בעיה שלא נגמרת....

the ogee

New member
בעיה שלא נגמרת....

נכון להיום, כבר סיימתי כיתה י"ב. מאז שאני זוכרת את עצמי רציתי להיות רופאה, והייתי מוכנה לעשות הכל כדי להגיע למטרה הנכספת. שנה שעברה, בכיתה י"א, קרעתי את התחת, והשקעתי כמו שאף פעם לא השקעתי בכלום - זה דרך ממני המון, גם נפשית וגם פיזית. זה הגיע למצב שבכיתי אם לא הגעתי ל100, כי לרפואה צריך רק 100. מאז, ועד היום, במשך יותר משנתיים יש לי בעיות נשימה די קשות. אני מרגישה שאני נחנקת בעודי חיה, לוקח לי המון זמן להירדם בלילה כי אני צריכה להסדיר את הנשימות שלי... בימים שאני יותר רגועה הנשימות יותר טובות, ובימים שקשה לי, אני לפעמים בוכה כי אני חושבת שאני הולכת למות.... אני כבר ירדתי מהקטע של רפואה, כי הבנתי שזה לא בשבילי כרגע...אני לא מוכנה לשלם את המחיר הכבד הזה..להשקיע כל כך במשהו עד שהבריאות שלי נהרסת, אבל משום מה , עניין הנשימה אף פעם לא הסתדר לי... קניתי ספרים של הרפייה עצמית, על הוליסטיקה, אבל אני לא מסוגלת להתמיד כמו שצריך, כי אולי אני לא משוכנעת שזה יעזור לי. אני לא יודעת מה לעשות - הילר זה דבר נורא יקר, ובגיל שלי ובמצב שאין לי עבודה אני לא חושבת שאני יוכל לעמוד בזה... למה אתם חושבים שזה קרה לי, ולמרות הכל זה לא נעלם עד היום? מה אני יכולה לעשות כדי שזה יעבור? אני מיואשת, ולא יכולה יותר - אני רוצה לנשום. זאת בקשה מוגזמת?

Handsome Johny

New member
אוגי יקרה

אוגי שלום התופעת שאת מתארת נובעת ממצב חרדתי כרוני חשבת ללכת לפסיכיאטר ולקבל ייעוץ? אנשים רבים סובלים מתיסמונות כאלו ואחרות במצבי לחץ וחרדה ותופעות אלו יכולות להמשך זמן ארוך גם לאחר שהגורם להן כבר לא בנמצא .. עלייך לעשות סדר מחדש במחשבותייך ולהגיע לתובנות חיוביות יותר בנוגע לשאיפותייך ועתידך ..לפעמים תיאום עמדות מחדש עם המציאות יכולה להאיר באור חדש סוגיות ישנות ומעצבנות . כולנו חיים עם סבל כזה או אחר בחיינו כי זוהי מנת חלקינו כבני אנוש .. השלמה עם מצב היא חצי הדרך לריפוי ....מאחל לך המון הצלחה בהמשך דרכך שאי ברכה.. וישר כוח ...

חוכמה לא פשוטה...

זו חוכמה לא פשוטה בכלל, לסמוך על מה שעתיד להגיע, שיהיה בדיוק מה שצריך לקרות. בספר "דרך האמן", של ג'וליה קמרון, יש משפט מפתח - "קפוץ, הרשת כבר תיפתח לפניך". ההבנה הזו, שהחיים שלנו מתפתחים מצויין בלי שנהיה בפאניקה, ושהנסיון לשנות את הדרך לא מועיל (וגם לא מזיק), חוצמזה שהוא מבזבז אנרגיה יקרה, היא לא פשוטה, קל להגיד - קשה לעשות. אני הייתי משתמשת במנטרות. בכל פעם שאני נכנסת למצב של אחריות-יתר על מהלך העניינים, מזכירה לעצמי, שהנסיבות חזקות ממני, שאני לא תמיד יכולה להנהיג את חיי, ושהדברים מונהגים בידי אינטליגנציה גבוהה ממני. כלונו, בשלב כזה או אחר, צריכים להתמודד עם הרעיון שהחיים שלנו גדולים עלינו במובנים מסויימים, בהקשר של להחליט לאן אנונו הולכים. פעם מישהי אמרה לי משפט מעולה - אם אתה רוצה להצחיק את אלוהים, תספר לו על התכניות שלך לעתיד. הייתי מתחילה בדברים פעוטים, שקל לי לוותר עליהם, ולאט לאט לומדת לתת אמון במה שקורה לי ללא מאמץ... זו עצתי לך, יכול להיות שידידי כאן צודק ואת יכולה להיעזר במדריך מנוסה, אבל האחרון שהייתי פונה אליו הוא פסיכיאטר, אחד לפני האחרון יהיה פסיכולוג. ואת כמובן מוזמנת מאוד להמשיך להשתמש ולשתף את הפורום, ולקבל כאן כוחות והצעות...

the ogee

New member
את צודקת...

יש גרעין של אמת במה שאת אומרת, אבל אני לא רוצה לחיות את חיי באמונה שהכל תלוי בדבר שנעלה ממני...נכון שאין לי שליטה על הכל, אבל אני לא רואה את עצמי מפסיקה לנסות לשפר או לשנות. הרעיון שאין לי הרבה שליטה על חיי מפחיד אותי...ואולי בגלל זה הבעיה שלי עם הנשימה כל כך חמורה...שמשהו יוצא מכלל שליטה, ואני מרגישה שהכדור לא בידיים שלי, אני נלחצת נורא...אני אנסה אבל לשנות את צורת החשיבה שלי, ככל הניתן. תודה על העצה, ואני בטוחה שאמשיך לכתוב בפורום =)

yperelman

New member
הי ogee

החברים כאן נתנו לך כיווני חשיבה עמוקים ויפים יש עוד כיוון שהייתי הולך אליו בשל הקושי לנשום. אולי הקושי לנשום מלמד אותך "להניח" קצת לעולם המוח (והשכלתנות) המתכנן לפרטי פרטים (ודואג "ממה יהיה") ולתת בגילך הצעיר לעולם הרגש (והלב) מקום יותר נכבד בחייך. העולם הזה של הכאן והעכשיו (התחושה והרגש) כנראה כל כך חסר לנשמה שלך שהיא מאותת לך באמצעות הנשימה לחזור קצת לכאן- לילדה שבך שחייה עכשיו ונושמת וצוחקת ומרגישה- פשוט חיה את הרגע.

למעלה