בעיה קטנה...

בעיה קטנה...

אני לומד במסלול של הנדסת חשמל בעתודה וגיליתי קצת מאוחר מידי שאני בכלל רוצה ללמוד ביו-רפואה. מבחינת הטכניון, אין להם בעיה שאני אעבור פקולטה אלא שהצבא בינתיים לא מאשר לי והסיכוי שכן יאשר לי את המעבר אפסי למדי. מישהו יודע איך אפשר לשכנע אותם לתת לי לעבור או אפילו אם כדאי לי לעבור גם בלי אישור של הצבא? ועוד נקודה - אולי בכלל עדיף לי להשאר בחשמל ולקחת את ביו רפואה כתואר שני אחרי שיש לי רקע חזק בחשמל? אגב, אני כבר בסמסטר שלישי כך שזה או שאני עובר בסמסטר הבא או שאני נשאר בחשמל סופית. זה פשוט בגלל שאם אני לא עובר סמסטר הבא אין לי סיכוי לסיים תואר בביו-רפואה בזמן סביר.

maikel89

New member
אי אפשר ללמוד ביו רפואית בעתודה

אבל מה שאני כן מציע לך זה ללמוד הנדסת חשמל ובאחד המ\התמחויות שלך קח התמחות באותות ביולוגיים או משהו דומה לזה (יותר מזה אם יש לך ממוצע 88 תוכל להתמחות בקבוצה מדעית -תקרא בקטלוג ואז תלמד תואר שני בהנדסה ביו רפואית וכך יהיה לך גם גב מדעי והנדסי מעולה

Hawk17

New member
מקרה דוגמא....

אני נתקלתי בעתודאי מהנדס אוויראונטיקה שלומד לתואר שני הנדסת ביוטכנולוגיה... אם אתה לגמרי חושב שחשמל אצלך זה לחלוטין לא זה, עדיפה הפרישה עכשיו מאשר טעות לכל החיים...

קודם כל, תודה רבה!

ודבר שני, אני לא חושב שחשמל זה לחלוטין לא זה, יש הרבה תחומים בחשמל שמענינים אותי, המיקרואלקטרוניקה למשל כך שזה לא אסון. אני אוהב את המסלול של חשמל אבל פשוט אני מעדיף את הביו-רפואה. אגב, מאיפה הקביעה הזו שאין מסלול לביו רפואה בעתודה, לי לא אישרו כי טענו שכל התקנים תפוסים כך שיש עתודאים בביו רפואה. ועוד משהו, להוציא ממוצע 88 בטכניון זה לא כל כך פשוט. לי יש ממוצע 84 וזה לא היה קל להגיע אליו.

ronen1981

New member
זו בעיה?

אל תתרגש תתמחה במכשירים רפואיים ותקח קורסים פקולטיים מביו רפואה ואח"כ תיקח תואר שני מביו רפואה לא תיפגע מכך . (ידידה שלי האמת אמרה לברוח מביו רפואה אבל מילא). לי יש בעיה יותר גדולה אני עוד מעט מסיים סמסטר חמישי בהנדסת חשמל ובכנות אני בכלל חושב שהיתי צריך ללכת ללמוד משהו אחר. ולא כי קשה לי או משהו כזה ולהגיד שזה משעמם אני לא יגיד אבל בוא נגיד שזה לא מסעיר אותי ואני לא רואה עצמי עוסק בזה מעבר לצבא. נראה לי שעדיף אם היתי נרשם לכלכלה ומנהל אבל גם אז לא בטוח שהיתי מרוצה.......אוף.....

H20

New member
הנדסה ביו-רפואית

לדעתי, מהיכרותי עם חיל הרפואה, אל תלך ללמוד הנדסה ביו-רפואית בעתודה!!! בטח יתנו לך תפקיד טיפשי (רכש של ציוד רפואי-כרגע מבוצע ע"י מהנדסי חשמל ומכוות), שכלל לא מנצל את הידע שרכשת במהלך הלימודים. השאלה היא, כמה אתה סובל בחשמל. אם אתה ממש סובל, תפרוש. אם לא, תסיים את התואר ותעשה תואר שני בהנדסה ביו-רפואית - זה שילוב מצוין. אני אישת החלטתי ללכת ישר על ביו-רפואה... זה מה שאני רוצה לעסוק בו בעתיד, ולא רציתי לסבול בחשמל... אבל אני לא עתודאית.

נו שיהיה...

האמת שאני לא סובל בהנדסת חשמל, אומנם יש הרבה עבודה אבל אני לא סובל כאן והקורסים שהם לא מתמטיקה טהורה או תיאוריה שלא קשורה בשום אופן למציאות, אפילו מענינים אותי, כך שבסך הכל זה לא כל כך נורא. מאחר שאמרו לי במדור עתודה שהסיכוי לקבל אישור למעבר אפסי אז נראה לי שאני באמת אסיים בחשמל ומתישהו כשאני אגיע לתואר השני הוא יהיה בביו רפואה. ובינתיים... נעבוד קשה....

למעלה