בעיה קטנה

shan1shan

New member
בעיה קטנה

הי לכולם, אני קוראת די סמויה כאן כבר תקופה ארוכה ועיקבית.. עברתי לפני חודש ושבוע טבעת אצל אבינוח המדהים, יום רביעי החרון סגרתי ל5 סה"F לפני הסגירה לא חשתי הגבלה כלשהיא אבל היו לי כמה פעמים שתוך כדי ארוכה הרגשתי שנתקע לי האוכל בטבעת ולא עובר.. ורק שתיה מרובה העבירה אותו. מעבר לפחד של אותם שניות ולכאבים שזה גורם יש את החשש שזה יפגע בטבעת, האם החשש נכון? הבעיה היותר גדולה היא שמאז הסגירה כמעט בכל ארוחה זה קורה לי בהתחלה, ובעוצמה חזקה יותר. אני חייבת לציין שאח"כ אני יכולה לאכול די רגיל, כמותק טנה יותר אבל לא בהרבה. האם זה אור שעדיין לא השגתי הגבלה? אני חשה רעב לעיתים קרובות... סליחה על כמות השאלות, אבל אשמח לייעוץ... תודה מראש, ומזל שאתם קיימים

אופירA

New member
מנהל
יש לך הגבלה

אולי לא מכסימלית, אבל התחלת לחוש הגבלה. ככה היא מרגישה. האוכל נתקע, ותפקידנו ללמוד איך זה קורה ולאכול בצורה נכונה. הכאבים מיועדים ללמד אותנו איך לאכול. אחרי שנטעה כמה פעמים, נלמד ונדע להבא, ולא נצטרך לטעות באופן קבוע. לא צריך לפחד מתקלות אקראיות. הן יקרו כל החיים. המצבים שמסכנים את הטבעת הם תקיעות קבועות והקאות קבועות. לא אקראיות. למשל, עלינו ללמוד לשתות הרבה לפני האוכל, כדי למנוע את התקיעה. אח"כ צריך לאכול את תחילת האוכל לאט לאט, ולהרגיש אם האוכל עובר. אם הוא דחוס - לחכות עד שהוא יעבור ורק אח"כ להמשיך. לפעמים צריך לחכות 10 דקות ולשתות שוב, ורק אח"כ האוכל יעבור, וגם האוכל אחריו יעבור (בדיוק כמו שתיארת). בדרך זו מגיעים לזרימה הכי טובה של האוכל. בהמשך, כשההגבלה תהיה חזקה יותר (אחרי סגירה נוספת), תצטרכי ללמוד אם יש מאכלים שעוברים רק בערב, ולאכול אותם רק בערב (בצורה שתיארתי). כלומר אם מאכלים עוברים רק אחרי שדוחפים אותם בכוח רב, אסור לאכול אותם כך, אלא לאכול אותם רק בשעות שהם עוברים בצורה הנורמלית, כמו שתיארנו (קצת נתקעים בהתחלה, שתייה לפני האוכל עוזרת, ובהמשך עוברים בקלות). לכן רבים מאיתנו אוכלים כלכלה רכה בבוקר, ורק מהצהריים או אחה"צ עוברים לכלכלת מוצקים, עפ"י ההיכרות שלהם עם תגובת הקיבה לסוגי המאכלים השונים. בנוסף, עלייך לדעת שאחרי סגירה מתרחשים שינויים במשך חודש. לפעמים השינוי הוא שהסגירה מתהדקת (כמו במקרה שלך, וזה מצוין). לפעמים השינוי הוא שהסגירה מתרופפת, ואז צריך ללכת לסגור אחרי חודש עוד קצת. במקרה שלך, אחרי שתתרגלי לצורת האכילה בסגירה שלך, תבדקי את הירידה ואת הכמויות, וכמובן את הרעב. ואם יש סיבה להמשיך לסגור, תמשיכי לסגור, אבל רק 1CC בפעם הבאה (ולא 2, כמו מי שלא מרגיש שום הגבלה).

shan1shan

New member
בעיה קטנה

אופירה, תודה רבה לך ראשית על התשובה וההשקעה במענה מהיר ומפורט וכמובן שהרגעת אותי... תודה! אני באמת אראה מה קורה בהמשך ואחליט אם ואיך לסגור...

בדיוק כמוך...

ביום רביעי האחרון סגרתי סגירה ראשונה - סגורה על 3 במשך התקופה מאז הניתוח הרגשתי שהאוכל מדי פעם "נתקע" אך אחרי שתיה - עבר ואחר כך לא היתה בעיה (קרה לי בעיקר עם מוצקים). היום היה לי "העונג" לחוות מה הכוונה שהאוכל לא עובר (והוא ממש לא עובר, ברמה בלתי נשלטת ) - אלא להפך... וזוהי חוויה לא נעימה כלל וכלל. כנראה שהדגמה אחת שווה אלף מילים - כי עד עכשיו לא באמת הבנתי מה אני אמורה להרגיש למרות שקראתי על זה הרבה. בארוחת הערב שוב הרגשתי שנתקע- הפעם עצרתי בזמן, הפסקתי לאכול וחיכיתי שהאוכל ירד ורק אחרי שהצלחתי לשתות אכלתי שוב. כרגע לא קבעתי תור לסגירה נוספת, אני מתכוונת לחכות ולראות איך ארגיש. אם אצליח להמשיך לשמור כמו עד עכשיו לא אמהר ללכת ולסגור.

למעלה