בעיה של היעלבות:(

twist1

New member
בעיה של היעלבות:(

אני נורא חסרת ביטחון. המצבים שאני מרגישה בהם פחות או יותר בטחון זה רק מתי שאני מרגישה טוב עם עצמי, אבל הבעיה שאני רוב הפעמים לא מרגישה טוב עם עצמי. רוב הפעמים זה נגרם כתוצאה מהיעלבות משטויות, שאני יודעת שהם שטויות אבל באותו רגע כשאני נעלבת אני מרגישה נורא וזה נמשך לפעמים לאורך כל היום (תלוי כמה הדבר פגע בי) ואז אני לא מרגישה טוב עם עצמי ואני נמנעת לעשות דברים- לדבר, לצחוק, להתקרב לאנשים. זה מעיק עליי כל הרגישות הזו וכל החוסר ביטחון הזה.. גרא (או כל אחד אחר)- תוכל לייעץ לי משהו??

גרא.

New member
twist1,את כנראה נערה המאופיינת

על ידי רגישות יותר.אינך יודעת לפי שעה לקבל משוב (פידבק), כלומר התייחסות כל שהיא אישית כלפייך,שבדרך כלל דווקא באה מתוך רצון טוב.ומתייחסת למשוב, כאל ביקורת.מכיוון שלביקורת תמיד יש משמעות שלילית התגובה שלך כנערה רגישה מיד, היא בהתאם. את נעלבת, מרגישה נורא לאורך היום, "אוכלת" את עצמך,ומנסה כפי שאת כותבת ל"גמד" את עצמך עד למינימום, כדי שלא יראו אותך,לא ירגישו בך..חס וחלילה אם מישהוא יראה אותך ויעיר עוד משהוא אחד..בעצם את נוקטת באסטרטגיה של הימנעות..מש כמו הצב, שנוכח סכנה ולו הכי קטנה, מסתגר בתוך ביתו/קליפתו וחש בטוח יותר.רגישות לתגובות של אחרים, היא דווקא תכונה חיובית, אם יודעים להפריד ולסווג את תגובותיהם והתנהגותם של האחרים כלפייך..וזה עדיין קשה לך, כיוון שאת לפי שעה, חשה רק בתגובות השליליות כלפייך.אפשר להתמודד עם סגנון ההתנהגות שלך באופן עצמי, או כמובן דרך טיפול פסיכולוגי.באשר לעצמך,הכיוון הוא לשינוי הדימוי העצמי שלך בעיני עצמך, מזה השלילי, חסר הבטחון, הרגיש והנעלב על נקלה, לדימוי עצמי חיובי יותר.היכולת כאילו להחליף קסטה,או דיסק במוחך מtwist1 חסרה הבטחון, רגישת היתר,ל-twist2 ,הנערה הבטוחה בעצמה,המודעת ליכולותיה היודעת להקשיב לפעמים מתוך נימוס, אבל יודעת מהי,ומה ערכה,היכולת הזו תלוייה בשינוי סגנון החשיבה שלך משלילי, לחיובי.למרות מה שאמרת על עצמך, אין לי ספק שיש בך המון דברים חיוביים. החל מההופעה הפיזית, דרך כשרים כשרון ויכולות, שחלקן אולי עדיין אינך מודעת להם..תהליך של חשיבה חיובית הוא תהליך של שכנוע עצמי, מעין שטיפת מוח, שאדם עושה לעצמו כדי לשפר את הרגשתו ואת רמת תפקודו.בתהליך המכונה "אוטוסוגסטיה",את נדרשת לחזור ולשנן לעצמך משפטים חיוביים כמו:"מיום ליום אני משתפרת בכל מובן ואופן".ההנחה היא כי את אחראית להגברת הביטחון העצמי שלך--על ידי שכנוע עצמי בכוחך וביכולתך.התוצאה המבוקשת מושגת בכוח העיקרון של "נבואה המגשימה עצמה".

המלצה

את יכולה לנסות את הפורום של לנדמרק, אני מכירה כמה חברים טובים שלי שזה עזר להם, כל אחד והבעיה שלו. טל´ של לנדמרק 03-6882020

למעלה