניין להפסיק לעשן לא יעזור לך דבר. ככל ש'תציקי' לו יותר בנושא כך יגבר בו הצורך (ואת מתארת זאת בעצמך). מציעה לך, למרות הקושי שלך, 'לרדת' ממנו. לגמרי. תבקשי רק להקפיד לא לעשן בבית. מניחה שאת זה הוא מכבד ויכבד. אל תציקי לו. ברגע שהוא יחליט כי הוא מפסיק לעשן הוא פשוט יפסיק. בלי כל הודעה ו/או התראה מראש. (כאמור, אני דוגמא חיה לכך וחלפו כבר כמעט שנתיים מהסיגריה האחרונה שלי) את רוצה לעזור לו? קבלי אותו כפי שהוא עם ובלי הסיגריות

47גרציה

New member
נכון

כמעשנת, אני לא מוכנה לקחת את הכדורים, זריקות, מדבקות כדי להפסיק לעשן. יש משהו הרבה יותר עמוק בקטע של העישון. במידה מסויימת, כל אדם מעשן מוותר על חיים. במודע או בד''כ לא במודע. אבל זה שם. וכשמרגישים רצון אמיתי להפסיק לעשן, זו ההצלחה האמיתית ע''י עבודה עצמית ולא ע''י עזרים. זו דעתי.

Shimrit A

New member
תודה אבל מה עם התינוק החדש שלנו?

עישון של אחד ההורים הוא גורם סיכון למוות בעריסה ואז לפי ההנחיות אסור לישון עם התינוק באותה מיטה מה שאנחנו מתכננים לעשות כי זה הרבה יותר טוב להנקה כשהבת שלנו נולדה הוא כמעט ולא עישן בכלל בשנה הראשונה שלה אולי רק כמה פעמים בודדות אז לא היתה בעיה ומה עם הפגיעה באינטימיות הגופנית בינינו? זה מאוד פוגע ביחסים בינינו ומכניס מתח כשאין קירבה גופנית אבל אני לא מסוגלת הריח של העישון פשוט כל כך מגעיל אותי פיזית

עישון פאסיבי ומוות בעריסה

עישון פאסיבי יכול להעלות הסתברות למוות בעריסה ולשאר מיני נזקים. לכן אם בעלך יקפיד שלא לעשן בבית ובסביבת התינוק תוכלו למנוע מהתינוק את נזקי העישון הפאסיבי למיניהם. אין לכך שום קשר עם סיכון לחנק בגלל שינה של התינוק במיטת האם, לצורך הנקה או לכל עניין אחר.

Shimrit A

New member
אבל החומרים המזיקים נשארים

בבגדים ובשערות שלו כמו בקישור שהבאת שם מדברים על השטיחים והריפודים ואת החומרים האלה הוא מביא למיטה אין סיכון לחנק בגלל שינה של התינוק עם האמא כשעושים זאת נכון והנה ההמלצות של UNICEF בנושא כולל האזהרה מפני שינה משותפת כשאחד ההורים מעשן הבעיה היא שבן זוגי לא מאמין שיש כזה דבר מוות בעריסה והוא אומר שלכל מקרי המוות המתוייגים ככה יש סיבה אחרת מאשר הפסקת נשימה בלתי מוסברת נראה לי שלמרות מה שאמרו פה אני אשוחח איתו שוב על הפסקת עישון כי אני לא מסוגלת לסכן את חיי התינוק החדש וזה מה שאני מרגישה שאני אעשה אם אתן לו לחיות עם אבא מעשן סליחה אם אני קיצונית

meshi4

New member
זכותך להיות

קיצונית.ואינך צריכה להתנצל על כך.אבל למה לחשוב חלילה על מוות בעריסה?אני חושבת שאין הורה שלא הלך לבדוק אם התינוק נושם.[סתם כך מדאגה]צריך להוציא מחשבות כאלה מהראש. ומה לא מסוכן היום?מיקרוגל,טלויזיה,מחשב,וכו'.והכי הכי -לחצות את הכביש.

47גרציה

New member
די להיות היסטרים

בודאי שלא נשפתי על התינוקות שלי, העדפתי לצאת רגע ולעשן בחוץ או בחלון, אבל גידלתי 3 ילדים, איתי במיטה, מה לעשות, מסריח קצת סיגריות. שלא ישמע חלילה שאני מטיפה לעישון. אוי לא. אבל מעט פרופורציה...

s h o o s h a

New member
נזק פאסיבי

'חומרים מסוכנים' יש באוויר. המון. אז לא תצאי עם הילד לטייל ברחובות העיר? לא יצאת עם הילדה? או, תחבשי לפניכם מסיכות עם מסננים? מזכיר לי את שירו של דני סנדרסון תה עושה סחרחורת
תה עושה סחרחורת ולבן עושה לי רע, ורגל תרנגולת מעוררת בי בחילה. אני נמנע מלאכול דברים שיש בהם מן הנזק. וזה כולל עוגות תמרים ביצים זיתים ושסק. לא נוגע בכוסות שלא רחצו אותן, וצלחות דביקות שלא ניגבו אותן. נזהר מאד וישנה סיבה לי, כי בכל מקום בלי נקיון יש חידק פוטנציאלי. גלידה מצננת וטשולנט עושה ורידים, הבטן מתנוונת כשסנדוויץ’ לועסים. חידקים נמצאים על העצים ובשמים, אני כמעט ולא נושם ולא נכנס למים. לעולם לא מפהק בפה פתוח עד שלא בודק את כוון הרוח. נזהר באופן מדיקלי לחיות עד מאה ושלושים, פחות מזה לא בא לי. מי שם מתקרב לו? נראה לי קצת חשוד, והופס, הוא מתעטש לו אני עכשיו אבוד. לא תהיה ברירה אני אסגור את עצמי בחדר. לא אצא שניה אחת גם לא בליל הסדר. אשטוף את הסבון לפני מקלחת ארים את הטלפון רק עם מטפחת. יום יום אבדוק את חום המצח ואם הכל ילך יפה פשוט אחיה לנצח.
בוקר טוב

לא בוכים על חלב שנשפך -ממשיכים הלאה

אין באפשרותך לשנות את ההתמכרות שלו לעישון. היוזמה צריכה לבוא ממנו. כאשר יצאתם הרי סיכמתם משהו, לא? אבל כאמור לא בוכים על חלב שנשפך ולכן עלייך להשלים עם מה שיש אלא אם כן יעשה הוא את הצעד הנכון. מה שאת כן יכולה לעשות הוא להסביר את הקושי שלך. כל לחץ מצידך רק יגרום לו לכעסים והוא ימשיך בעישון. בהצלחה!

למעלה