בעיה! רוצה עזרתכם

מזלאריה

New member
בעיה! רוצה עזרתכם

הסיפור מתחיל בתוך מערכת יחסים של שנה. אני והחבר שלי גרים ביחד. מצאתי במחשב שלנו מכתב שהוא כותב למישהי שהוא מעוניין בקשר אבל בלי סקס . כשדיברתי איתו על זה הוא מייד אמר שלא הייתי צריכה להסתכל וזה פרטי שלו ושהוא יסגור לי את הגישה למחשב ונקנה מחשב נוסף שיהיה רק שלי. אמרתי לו שכמו שהוא פותח לי את המכתבים שמגיעם לתיבת הדואר גם אני יכולה להסתכל אצלו ואני לא רואה בזה משהו שונה. הוא המשיך לומר שבמחשב זה שונה! מה אתם חושבים? אחר כך הוא אמר שהוא בכלל לא כתב את המכתב הזה אלא מישהו אחר שכנראה רוצה לפגוע בו. עומדת נבוכה ולא יודעת מה עלי לעשות?

חשיבותה של פרטיות

החיים ביחד והזוגיות לא צריכים למנוע מכם פינה פרטית משלכם לעצמכם. את לא אמורה לפתוח מכתבים שלו והוא לא אמור לפתוח מכתבים שלך. יכול להיות שיש ביניכם חשדנות הדדית מסיבה שידועה קר לכם, וזה גורם לכם לחטט אחד לשני בפינה הפרטית. כמובן שבמצב כזה כשהקשר רק בשלבי בניה ראשוניים כל מכתב אישי מעורר חשד וגורם לחוסר בטחון בקשר ולחוסר בטחון עצמי. המכתב שמצאת אומר בפירוש שיש לו בעיה רגשית איתך ומשהו פגום בקשר ביניכם.כרגע הוא מחפש קשר ללא מין אבל ברור שהכל יכול להשתנות. לדעתי פחות חשוב מי פותח למי את המכתבים אלא מה קורה ביניכם ולמה בן זוגך מחפש חום מחוץ לבית.אל תתני לו להסיט את הנושא. תבהירי לו שמקובל עליך שהוא זקוק למעט פרטיות אבל את רוצה לדעת למה הוא מנסה לפתח קשרים עם נשים אחרות.את רוצה לדעת לא כדי להעניש ולפגוע אלא כדי לשפר ולתקן. יאללה בהצלחה

הרה48

New member
מה עם הפרט?

מוסד הנישואים כפי שהוא נתפס, ועל פי הציפיות שלך ממנו, משמע שברגע שהאדם התחתן, הוא אמור להפסיק להיות אדם פרטי, שהוא אמור לאהוב רק את אישתו (או הפוך) להתעניין רק בה, לשוחח רק איתה שכל אישה אחרת אסורה עליו מבחינה מינית, חברית, ידידותית, אינטלקטואלית וכו'... האם את רוצה לקחת ממנו את עיניו, את נשמתו ואת מאוויו? את לא יכולה, גם אם את רוצה. הבעייה עיקרית היא הציפייה שלך ממנו. אם תמלאי את חייך בתוכן, את תמצאי את עצמך פחות נתלית בו ופחות מצפה וכך תצליחי לכבד את פרטיותו, קרי, אם הוא אוהב אותך ואת חשובה לו, זה בכלל לא חשוב מה הוא יעשה עם הקשרים האחרים, ואם את לא ממלא בשבילו את הצרכים הנפשיים, פיזיים ואיטלקטואלים, שום דבר לא יעזור, בין אם תחטטי ובין אם לאו. העובדה שיש לו צורך להתכתב עם מישהי, רק מעידה על חוסר שיש לו והצורך שלו למלא אותו, יתכן ואת החוסר תוכלי למלא ויתכן שלא. ואנחנו לא חייבים למלא את כל הצרכים אחד של השני, אבל... יש דברים שהם בסיסיים למשמעות אותה זוגיות, (אם כמובן לא לוקחים את הדבר הזה שנקרא זוגיות ומקרקסים אותו לגמרי וזה גם לגיטימי, אם זה מתאים)

פרטיות

אכן את צודקת שפתיחת מכתבים המגיעים בדואר היא חדירה לפרטיות שלך ומן הראוי שיפסיק עם מנהג זה. כך גם החיטוט שלך במכתביו האלקטרוניים. יחד עם זאת, את נוגעת בסימפטום ולא בבעיה. הבעיה שאת מציגה היא בעצם חוסר האמון שלך בו. האם את חשדנית כי את פוחדת על מקומך אצלו? האם את רואה בהתנהגותו כלפי נשים אחרות מדד לכמה את "שווה"? כדאי שתשאלי את עצמך מה מפחיד אותך ואיך את מחסנת את עצמך מפחד זה. מעבר לכך עולה שאלה נוספת, שאולי מעידה על בעיה בזוגיות שלכם ואולי לא, לגבי הצורך שקשר נוסף ממלא אצלו (הוא הצהיר במכתב לאותה אישה שאיננו מעוניין במין). סתם דוגמא: נניח שבפורום ברידג' הוא פגש אישה שמעניין אותו להיות איתה בקשר לגבי הנושא ואפילו מציע לה להיות שותפתו למשחק - האם צורך כזה מהווה איום לגבייך? עכשיו נלך הלאה. לא ברידג', אלא פורום פילוסופיה והגות. או פורום "יצירה ספרותית". או פורום "יצירה ספרותית ארוטית" (קשר על בסיס של תחביב או עניין משותף). את מבינה את הדוגמא. היכן הגבול עבורך? ולמה שאת בכלל תציבי לו גבולות? יכול להיות שהאיש יבגוד בך וייתכן שלא. אבל דעתי היא שבגידה היא תוצאה המעידה על טיב המערכת ולמערכת שותפים שניים. בכל מקרה, לא "אכיפה" היא שתשפר את המערכת הזוגית אלא שיתוף פעולה בלבד. בהצלחה.

maof

New member
אני חושב שאני נימצא במיעוט

לפי דעתי הפרטיות של כל אחד היא מאוד חשובה ואני לא מקל ראש בעינין גם אני רוצה לישמור על הפרטיות שלי !!! אבל אני לא חושב שיש לי דבר להסתיר מבת זוגתי אם הייתי פוגש אישה בחוג מסוים אז כן הייתי מספר לבת זוגתי..... אני לא חושב שאני צריך להסתיר ממנה את הדברים כל זמן שהדברים קשורים לחוג ונושא תמים ללא כוונות נוספות כתבו בפורום אחר על נושא ההסתרה מבן/ת הזוג ואני פשוט כתבתי שם את דעתי..... שביום שאני ירגיש צורך להעלים או להסתיר דברים מסוימים מבת זוגתי .....אז באותו היום אני יעשה שיקולים נוספים .....אם משהו קרה לאמון שביננו?? או למעשה אני מוצא שיש לי חוסר מסוים בבת זוגתי ואני מחפש אותו במקומות אחרים מעוף

למעלה