בעיה קצת מסובכת...

Ancient

New member
בעיה קצת מסובכת...

יש לי מחשב שעובד ברשת, עם עוד 15 מחשבים נוספים. ישנו מחשב שרת, שמחובר לאינטרנט 24 שעות ביממה דרך ISDN, ומשתף את האינטרנט לכולם דרך נתב (הנתב, משום-מה, לא מספק כתובות IP "אמיתיות" לכל מחשב, אבל לכל מחשב מוגדר IP פנימי, כאשר השרת הוא 10.0.0.100). בזמנו, שאלתי איך אני מקים FTP, וקיבלתי גם את התוכנה DNS2GO, שבבית, דרך DIAL-UP רגיל, ידעה לנתב את ה-IP שלי ל - DNS קבוע, אבל פה, שיש שיתוף אינטרנט, משום-מה ה - DNS2GO לא עובד, ואני מניח שזה בגלל שאין לי IP "אמיתי". יש איזושהיא דרך לפתור את הבעיה, חוץ מלסדר נתב שמחלק כתובות IP "אמיתיות" (אולי יש תוכנות אחרות, שגם ממירות IP ל DNS קבוע, חוץ מהתכנה הזו...)? תודה.

noam01234

New member
אם הבנתי נכון

אתה רוצה להפוך מחשב שמקבל כתובת 10 לשרת FTP. אם כך תבטל לו את הכתובת האוטומטית ותתן לו כתובת IP חוקית קבועה, תצטרך לדבר עם ספק האינטרנט שלך לגבי טווח הכתובות שלך ותצטרך אולי גם להגדיר משהו בנתב.

Ancient

New member
לגבי ה - IP

חשבתי על זה כבר, ודיברתי עם איש התמיכה שלנו לגבי נתב אחר, שיחלק לכל מחשב (למחשב שלי, לפחות...) IP אמיתי, כדי שאני אוכל לעבוד בצורה סדירה, אבל מאז עבר כבר שבוע, ולא נראה לי שהוא לקח אותי ברצינות. איך אני מבטל לו את הכתובת האוטומטית, כדי שייקבל כתובת אמיתית?

noam01234

New member
אז ככה...

תוכל לתת למחשב שלך כתובת חוקית בלוח הבקרה בגדרות רשת - תלחץ על TCP/IP ותסמן במקום כתובת אוטומטית תן לו כתובת חוקית, הבעיה היא שתצטרך לדעת את הכתובת החוקית. עוד משהו: אם על הנתב שלכם מותקן FW או שיש לכם FW איפשהו תצטרך לפתוח לו פורט

Ancient

New member
פתיחת פורט

שלושה דברים: 1. אני לא חושב שיש לנו FW, אבל במידה ויש, אני צריך לפתוח לו פורטים 20-21, שמשמשים ל - FTP? 2. ולגבי ה-IP, אני צריך לברר עם ספק האינטרנט שלנו, אילו כתובות IP מוקצות לנו, ולהשתמש באחת מהן? ממתי מקבלים כתובות קבועות ?! 3. "... תלחץ על TCP/IP ותסמן במקום כתובת אוטומטית תן לו כתובת חוקית..." לסמן ב - TCP/IP של הכרטיס רשת, או הרגיל? תודה.

noam01234

New member
פורט

1. FW יכול להיות מותקן גם על הנתב, איזה נתב יש לך?, אם יש לך כזה תצטרך לפתוח (אם זה לא פתוח) כי אחרת לא תהיה גישה מבחוץ לשרת הזה. 2. ניתן לקבל כתובות קבועות מספק האינטרנט אך השירות הזה הוא בתשלום (לא נראה לי שזה יקר). 3. כמובן שלכרטיס הרשת, כיום יש לך כתובות כאלו: IP: 10.XXX.XXX.XXX SUB NET: 255.XXX.XXX.XXX Defualt Gateway: 10.XXX.XXX.XXX - שזה הכתובת של הנתב תצטרך לתת כתובת IP קבועה ולבטל את ה Defualt Gateway. בכל מקרה אני ממליץ שתדבר עם ספק האינטרנט שלך, הוא יציע לך הצעות יותר טובות, וזה גם התפקיד שלו.

למעלה