בעיה קטנה

תמו

New member
בעיה קטנה

קראתי חלק מהבעיות של אנשים בפורום, ואני יודעת שהבעיה שלי היא ממש קטנה לידם, אבל היא שלי ולכן לי היא גדולה, לכן אשמח אם תענה לי. אז ככה: אני בת 21 ונמצאת במערכת יחסים רצינית כבר שנה. עד למערכת היחסים הזו הייתי תקופה די ארוכה לבד. מאז ומעולם אני סובלת מהערכה עצמית מאוד נמוכה. אני בחורה חברותית, מעולם לא היו לי בעיות חברתיות או בעיות של בטחון מול אנשים, אבל כשזה מגיע אליי ואל מה שאני, אין לי שום הערכה. תמיד חשבתי שזה בגלל שאין לי חבר ולכל החברות שלי מסביב יש, אבל אני רואה שזה עדיין ממשיך גם כשאני עם מישהו שאני אוהבת והוא אוהב אותי. דוגמא קטנה:כשהוא אומר לי כמה שאני יפה, אני חושבת שהוא אומר לי את זה סתם. למרות שאמרו לי כבר בעבר אנשים שונים שאני יפה, אבל לי זה נראה פשוט לא הגיוני. אני מנסה כל הזמן לעבוד על עצמי, וגם חברות שלי והחבר שלי כל הזמן כועסים עליי שאני חושבת על עצמי כל מיני דברים רעים וממעיטה מערכי. אז מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את זה?

גרא.

New member
גם לקבל משוב (פידבק),יש צורך לדעת

איך.גם אם הוא חיובי,קל וחומר אם הוא שלילי.בזוגיות,יותר מאשר ביחסי עבודה,חייבים להיות יחסי אמון הדדיים,שאחד התנאים לקיומם הוא,לדעת לתת ולקבל משוב כך שבן הזוג יקבל את הנאמר כפי שהוא,ולא יתחיל לחפש סבות נסתרות כלשהן למהות הדברים..ממכתבך עולה שאת עדיין אינך נותנת אימון בבן זוגך,גם אחרי שנה של מערכת יחסים,ועדיין לא בטוחה ביחסו אלייך.כדי כך שאינך יכולה לקבל באמת את רגשותיו כלפייך..וחושבת שהוא אומר לך סתם שאת יפה...נראה לי שדווקא בן זוגך,המודע לההערכה העצמית הנמוכה יחסית שלך מנסה לעזור לך להתמודד עם הדימוי העצמי שלך,בכך שחוזר ואומר לך שאת יפה יתר על כן הוא ממשיך במערכת היחסים עימך,למרות קשייך לקבל את עצמך כפי שאת.אז למה לו להמשיך להתחבר עם מכוערת??? אחת הדרכים להתמודד עם המעטת הערך העצמי שלך,הוא דרך חשיבה חיובית.דהיינו חשבי עת כל הצדדים החיוביים שיש בך..אמרי לעצמך כל יום מול הראי,כמה שבא לך..אני יפה...אני יפה... נסי להתאפר בצורה שתראה לך יותר,לשנות תסרוקת..אבל ובעיקר חשבי על עצמך במונחים חיוביים..למרות שזה נראה אולי מוזר...זה עוזר.אינך זקוקה כמובן לטיפול פסיכולוגי,אבל יתכן שהשתתפות בסדנא ליחסי אנוש,בה תוכלי ללמוד לקבל ולתת פידבק,מבלי להיפגע,או לפגוע,תקל עלייך לקבל משוב,ולהתייחס אליו כפי שהוא,כדעה של אחר,בלא תחושה שאת לא בסדר..ואת לא שווה,וכו´..

תמו

New member
תודה רבה על התשובה

למעלה