בעיה קשה לפיתרון...

קרן210

New member
בעיה קשה לפיתרון...

אנחנו (אני בעלי והתינוק שבדרך) עברנו לגור בחו"ל ואימי באה לגור איתנו. סיפור ארוך למה אבל אין לה הרבה ברירה וגם היא לא ממש יכולה לחזור לארץ. עברנו לדירה שקנינו ושיפצנו לא גדולה עם בייסמט בקומת המרתף שעשינו ממנו חדר עם אמבטיה ושרותים צמודים, קומת כניסה עם סלון וקומה עליונה עם 2 חדרים קטנים ומקלחת. בקיצור המתבקש היה שאימי תקבל את הבייסמנט מכיוון שהיא אדם בודד ואנחנו את החדר למעלה ולתינוק יהיה החדר הצמוד אלינו. מאז שעברנו לדירה אימי לא מפסיקה לבכות שהיא בדיכאון מזה שהיא בביסמנט ויש לה הרבה סיבות- רטיבות, עובש, הקירות סוגרים עליה, אין אויר, טחב, ריח של אדמה של 100 שנה וכו... כל היום היא מסתובבת עם פרצוף תשעה באב וגם קמה פעמיים בוכה שאין לה תנאים! אני חייבת לציין שהבית שופץ עד ליסודות ונראה ממש חדש כאשר את הבייסמנט שיפצנו לחדר לכל דבר אמרתי לה שאין לנו בעיה לקחת את הביייסמנט ולישון שם עם התינוק שיוולד ושהיא תקח את החדר למעלה והחדר לידו ישמש לאורחים מכיוון שאם נישאר בחדר למעלה והיא גם תהיה בחדר הצמוד והתינוק וכולנו במקלחת 1 קטנה זה באמת צפוף ולא נוח. והיא טוענת שהיא לא תעשה לנו כזאת התעללות ושהיא לא מוכנה בשום אופן בקיצור המשתמע שאנחנו מתעללים בה ואין לנו ברירה אלא לראות את הפרצופים הכועסים שלה כל יום. אמרתי לה שזה כן מפריע לנו ולא נעים המצב ואנחנו מעדיפים לרדת לבייסמנט אבל היא לא מוכנה. שאלנו אותה אז מה היא רוצה לעשות והיא גם לא יודעת אני חייבת לציין שהיא לא נוהגת ותלויה בנו לניידות ולכן לא יכולה לגור לבד בדירה משלה. אני כבר חושבת שאני משתגעת, אני לא יכולה לראות את הפרצופים שלה והדיכאון שלה כל יום וזה משפיע עלי לא טוב, במיוחד שאני בהריון ואני רגישה יותר לכל מיני מצבים, אני מוציאה אותה מהבית לחוגים ולטיולים וכלום לא עוזר למישהו יש פיתרון מה עושים במצב כזה? אני כבר מיואשת...וזה גם מתחיל להשפיע על היחסים שלי עם בעלי.

נץ666

New member
ראשית, ברוכה הבאה

"עברנו לדירה שקנינו ושיפצנו לא גדולה עם בייסמט בקומת המרתף" = הבייסמנט הוא המרתף בעברית. (
) ----------------- ממה שאני קורא ברור שאמא שלך לא רוצה לגור אתכם באותה דירה. אני לא יודע מהן הסיבות הכלכליות, ההיסטוריות והאישיות אבל ברור לי לגמרי שהקשיים שלה אדירים, שהיא בדכאון אמיתי ולא מבויים. כשהיא עברה לגור אתכם, מה היא עזבה מאחוריה כאן? מה המידה שהיא שולטת בשפת המקום שבו אתם נמצאים? האם היא "מתוכננת" להיות המטפלת של התינוק, כשיוולד? מהו מצבה הכלכלי? אולי היא רוצה לחזור לארץ?

m i t a l y

New member
היי קרן, ברוכה הבאה אלינו... ../images/Emo140.gif

נץ שאל אותך שאלות נכונות. אצפה לתשובות ואוכל לענות לך טוב יותר... הישארי עמנו

לורליי43

New member
איך היו היחסים ביניכם בארץ?

נשמע שהיא באבל ובדיכאון בעקבות העזיבה. המשמעות הראשונית היא שאין ממש מה לצפות שהיא תקשיב להגיון. לזה יכולים להיות שני פתרונות- 1. זמן. 2. עזרה נפשית/רגשית מבעל מקצוע. מבחינת הסידור הפנימי בבית, הייתי מחליפה איתה חדרים גם אם היא לא מעונינת, לפחות לנסות לראות אם זה משפיע עליה לטובה.

קרן210

New member
היי, כמה תשובות-

לפני זה גרנו בחו"ל בדירה אחרה וגם היו לה תלונות שיש לה רעש מהרכבת, שקר לה ושיש לה נדודי שינה. אבל המצב לא הגיע לכדי דיכאון כמו עכשיו. היא עברה גם תקופות לא קלות בארץ שחייבו אותה לעזוב והיא סבלה ממצבי רוח תמיד אבל עכשיו זה באמת נראה חמור. היא לא אמורה לשמש כמטפלת כי אני עובדת מהבית, היא מתקשרת בסדר באנגלית, ומצבה הכלכלי בסדר גמור- היא לא תלויה בנו מהבחינה הזו. יכול להיות שהבייסמנט באמת עושה לה קלסטרופוביה או משהו שלא ברור לי שמשפיע עליה נפשית או שאלו דברים אחרים והבייסמנט זה רק תרוץ, מצד שני בעלי אמר לי שהוא מסכים להתחלף איתה בחדרים אבל עם פרצוף כזה של למה אני צריך לסבול בגללה. אני יכולה לאלץ את כולם לעשות את ההחלפה הזאת אבל אני לא יודעת אם המצב ישתפר שהיא תרגיש יסורי מצפון שאנחנו 3 בחדר אחד והיא למעלה עם 2 חדרים ושבעלי גם יתחיל לעשות פרצופים בקיצור מצב לא נעים לכולם ואני כבר לא יודעת מה עדיף מה שבטוח זה שאי אפשר להמשיך ככה...

נץ666

New member
אז מדוע לא להציע לה לשכור דירה קטנה

לעצמה לידכם? מדוע לא להתייעץ עם איש מקצוע שמתמחה בגרנטולוגיה [תורת הזיקנה]. יש היום מחקר עָנֵף ביחס לגיל הזיקנה, ישנם מטפילם ואנשי מקצוע מומחים בתחום הזה. לא נראה לי שיש טעם להשאיר את הדברים עומדים כך, מה גם שעולה מדברייך שאת תקועה בינה לבין בעלך. אם זו לא בעיה כלכלית מבחינתכם, חובה, פשוט חובה עליכם לקבל ייעוץ. בהצלחה

pf26

New member
באמת קשה

וממה שאני קוראת, זה לא יפתר כ"כ מהר. הרושם שלי הוא שאת תקועה בינה לבין בעלך, וזה בלי להוסיף הורמונים של הריון... לא הייתי יורדת למרתף עם בן הזוג. גם אם התינוק ישן אתכם בחודשים הראשונים, באיזה שהוא שלב אתם תרצו להעביר אותו לחדר משלו, ולקבל שוב מעט פרטיות. את בעצם צריכה לבחור בין פרצופים כועסים שלה לאלה של בן-זוגך, וממה שקראתי, היא כעסה גם בדירה הקודמת וגם בזאת שלפניה וכן הלאה... הציעו לך את הדבר הטוב ביותר (לא יודעת אם הוא ריאלי), לפנות ליועץ שמתמחה במבוגרים. אולי הוא יוכל לעזור. בכל מקרה הייתי חושבת על דרך להוציא אותה לדירה אחרת קרובה אליכם. זה שאדם אינו נוהג עדיין לא הופך אותו לתלוי. יש תחבורה ציבורית, גם במקום הנידח ביותר, ומקסימום לוקחים מונית (ואם זה ישוב קטן - יש גם טרמפים מהשכנים, גם בחו"ל).

m i t a l y

New member
שיהיה לך בהצלחה... ../images/Emo57.gif

את מוזמנת להישאר איתנו ונשמח לשמוע התפתחויות חיוביות (וגם לא, חו"ח אם יהיה...) בהמשך... קחי
גדול להמשך הדרך... מיטלי

למעלה