בעיה של נשואה

gur101

New member
בעיה של נשואה

אני נשואה 3 שנים לבעל לא מכה,ולא אלים.אני כבר לא אוהבת אותו,והיעוץ שלקחנו יחד נכשל. הוא טוען שאם אבקש להתגרש,אין לי סיכוי כי הוא לא מוכן לעזוב את הדירה. יש לנו ילד בן שנתיים ודירה עם משכנתא כבר 3 וחצי שנים. איך לכפות עליו להתגרש ממני? תודה

ozbak

New member
סתם שאלה.

האמת היא שלא נראה לי שהסיבה העיקרית היא שהוא לא רוצה לעזוב את הדירה. לפי דעתי זה או בגלל שהוא עדיין אוהב אותך או בגלל שהוא עושה לך דווקא. תנסי לברר מה הסיבה האמיתית ואולי זה יתן לך כיוון איך את צריכה לנהוג.

dovk

New member
לכי לטיפול/יעוץ לבד!

את תביני יותר טוב למה את במצב שאת נמצאת (שאינו מוצא חן בעינייך) ואיך לפעול נכון כיד לצאת ממנו בצורה הטובה ביותר. לא ברור למה היעוץ הזוגי לא הצליח, אבל אם יש לך גבר שאינו אלים ומכה, ומוכן לבוא ליעוץ, יש לך לדעתי מציאה ביד, אפילו אם בסופו של דבר תתגרשו.

gur101

New member
תודה לך

הינו פעם בייעוץ זוגי וזה לא הלך,ואני מעוניינת שהוא יפרד ממני,אבל הוא טוען שהוא לא יוצא מהבית כי זו גם הדירה שלו. האהבה הלכה לה לצערי,וגם ההערכה. תודה

seeyou

New member
. איך לכפות עליו להתגרש?

זאת שאלה לא פשוטה אני מניח שיעוץ עם עורך דין טוב יעזור לך יותר מאנשי הפורומים

tsahi_t

New member
תבדקי למה הוא לא מעונין ל

ליהיות שהוא אוהב אותך או שלא רוצה לשלם מזונות

gur101

New member
היום הוא אמר לי שזה נוח לו ..

שנוח לו בית,ושאם אני רוצה אז שנמכור את הבית. אנחנו משלמים כבר 5 שנים משכנתא,2700 שקל לחודש ,ויש לשלם עוד 15 שנים. הוא גם אומר שמגיע לו זכויות בעבודה שלי,כל הקרנות וקופות גמל,וגם זכויות פנסיה שלי,וזה מפחיד אותי,כי אני אצטרך לוותר לו על הרבה מערך הדירה שלנו. לא יודעת מה לעשות כרגע,אבל תודה לכם בינתיים.

s h o o s h a

New member
באיזה מהירות חולפות השנים

כבר למקרא הודעתך הראשונה היא נקראה לי לא אמינה במיוחד. אולם, כשקראתי את הודעתך זו אליה אני מגיבה כרגע, חשדנותי קיבלה, איך לומר, משנה תוקף. התואילי להסביר לי איך ביומיים חלפו שנה וחצי של תשלומי משכנתא? (אולי אקח אחת כזו בעצמי) על פניו פרט שולי עבורי, מהותי שכן, כאמור, מאושש את חשדנותי מלכתחילה. יום טוב

gur101

New member
הנתון שהזכרת הוא וירטואלי

אנחנו עם אותו המחשב וחיים יחד,ואני מנסה לזרוק לאויר עוד ועוד פרטים שוליים,אך שיכולים לטשטש בכל פעם,עוד יותר את זהותי. אל תשכחי שאני עדיין לא בהליכים. תודה וחג שמח. כל שאר העובדות,למעט גיל הילד,ושנות הנישואין,הן נכונות. מקווה שתקבלי בהבנה,תודה לך.

adam33

New member
והוא צודק במקרה זה

כל שקל ושקל שצברת בקופות גמל וכוליי מרגע שהתחתנת שייך לשנכם... כך שרצוי להתחיל להתחבר איתו ולא רק בכדי להגיע למגשר.. מגשר יוכל להראות לך ולו שבעצם שנכם יכולים להיות מרוצים אבל רק בתנאי אחד שאתם רוצים להפרד בהסכמה.

gur101

New member
תודה,אני פונה לעורך דין,ואם צריך

אז אפנה למגשר לצורך תחילת התהליך. שבת שלום לך,ותודה לך.

s h o o s h a

New member
עניני כספים

כל הזכויות שמגיעות לו על פי חוק מכספייך חלות על פי חוק גם עליו מכספיו. כדאי שתבהירי לו פרט זה. (ייתכן והתמונה תשתנה במעט). ומזכירה לך שוב - למרות כל העצות הטובות שאת מקבלת כאן, חלקן מאנשים שעברו בעצמם את התהליך, חלקן מכאלו ששמעו מאחרים, קבצי לך את אלו הנראות לך רלוונטיות ופני לאיש מקצוע בלבד שיתדרך וידריך אותך בעשיה עצמה.

tsahi_t

New member
תבדקי למה הוא לא מעונין ל

ליהיות שהוא אוהב אותך או שלא רוצה לשלם מזונות

ron103

New member
הקשר נגמר

תומרי שהקשר נגמר בינינו ואת לא אוהבת אותו ולמען הילדים נגמור את זה יפה ונשאר ידידים

s h o o s h a

New member
אם להתייחס לשאלתך באופן עניני

הרי שאין באפשרותך לכפות עליו דבר. לא לתת לך גט ולא לצאת מהבית בעיקר שאת עצמך 'מעידה' כי אינו גבר מכה/אלים. מאידך, אם התניית מתן הגט מבחינתו היא לא לצאת מהבית עומדות בפניך שלוש אפשרויות : 1. שייתן סכום שווה ערך למחצית מערך הבית ויישאר בבית ואת תלכי. 2. תמכרו את הבית, תשלמו את יתרת תשלומי המשכנתא ואת היתרה (אם תהיה) תחלקו באופן שווה בין שניכם וכל אחד יאלץ למצוא לעצמו דיור חלופי. 3. תתני לו את סכום שווה ערך למחצית ערך הדירה, הוא יצא ואת תישארי. הריני מדגישה עצותי אינן מקצועיות ובכל מקרה עליך להיוועץ באיש אשר תחום עיסוקו הוא זה.

gur101

New member
תודה

העצות שלך נתנו לי כח,וחומר למחשבה,והן גם מתחברות להצעה מאד פשוטה שלא היה לי אומץ לדבר עליה,וזה פנייה לעורך דין. תודה רבה לך ושבת שלום לכולכם.

adam33

New member
עדיין מציע לך

לפנות אם כבר למגשר שהוא עורך דין זכרי תמיד להלחם תמיד אפשר אבל בפועל הצרות מגיעות לאחר מכן מאחר וכך הגיעי איתו על הסכמות דרך מגשר ואז תבטיחי לך את הבטחון הנפשי גם אחרי.. גישור זה הבאת פתרונות יצירתיים שיתנו לך ולו את הרצונות בכדי שלא תלחמו... ותרגישו טוב לאורך כל התהליך זכויות זה מושג של חוק ומשפט זאת אומרת לפעמים יש לך את הזכות לקבל מחצית מהדירה אבל בפועל בכדי לזכות בזכות זאת את עוברת עשרה מדורי גהנום וגם אחרי שהכל עבר את עדיין תהיי איתו בקשר בגלל הילדים ולכן כאשר שנכם תהיו מרוצים אז גם אחרי התהליך תשארו ידידים וגם הורים אוהבים לילדכם.. גם כשאתם חיים בנפרד...ואין סתירה בכך!!!

למעלה