בעיה קיומית (
)

idanyd

New member
בעיה קיומית (../images/Emo35.gif)

ובכן, לאור בקשתה של אפי להעלאת בעיות קיומיות, אנסה להעלות עוד בעיה שלי. כעקרון, לא תכננתי להעלות את זה עכשיו, אלא לתת לזה עוד קצת זמן, אבל בגלל שהיא ביקשה כ"כ יפה, אני מוכן לנסות... אז ככה, מי ששם לב להודעות הקודמות שלי, אולי זוכר שאני יוצא עם מישהי בימים אלה. אנחנו מכירים מתחילת אוקטובר, התחלנו לצאת באמצע אוקטובר, ואנחנו עדיין יוצאים היום. הבעיה היא שהיא עדיין "הבחורה שאני יוצא איתה". לא "החברה שלי", "My Significant other" או משהו כזה. סתם "הבחורה שאני יוצא איתה". זה שם תואר די ארוך, לא? כבר יצאנו 6 או 7 פעמים, אנחנו מדברים בטלפון כל יומיים בערך, אני מכיר את החברות והחברים שלה, וגם יצאנו איתם כמה פעמים, ועדיין, אני מרגיש שאנחנו לא "ביחד". יש משהו בהתנהגות שלה, שגורם לי להרגיש שהיא לא שלמה ביחס לקשר הזה. לדוגמא - היא לא מרימה אלי טלפון, אלא אם אני מבקש ממנה שתתקשר כשהיא יכולה, כשהיא מתפנית, כשהיא מתעוררת וכו´. כשאני מתקשר, אנחנו מדברים, ונשמע שהיא רוצה לדבר, אבל חסרה לי ההדדיות הזאת. תמיד כשאנחנו נפרדים בסוף הערב, יש מעין Awkwardness כזו, שאנחנו לא יודעים בדיוק מה לומר או לעשות, אז מסיימים בנשיקה חטופה על השפתיים, "ביי" קצר, וכל אחד הולך לדרכו. וכל פעם מחדש, אני נכנס לאוטו וחושב מה לא עשיתי טוב הפעם - האם הייתי צריך להיות יותר אסרטיבי? האם אני צריך לחכות? אני לא יודע... היא בחורה שבאה מבית דתי. היא קצת יותר ליברלית מההורים שלה - לא אוכלת כשר בהכרח - אבל היא עדיין שומרת שבת, וזה מאוד מפריע לקשר, כי אין לנו הרבה זמן פנוי להפגש; היא חוזרת מאוחר מהצבא, כך שערבי אמצע שבוע לא אפשריים לרוב. מה שמשאיר רק את חמישי ומוצ"ש. כל פגישה שלנו כרוכה בנסיעה, כי אנחנו גרים רחוק, אז אין ממש ספונטניות בעניין - כל אחד צריך את האוטו של ההורים בשביל שנפגש. עניין אחד אחרון - עוד לא סיפרתי עליה לאמאבא. אני לא רוצה להתמודד עם המבט המצפה של אמא שלי, כל פעם כשאני יוצא אליה, או חוזר מפגישה איתה. לא רוצה שאלות בנוסח "איך היה?", לא רוצה שהיא תחשוב "אולי סוף סוף תהיה לו חברה", שתצפה שמשהו יקרה, שתנסה לתת לי עצות כדי שאני לא אפשל, שתחשוב "הילד הקטן שלי גדל" (עם צירה או סגול ב"ד". עידן, מה את אומרת?). יש לי נסיון רע עם הדברים האלה, אז החלטתי שאני בא אליה רק עם עובדות גמורות - "אמא, אני רוצה להגיד לך שיש לי חברה". וזהו. אבל זה לוקח יותר מדי זמן. רציתי שזה ייצא קצר. לצערי, הארכתי מעט. בכל מקרה, אני אודה לכם אם תקראו את הכל, עד הסוף, ותכתבו משהו. כל דבר. אני צריך את זה... תודה, עידניד.

מיטללל

New member
ארוך זה טוב

אתה כותב גם בפסקאות ועם סימני פיסוק. כל הכבוד :) אתה גם דיי חדש, נכון? <
> אני חושבת שכל הבעיות מתרכזות בהחלטה אחת שלך, "האם אתה רוצה לנסות ולפתח עם אותה בחורה קשר רציני". אם התשובה שלך היא כן, אז כן אתה יכול אפילו לדבר איתה. לשאול אותה מה היא מרגישה וחושבת. לאיפה היא רואה את העניינים מתגלגלים. לא ללחוץ. תעשה את זה בטקט. 7 פגישות לדעתי זה מספיק לדעתי בשביל לדעת האם זה *זה* או לא. ואם כן ואתה מרגיש שאתה רוצה לפתח איתה את הקשר, אז תצטרך להשלים את העובדה שביום שישי בלילה לא נפגשים. ואז גם תוכל לספר להורים שלך עליה. הכל עניין של החלטה. עד כמה אתה לוקח את הקשר הזה ברצינות, וכמה אתה מוכן להתפשר למענו.

resputin

New member
תוספת

לדעתי, עידן, התחושה של ´אנחנו ביחד´ באה כשבעצם מרגישים חופשיים עם ה´צד השני´ באופן מוחלט. כשהכל שוקע, ולא מטרידים את הראש כל הזמן במחשבות של ´טוב, מה אני עושה עכשיו?´. פשוט להרגע קצת. אני מכיר אותך, ואת העבר שלך יחסית רעוע- אבל מכיר, אני גם יכול להשוות את זה לאישיות שלך, לפי מראי העין שלי ולומר לך אך ורק דבר אחד- למה שלא תיקח את הדברים באיזי.? למה שלא תזרום עם העיניים? הגדרות זה לא דבר נחמד- את זה למדתי ממזמן, תיישם את זה גם פה. אתם מה שאתם- או, שאתה גם יכול לשאול אותה (אם תצוץ למשל השאלה באוויר, של אם אתם ´חברים´ או ´ביחד´, מעיין.. תיתן לה לענות קודם) או דבר מהסגנון הזה. העצה הכי טובה שלי היא פשוט לזרום עם העיניין, להקדיש קצת פחות מחשבה יתרה על הנושא הזה ופשוט... לזרום. שבעה דייטים זה אכן מספיק זמן להחליט אם זה ´זה´ או לא, אבל קצת מרווח לטעויות זה נחמד- לא חייבים ישר להחליט ב´שחור´ או ´לבן´.. יש קצת אפור באמצע :) -את האמת, יש הרבה אפור באמצע.

nutmeg

New member
היי עידן

אתה מתאר מצב של חסימה כלשהי. לא בלוק היסטרי, אבל משהו לא זורם שם. בעיתות חסימה יש לפנות פנימה ולערוך מעין חשבון קטן אך ממצה של רגשותיך צרכיך ורצונותיך. אפי תגיד לי שאני חוזרת על עצמי - אבל רשימה מאוד עוזרת. על הרשימה להיות כנה ולא מתייפיפת או שבוייה בקלישאות של איך "צריך" קשר להראות. רשום מהם רגשותיך כלפי אותה בחורה (בלי ליפות ובלי לבלף) רשום מהם צרכיך בקשר (קשר כלשהו - ללא קשר אליה) רשום מה היית רוצה שיקרה בקשר (קשר כלשהו - ללא קשר אליה) ולבסוף אינטגרציה: רשום מה היית רוצה שיקרה בקשר איתה. אחר כך יומיים לא להסתכל על הרשימה. אחרי יומיים לחזור לרשימה, לקרוא בנחת ולשאול את עצמך:
האם היית מוכן לשתף אותה ברגשותיך? (כן, כן, אלו שרשמת על הדף בינך לבינך)
האם אותה בחורה יודעת ויכולה למלא אחר צרכיך בקשר. אם לא,
האם היית מוכן לשתף אותה בצרכים שלך?
האם היית מוכן לבדוק אם היא מוכנה להיות שם עבורך? בהצלחה!

dana2909

New member
עידן

בתוספת למה ש-nutmeg אמרה כאן, רציתי לשאול גם מה היו תדירות אותן 6-7 פגישות. אם עבר יותר מדי זמן, יכול להיות שזה חלק מבעיות חוסר הנוחות. מעבר לזה, אם יש משהו שמפריע לקשר שלכם עכשיו, האם זה בגלל שאתה מרגיש יותר מעוניין ממנה, או שאולי הסביבה משפיעה יותר מדי על הקשר (אתה לא ממש רוצה, אבל הם חושבים שצריכה להיות לך חברה)? מה אתה אומר?

ובתוספת למה שנוטמג ודנה אמרו

אני לא מבין למה אתה לא יכול לדבר איתה על זה? רוב הבעיות שמדוסקסות כאן (לא שאני מקווה שיפסקו
) יכולות להפתר בצורה מאוד פשוטה. תקשורת. שב איתה לשיחה ביחד עם הרשימה של נוטמג (תשתדל לשנן אותה - אין צורך להגיע עם דפים), ותשאל אותה איך היא רואה את הקשר, מה היא חושבת על העתיד המשותף שלכם, עליך ועל הדדיות בכלל. אולי עוד משהו בנוגע להגדרות - בשביל מה אתה צריך את זה? ואם אני אחדד את זה קצת - ברגע ששאר "הבעיות" תפתרנה, האם עדיין יהיה אכפת לך תחת איזו הגדרה אתם נמצאים? לטעמי, הגדרות הם בשביל החֵברה, לא בשבילך ולא בשבילה כל עוד אתם יודעים שיש אהבה והדדיות.
ואנחנו מחכים לעדכונים.

idanyd

New member
תודה לכולכם. ועכשיו - התגובות.

שלום, ותודה על עצותיכם. קראתי, הפנמתי, ועכשיו הגיע הזמן שלי להגיב. אני אגיב לכל אחד, לפי סדר כרונולוגי, ובהתאם לעיצת האנשים מהצ´אט - זה יהיה ארוך ונרחב. רק רציתי להודיע מראש, שזו לא תהיה הפתעה, זה הכל. טוב, למרות מה שכתבתי מקודם, אני רוצה דווקא להתחיל מהסוף, עם שירה: אני בן 21. השתחררתי לפני שלושה שבועות. היא בת 22. גדולה ממני בשנה, שבוע ויום. עדיין בקבע. אולי הפרש הגילאים הזה מהווה חלק מהבעיה? אני בספק, כי לרוב, אם יש בעיה, היא מתגלעת (איזו מילה מוזרה...) בתחילת הקשר, ואם כבר הגענו לכאן, אני חושב שאנחנו כבר אחרי זה. הקשר הזה הוא הארוך ביותר שהיה לי. לפניו היה לי איזה קטע קצר וחולף, שלא שווה להרחיב עליו. וזהו. מיטללל: מיטל, אני כבר לא בן 10. אני חושב שבן-אדם בגילי צריך לדעת לכתוב נכון. האם אני רוצה לפתח איתה קשר רציני? כן. בסופו של דבר, התשובה היא כן. לפעמים אני תוהה אם אני רוצה אותה, או שיש בי רק כמיהה לקשר, והיא פשוט נמצאת פה, אבל המסקנה שלי היא שאני מעוניין בה. כל לילה כשאני הולך לישון אני מצטער שהיא לא נמצאת שם לידי, וכל פעם כשאני קם, אני רוצה שהיא תהיה הדבר הראשון שאני רואה. הבעיה בלדבר איתה היא שאני לא מוצא זמן לזה. שנינו לא אוהבים לדבר בטלפון, אז אפשר לדבר רק פנים אל פנים, ואנחנו לא מוצאים זמן לזה. בעיקר בגללה, כי היא העסוקה מביננו. אני מובטל בינתיים. אבל היא גרה די רחוק, ולכל פגישה צריך לארגן אוטו, אז זה מסובך. וגם אחרי שכבר נמצא אפשרות לדבר, עדיין יהיה לי קשה לברר איתה מה הציפיות שלה מהקשר, הרגשות והמחשבות. אם אתם זוכרים את עניין חוסר הבטחון והרגשת הילדותיות שהעליתי לפני שבוע בערך - אז כמובן שזה בא לידי ביטוי כאן. אני מפחד לקבל תשובה שלא תמצא חן בעיני, אז אני לא שואל בכלל. אני מנסה לקלוט רמזים ומסרים שהיא מעבירה "בין השורות", בשביל להבין מה היא רוצה. כן, אני יודע שלא זו הדרך, שאני צריך לאזור אומץ ולדבר איתה כמו שני מבוגרים, שאין לי סיכוי לדעת מה היא חושבת אלא אם כן אני אשאל אותה, אבל אני מפחד. ובזה זה מסתכם, כנראה. ולמתקשר הבא... ראס: אני מאוד רוצה לזרום איתה, לא לדאוג ולקחת את הכל באיזי. אבל אני לא יכול. אני מתחיל לחשוש שכבר יימאס לה מכל ה"איזי" הזה, והיא תחליט שנמאס לה מהעמידה הזאת במקום. מאוד הגיוני שזה חשש חסר בסיס, אבל הוא עדיין שם. בגלל זה אני צריך לדעת איפה אני עומד, והלוואי שזה לא היה כ"כ חשוב לי. בקשר להגדרה - אני אספר סיפור קטן. בפעם האחרונה שנפגשנו, ביום ראשון האחרון, היינו בבית של ידידים שלה. איכשהו הצלחתי לעצבן *טיפה* אחד מהם, אז הוא אמר "רק בגלל שאתה חבר של שרית (כן, ככה קוראים לה), אני אסלח לך.". מבוכה. אחרי שתי דקות, עוד הערה מצדו על "החבר החדש של שרית". מבוכה. שוב. החלטתנו לשחק קאמפס (או קארה-קופה, לכל אחד יש שם אחר לזה), אז הלכנו רגע לבחור סימנים. אחרי בחירת הסימן, עשיתי את מה שרובכם וודאי תחשיבו כטעות, ואמרתי לה "שרית, בקשר להערות של רותם (נו, הבחור עם ההערות) על זה שאנחנו... כאילו, אנחנו נהנים ביחד וכיף לנו, אבל -", "כן", היא חתכה, "בטח. הוא לא ממש יודע מה קורה, זה בסדר." וכך שבנו למשחק. נכון, לא הייתי צריך לעמת אותה, ובטח שלא בצורה הזאת, אבל הייתי חייב לעשות משהו, ולא נראה שהיא עומדת לעשות משהו בעניין. חוץ מזה, לא רציתי שמישהו יגדיר לנו את היחסים לפני שאנחנו יודעים מה קורה איתנו. כך שאולי כן רציתי שנהיה "חברים", אבל לא שזה יקרה בגלל שמישהו אחר החליט. NEXT! נוטמג: אני נוטה לא לעשות רשימה, מכמה סיבות: אני רוצה להאמין שאני מסוגל להצליח בקשר בלי לעשות רשימות, אלא, כמו שראס אמר, פשוט לזרום. רשימה פותחת פתח גדול מדי לאכזבות - אני אגלה מה הם צרכי ורצונותי מהקשר, ותמיד אשווה אותו לרשימה, בשביל לבדוק על מה לסמן
. או גרוע מכך - אני אגלה כבר עכשיו שאנחנו לא מתאימים, ואני ממש לא רוצה להביא את זה על עצמי. זה לא שאנחנו מתחתנים. קשר לא חייב להיות אוטופי ומושלם. אני חושב שאם תהיה הרגשה לא טובה ביחס לקשר (או בקשר ליחסים), אני אדע לטפל בה - לטוב או לרע - אבל עכשיו זה לא הזמן לכאלה רשימות. בשר לשאלות - אני רוצה לשתף אותה ברגשותי, ברצונותי, בצרכי. אני רוצה להתרפק איתה, להתכרבל איתה, להתנחם בה. אבל אני לא מעוניין להעמיד אותה במבחן. אני לא אוהב להעמיד אנשים למבחן בלי שהם יודעים את זה, ואני גם מפחד שהיא תכשל. ושוב, זה הכל לקשר יותר עמוק. כרגע אנחנו רק מתוודעים זה לזו וזו לזה. אני לא מרגיש שזה הזמן לפרק את חומות ההגנה עדיין. אוקיי, עכשיו ל- Dana2909: הפגישות היו פעם בשבוע-שבועיים לכל היותר. כן, גם אני מאמין שזו חלק מהבעיה. אבל כמו שרשמתי, קשה להגיע לתדירות גבוהה יותר. כן, אני מרגיש שאני יותר מעוניין ממנה, ושוב, אני לא יודע אם ההרגשה הזו מעוגנת במציאות. לא, אני לא מרגיש לחץ מהסביבה, בעיקר כי אני יודע שמי שיודע עליה לא ילחץ ולא ישפוט אותי, לא משנה מה יקרה בסוף. ו... אחרון אחרון חביב - לאזארוס לונג: לדעתי, ההגדרה היא לא בשביל ה"חברה", כי אני לא זקוק לדעת ש"יש לי חברה". אבל חשוב לי לדעת איפה אני עומד איתה. מה היא בשבילי? זו באמת עמדה לא מובנת? כי נראה שהרבה אנשים כאן לא מסכימים איתה... זה קושי שמתעורר רק בתחילת הקשר, כשעוד אין אהבה והדדיות. אני חושב שברגע שיהיה לנו אותם, אני באמת לא אזדקק להגדרות. וואו, אני לא מאמין שסיימתי לענות לכולכם. כן, זה היה ארוך, אני יודע. אבל אל תגידו שלא הזהרתי אתכם. אני חושב שהגיע הזמן לכמה דברי סיכום: א. כן, אני מעוניין בקשר איתה. כנראה שזה מה שחשוב בסופו של דבר. ב. אין לי נסיון בדברים האלה, וזה בעוכרי. אבל צריך להתחיל מתישהו, לא? ג. אני חושב יותר מדי, את זה אני יודע. אבל מה לעשות, זה מי שאני. ד. אני מפחד שהיא תאכזב אותי באיזו צורה, אז אני נמנע ממצבים מאכזבים בפוטנציה. הבעיה היא שככה אנחנו לא מתקדמים לשום מקום. ה. היא לא לוקחת יוזמה. אנחנו שני אנשים עצורים, שזקוקים לדחיפה טובה בשביל לעשות משהו, ואנחנו לא מקבלים את הדחיפה הזו. אלא אם כן היא באמת לא מעוניינת, ורק ממשיכה מכח האינרציה. טוב, באמת כתבתי מספיק ללילה אחד. עכשיו תורכם... תודה שוב, עידניד.

yulinka

New member
אתה רואה יותר מדי דוסון קריק../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif

סליחה לא התאפקתי

idanyd

New member
זה בסדר, הכל ברוח טובה

תראה. תשמע. תסכית... כן, גם אני ראיתי "דוסון" בצעירותי, אבל אני לא חושב שהוא השפיע עלי. זה שהסדרה "הוציאה מהארון" את הגבר הרגיש וה-Over thinker, זה לא אומר שהזן הזה לא היה קיים מקודם.

Idan91

New member
ובכן, ../images/Emo187.gif

ראשית, כמובן שאני גאה בך. ועכשיו לעניין.. אני חושבת שאני יכולה להבין את המצב, ואפילו יכולה להבין את הבחורה במקרה שהיא מרגישה בנוח במצב כזה, של מן אי-וודאות. לפעמים זה נוח להיות בקשר כשלא הכל ברור, לאו דווקא בגלל בן הזוג שאתה איתו, אלא מפני שאתה לא בטוח שמתאים לך להכנס לקשר רציני וכל זה. העובדה שאתה חילוני יכולה להוסיף, אולי בחשש לאכזב את ההורים שלה. בקשר להתלבטות אם ואיך לספר לאמא שלך עליה.. אני יכולה להבין אותך בערך. גם אני אף פעם לא מספרת להורים על אנשי שאני יוצאת איתם וגם לא על חברים ממש. אפילו כשהבאתי חברים הביתה, אמרתי להורים ש"ביום.. בא אליי מישהו מככה וככה"..(והאמת, אמרתי להם אותו הדבר גם כשהבאתי רק ידידים...) בקיצור, לדעתי, אם אתה לא מרגיש לספר לאמא שלך, אל תספר. חכה עם זה. כשתרגיש נוח לספר לה או כשתרגיש שאתה כבר ממש "צריך" לעשות את זה, תספר. שום דבר לא בוער.

למרות הסיכום הנאה אני עדיין לא מבין

, מה אתה בעצם רוצה שנאמר לך? אתה יודע שיש בעיה, אתה יודע שהדרך לפתור אותה היא ע"י תקשורת ולמרות זאת אתה לא עושה את הצעד הזה. אם חשובה לך התשובה, אתה צריך להעלות את הנושא לשיחה. אני חושב שזה כבר די ברור שהישועה לא תגיע ממנה. (לא שאתה לא אשם באותה המידה) בקיצור, במקום לחשוב, להתעמק ולהתחבט - פשוט תשאל. אפילו אם זה מפחיד, אפילו אם אתה מתבייש ואפילו אם אתה לא יודע לאיזו תשובה לצפות. אתה באמת מעדיף להמשיך ככה?

מיטללל

New member
מסכימה עם אלעדי

אתה רוצה קשר רציני. אתה אומר שגם היא טיפוס דיי ביישן, ושלבד היא לא תגיד מה שהיא חושבת, אתה חייב למצוא את הזמן ולדבר איתה על זה. אני יודעת שזה מפחיד. אבל שוב, אחרי 11 פגישות, זה הגיוני שתהיה שיחה של "יחסנו לאן". לא במובן של התחייבות לשנים הקרובות. אבל כן לדבר. להגיד לה מה אתה חושב ומרגיש ורוצה. ולשמוע מה היא. אני יודעת שזה מפחיד, ואתה מפחד שאתה לא תשמע מה אתה רוצה. אבל אם היא לא מרגישה כמוך, לא עדיף שתגלה את זה עכשיו? מיטל שמחר תחפש מישהו שישחק איתה קארה קופה.

idanyd

New member
מסכים עם כולכם ../images/Emo13.gif

כן, אין מה לעשות. כנראה שאתם צודקים. הכל תלוי בתקשורת. זה לא שלא ידעתי את זה מקודם, אבל פשוט הייתי צריך מישהו מבחוץ שיצעק עלי קצת :). צריך פשוט לקפוץ למים, ולקוות שהם לא יהיו קרים מדי (אפשר להכניס פה איזו מטאפורה, אבל זה לא המקום המתאים...) אז אנחנו נפגשים היום, ואני מאוד מקווה שאני אדע מה מצבנו אח"כ. עידן, למה בדיוק את גאה בי? נ.ב.
מחר אני הולך להצטלם ל"כספת".
אז... תאחלו לי
?

למעלה