בעיה של עברית + mailto

אוהדד

New member
בעיה של עברית + mailto

צירפתי קובץ HTML פשוט, בו זה עובד תקין (תציצו בקוד
) כאשר אני מציב כזה לינק בתוך אחד עמודי פרוייקט ה ASP.Net שלי, אז לחיצה עליו אכן פותחת דואר חדש בתוכנת הדואר, אבל ה Subject כתוב בג'יבריש ולא בעברית. מדוע ?

אוהדד

New member
שאלה נוספת (בנושא אחר) :

בקובץ ה aspx יש לי DataGrid, נתתי לו ID. הגדרתי אותו גם בקובץ ה cs, בתוך משתנה protected. הכל תקין ועוד יפה. מה שמוזר הוא אם אני משנה אותו ל private, אני מקבל שגיאת : System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. כשאני ניגש אליו. מדוע זה ? אני הרי ניגש אליו מתוך המחלקה שבה הוא מוגדר... אולי מכיוון שהוא מוגדר גם ב aspx, שהוא כאילו "יורש" מה cs, ולכן המשתנה צריך להיות Prtected ?

gooshi

New member
לגבי לינק עם עברית

בקוסץ ה Web.config של האפליקצייה מוגדר ה Encoding בו עובדת האפליקצייה הן לגבי Request והן לגבי Response , באופן אוטומטי היא ב utf-8 תשנה את זה עברית ותנסה. דהיינו, במקום:
<globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8" />​
תכתוב שם:
<globalization requestEncoding="windows-1255" responseEncoding="windows-1255" />​
בהצלחה, The Goosh

אוהדד

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מעולה !!!! אבל...

זה עובד, תודה
אבל מדוע זה לא עבד קודם ? למיב ידיעותי קידוד utf-8 כולל אותיות עברית... ואגב, זה שעברתי ל windows-1255 (עברית לוגית), לא יכול לפגום במשהו אחר ?

gooshi

New member
זה עשוי

עקרונית, קידוד זה עובד עם סימנים ASCII - ים הכוללים בין השאר עברית. אם כתבת תווים שגודלם חורג מ BYTE אזי ב UTF הם אולי היו עובדים אבל בקידוד הנוכחי הם לא קיימים ויראו כג'יבריש. בכל מקרה, כל עוד תכתוב סימנים סטנדרטיים של עברית, אנגלית (UPPERC ו LOWERC) מספרים ועוד כמה תווים סטנדרטיים כגון :;'",.\=-+_)(*&^%$#@! וכדומה.... הכל יעבוד כשורה. ברגע שה ResponseEncoding שלך היה UTF אזי כל תו היה בעצם כפול בגודלו מתו של ASCII כאשר הגיע ל CLIENT. בדפדפן היה ניתן להגדיר בקלות שיציג UTF אבל במייל כנראה זה לא אוטומטי. The Goosh

אוהדד

New member
וואי וואי, לא הבנתי כלום... ../images/Emo13.gif

אולי אם אני אראה אילו תוים מכילים כל קידוד, זה יעזור לי להבין... יש לך לינק למידע כזה ?

yuval k

New member
זה לא מסובך במיוחד ../images/Emo13.gif

קידודים של unicode שומרים מידע ב-2 בייטים לכל תו, לכן יש מקום להרבה יותר מ-255 צירופים שונים של תוים (כמו ב-ASCII, שמשתמש בבייט אחד לתו). קידודי יוניקוד בד"כ מכילים תוים לכל השפות, ו-ASCII עבור שתי שפות.

אוהדד

New member
אז מדוע זה לא עבד לפני ששיניתי ?

זה היה יוניקוד (UTF) ואמור היה להכיר גם את התווים בעברית..

אוהדד

New member
ע"מ להבין מעט טוב יותר את הנושא..

1. מהם סוגי הקידוד העיקריים ? 2. האם יש לך לינק טוב לטבלה המראה את התווים בכל קידוד כזה ? תודה וברוך שובך

yuval k

New member
תודה תודה ../images/Emo13.gif

המשמעותיים עבורנו, דוברי העברית, הם windows-1255 ו-utf-8 (כמעט לא ראיתי מקומות בהם משתמשים בקידודי יוניקוד אחרים). אתה יכול לראות כאן על עוד קידודים, עם ה-codepage שלהם והשפה אליהם הם מתייחסים.

אוהדד

New member
אני מבין ש...

הקידודים הרלוונטים אלינו הם : windows-1255 utf-8 iso-8859-8-i אפשר לראות אילו תווים, ומה הקוד של כל תו, בכל קידוד שכזה ?

gooshi

New member
חסר עוד אחד

הקידוד שציינת של Iso-8829-8-i זה קידוד של עברית לוגית (כותבים ימין לשמאל) יש גם בלי ה i ואז זה עברית ויזואלית, שזה אומר שכותבים משמאל לימין, דהיינו, כשכותבים את המילים: ןושיל ךלוה ינא זה אומר לילה טוב...
The Goosh

למעלה