בעיה רצינית

פשושית55

New member
בעיה רצינית

שלום אני בחורה נכה, יש לי נכות 100%, כשהייתי בת 8 התגלה אצלי גידול שפיר בראש אחרי שנה של תלונות על כאבים וכמובן שהלכתי לרופאת משפחה שבמשך שנה שלמה נתנה הסבר שונה לכאבי הראש שלי, פעם אחת היא אמרה זה מיגרנה, פעם אחרת היא אמרה היא לא רוצה ללכת לבית ספר, פעם אחרת בכלל היא אמרה שאני ממציאה, עד שהיתעלפתי אחרי שנה ואז לקחו אותי לבית חולים ושם גילו גידול שפיר בראשי, היו לי המון סיבוכים במהלך שהותי בטיפול נימרץ, ועברתי 7 ניתוחים, 3 מהם בבטן. כמובן שטבעתי את הרופאה ובית החולים שפתחו לי את הבטן פעם אחת סתם. קיבלתי פיצועים. הוריי היתגרשו לפני שלוש שנים בערך, וכשהם היתגרשו אמא שלי שיכנעה אותי לקנות דירה בנווה גנים בקריות, לא רציתי, היא שיכנעה אותי, אני רציתי בכלל לעבור לגור בתל אביב, וחלומי ורצוני ירדו לתימיון. קניתי את הדירה הזאת שעלתה לי 820,000 קניתי מטבח של רגבה שעלתה לי 40,000 ש"ח ומיקלחונים וחדר ארונות ומחצית מהדברים שיש בביתי קניתי מכספי הפיצועים שקיבלתי. כמה חודשים אחרי שקניתי את הבית הזה שילמתי את כל תשלומי הבית כולל ועד הבית שזה 200 ש"ח לחודש. ועכשו אני משלמת יס (הטלוויזיה בלווין) ואמא שלי משלמת ערנונה עם ההנחה שלי, שיש לי הנחה של 50% כנכה. פניתי לרווחה- לעובדת סוטסיאלית של נכים בעיריית קריית מוצקין, והיא לא עוזרת לי בכלום, היא רק אמרה לי את לא חייבת לפרנס אנשים בריאים, ופיתרון לזה היא לא הציעה. אני לא פרייארית, הבעיה שלי היא רק שסמכתי על אמא שלי. מה לעשות? לאן לפנות? בבקשה תעזרו לי, אני נימצאת פה בסכנה כי המשפחה שלי מנצלים אותי בלי סוף (וכל המשפחה לא רק אמא, כי גם אח שלי גר אצלי בבית ואחותי רוצה לבוא לגור כאן עם חבר שלה). מה לעשות?.

תחליפי מנעול

צר לי על מצוקתך אבל "משמורת הוגנת" העוסק בעניינים של משמורת ילדים אינו המקום הנכון למקרה שתארת. נסי לבחור פורום יותר מתאים בתפוז תחת הכותרת "חוק ומשפט" או "משפחה". בהצלחה!

פשושית55

New member
טוב תודה

תודה ענקית על העזרה אבל זה כבר היסתדר, היסתדרתי עם מישפחתי והם גרים איתי עד שאני יתחתן יעבור לחיות בתל אביב

numberjacks33

New member
ילדתי בת9 חטופת רווחה 12 חודשים לא בבית

ילדי מתגעגעים לאחותם לא פגשו אותה חצי שנה מנותקת ללא הסדרי ראייה כל יום בני שואל מתי מתי אחותי תחזור הביתה

יום כף

New member
את חייבת להיות חזקה

ואם את בטוחה שאת צודקת והילדה הוצאה מהבית ללא כל סיבה מוצדקת והילדה לא היתה בסכנה בסביבה הטבעית שלה, אסור לך לוותר ולדעתי תפני לתקשורת יש כמה עיתונאים שמאוד שקשובים לתחום של ילדים בסיכון, קל להם לעובדי הרווחה להיות חזקים על חלשים, סביר להניח שילדים מבתים שמבוססים כלכלית עובדי הרווחה לא מתקרבים לבתיהם. הייתי באמת רוצה לדעת מה אחוז ההוצאה של ילדים משכבות עניות יותר לעומת הוצאה של ילדים משכבות מבוססות יותר, לדוגמא האם הוציאו ילד מביתו הגר בהרצליה פיתוח או קיסריה? מאחלת לך המון בהצלחה תמשיכי לעדכן בפורום.

מצטרפת לחיזוקים

האם כבר פנתה לתקשורת וזה לא ממש עזר, אם כי משרד הרווחה חושש מדעת קהל ומנהל מאבק מתמיד על דעת הציבור. הקו המרכזי הוא לצערי הקו המשפטי. את צודקת שהרווחה חזקים על חלשים, נכון הוא שמשפחה מבוססת לא הייתה נותנת לזה לקרות והייתה מעמידה סוללה של עורכי דין כבר מהימים הראשונים, אז היה אפשר להרוג את זה יותר בקלות. יש נתונים על הוצאת ילדים מבתיהם בכפיה ובהסכמה (בכאילו) - רו"ח יעקב אליה כתב על כך. פרסם את הספר "ילדים רחוקים לאלוהים" ועוד כמה פרסומים. לפי הנתונים שהוא מביא (גם בשם אחרים) מרבית הילדים מוצאים מבתיהם על רקע כלכלי בכלל ולא על רקע התעללות. את יכולה לקרוא במסמך שצרפתי בפורום בעבר בשם "לשבור את קשר השתיקה" - חפשי לפי מילות חיפוש. יש שם חומר גם שיעקב אליה צרף.

numberjacks33

New member
קראתי את הספר ילדים רחוקים של יעקב איליה

יש בו כל נתון להבנת מקרים כאלו וחובה פשוט חובה לקרוא ובגלל שעברתי את זה על עצמי למדתי בפנימיה , ואני עוברת עם ביתי אני מסרבת לשתוק , אני יודעת שנעשו פניות מעיתונעים לפקידת הסעד ואף ביקשה ממני לחתום שלא אפרסם ואפנה לתקשורת תמורת שתיקתי אקבל ביקור היא רוצה חתימה וזה תקוע כי אני לא מוותרת למאבק יהיה צד שלישי אני לא מאמינה להם עשו לי מספיק תרגילים , חתימה על ויתור השיפוץ דירת מגורים בקיבוץ . וועדת החלטה כאילו עזרה לילדה . בתקופה שאני חלשה באיומים אחרי לידת ילדתי הרביעית ואחרי פציעת בעלי בתאונת עבודה ותוך איומים לקחת את כל ילדי אם לא אחתום - רק צד שלישי .

יום כף

New member
לאמא של הילדה החטופה

תשמעי מה זאת אומרת היא בקשה ממך לחתום שלא תפני לתקשורת כלומר תשתקי ואז תוכלי לבקר את ביתך. לטעמי את צריכה לבדוק אם זה חוקי, לי זה נשמע כ"סחיטטה". אם הצעדים שאת עושה הם חוקיים אין מניעה לעשות אותם לפי הבנתך. תבדקי היטב היטב את הסוגיה הזאת אצל משפטנים. ושוב אני רוצה להזכיר לך שיש כמה עיתונאים טובים מאוד שיש להם השפעה והם עושים את העבודה טוב מאוד ואליהם צריך לפנות.

numberjacks33

New member
לאמא של ילדה חטופה

זאת הסיבהשאינם נותנים לי להיפגש וגם אין דיון בבית המשפט עד שאשבר ואחתום מאז יש רק שקט וניתוק בגלל זה אנילא מקבלת פגישות וביקורים אצל ביתי ויש מספר תנאים של הרווחה שעדין לא אמרו לי ורק אז יהיה פתרון סחיטה נפשית . איומים אני לא תיפשה הכל מוקלט בגלל זה מפחדים לא יודעים איך לצאת מהמצב . אם יש לך אפשרויות לקשר עם עיתונאים אשמח יש לביתי אתר עם מידע בנושא האתר של לירון .יש לי עורך דין עם ניסיון אחד שהחזיר המון ילדים מקווה שיפתור את הבעיה תודה לך . הילדה בת 9 ואומרת בכל שיחה וגם בתסקיר שרוצה לחזור הביתה ולא רואים שהיא יכולה להמשיך בפנימיה ,התיאשו מאיתנו , מאמא ובת שינצחו את פקידות הסעד השקרניות .

מי אמר שהתקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה?

אולי תפני לכלבוטק שיצלם במצלמה נסתרת את הצעתה של פקידת הסעד? אני יודעת שקשה לגייס את העתונאים כיוון שהם בעצמם חוששים מסנקציות שמשרד הרווחה יפעיל עליהם, ואילו אנשי הטלוויזיה יותר חופשיים בדיווח. חובה לספר! אסור לשתוק! מה שאת עוברת - עוברים עוד רבים אחרים.

יום כף

New member
תשובה למצטרפת לחיזוקים.

את לא יודעת כמה את צודקת שמרבית הילדים מוצאים מבתיהם על רקע כלכלי ולא על רקע של התעללות. אבל הציבור החזקים שבציבור חייבים לא לשתוק ולא להרפות מהנושא ולדאוג שהנושא הזה השאר תמיד אבל תמיד בכותרות ובחדשות. צריך לדרוש מהרווחה את התפלגות הסיבות להוצאה ילדים מהבית ולראות כמה באמת מוצאים בגלל התעללות לשמה וכמה מוצאים בגלל סיבות כלכליות שגולשות סביר להניח להזנחה של הילדים. ולמה כוונתי כשהמצב הכלכלי "על הפנים" במשפחה מכל סיבה שהיא, קשה מאוד לקנות לילד מיטה והרבה פעמים ישנים 2 ילדים במיטה אחת, הבית לא כל כך מסודר וכיוצא בזה , אבל מכאן ועד הוצאת ילד מהבית המרחק צריך להיות גדול. דרך אגב גם ההורים שלנו ישנו בזמנו 2 ילדים במיטה אחת והמצב הכלכלי היה על הפנים, אבל האושר היה דומננטי. יש המון מקרים שהטיפול יכול להיות בקהילה ואז התוצאות סביר להניח יהיו טובות יותר. צריך לנסות וזאת אכן מצווה לעזור לחתוך אוכלוסיה זאת.

אנחנו מול העולם המפותח

כן, כן, אני ועוד שכמותי והרבה לפניי והרבה יותר ממני ניסו למצוא תשובות לשאלות הקשות האלה. אז הנה - משרד הרווחה אינו מפרסם אף נתון כזה. מבחינתו, הכול חסוי. אם תשאלי אותי, אין למשרד הרווחה בעצמו את הנתונים האמיתיים. צריך לחייב את המשרד לאסוף נתונים כאלה וגם לפרסם אותם. איך? באמצעות פעילות להחלת תקני רווחה בינלאומיים על משרד הרווחה בישראל. הרי אותן בעיות קיימות בכל המדינות - כיצד המדינות המפותחות מתייחסות לבעיות כאלה? מהם התקנים בחול לעבודת רווחה ראויה? צריך לקחת את הדיון לשם, להשוואה הבינלאומית. יעקב אליה התחיל לגעת בזה ולטעמי, צריך להעמיק ולהתמקצע בזה.

יום כף

New member
אנחנו מול העולם המפתח - תשובה

לדעתי אין סיבה הגיונית שנתונים אלה יהיו חסויים, אין כאן שום פגיעה בצנעת הפרט. מידי פעם הם כן מפרסמים נתונים מסוג זה. הבעיה שצריך להיות מגוייסים לנושא זה אנשים "עם כוח" עורכי דין מהשורה הראשונה.

קריאה לסיוע - הפעם ממני

עורכי דין מהשורה הראשונה, השניה והשלישית לא יתגייסו למאבק כזה. הם צריכים לדאוג לעבודה שלהם, להקדיש ללקוחות ולא להסתבך יותר מדי עם המימסד, קרי פקידות הסעד ובודאי השופטים. לכל היותר תמצאי עורכי דין אמיצים שיעזו לשלוח מכתבים עיקשים לפקידות הסעד (ולא לגורמים אחרים הקשורים בעבודה שלהן) או בקשות לשופטים כדי להשיג את היעד עבור הלקוחות שלהם ותו לא. לעומת זאת, יש שני סוגי אנשים שבאים בחשבון למאבק: 1. אנשים שנפגעו בעצמם, בעלי כוח ואומץ, אכפתיות ומודעות חברתית, שאינם רוצים שאחרים יעברו את הסבל שעבר עליהם. 2. אנשים שלא עברו טראומה באופן אישי אך הם נחשפו בדרך כזו או אחרת לקיומו של העוול והם משוגעים לדבר. אנשים אלה הם הכי מסורים למטרה כיוון שהמודעות החרבתית שלהם היא ברמה הגבוהה ביותר. משוגעים לדבר ממש. אני קוראת אותם בחיוב וגאה בהם אולם משרד הרווחה מנסה להסיר מהם כל לגיטימציה בכך שהוא מקטלג אותם כאובססיביים, כ"משוגעים לדבר" במובן השלילי. אני הייתי לוקחת את אותו מונח ופשוט מניפה איתו דגל של גאווה. כשאני כותבת שורות אלה אני יודעת בדיוק מי הם הדמויות האלה, אבל איני רוצה לפרשם בשמותיהם כאן ועכשיו, אף על פי שרובכם בודאי שמעתם חלק מהשמות, כולל בפורום 'משמורת הוגנת'. אז יש כמה "משוגעים לדבר" בודדים במדינה וביחד עם גרעין של עשרות ואולי מאות מתנדבים, זה כוח רציני. מי שמוכן לסייע, בכל דבר, באיסוף חומר, בלימוד חומר חדש, בשליחת פקסים או בטלפונים - מוזמן לשלוח מסר פרטי אליי. . יש לי משימות מאוד מוגדרות למגוון של פעולות וכמעט בלי סוף רעיונות. תמיד אמרתי שאנו זקוקים לידיים עובדות, ראש חושב ולב מרגיש.

קריאה לסיוע

מיכל את לא יודעת כמה את צודקת, כמה הדברים תלויים "במשוגעים לדבר". צריך לעורר את הנושא הזה בכל דרך אפשרית ומי שיכול ומוכן לסייע בנושא עושה מצווה.

מה איתך, יש לך סיפור?

קודם כל צריך שאותם נשים וגברים "יתרמו" את הסיפור שלהם. זה חומר הגלם שלנו שבלעדיו אי אפשר אפילו להתחיל. אני רוצה להדגיש שהעוול נגרם לאמהות ולאבות כאחד והמאבק הוא בפירוש של כל פרט ופרט במשפחה לשמור על החופש שלו והזכות שלו לגדל בעצמו את ילדיו בביתו, עם כמה שפחות התערבות המדינה. אפשר לשלוח גם במסר.

numberjacks33

New member
אני מכירה 3 נשים משוגעות לדבר

צועקות לכאב אני חושבת שצריך להיפגש יש התעוררות בנושא ויש קבוצות בצפון בדרום ובמרכז אם נתאגד ונאסוף את הסיפורים נפרוש את הכאב יותר ויותר אנשים יאמינו וגם נציל ילדים ואנשים .אמן אמן אמא

פשושית55

New member
אני ישמח לפרטים

אם את רוצה לספר לי למה? מה הסיבה? מה היא פנתה לרווחה באיזשהי טענה ופשוט לקחו אותה מכם? אולי כי היא קטינה, יכול להיות? יש קשר אני בת 23 אני ישמח שתפרטי לי מה הסיבה, אם את רוצה כמובן

למעלה