בעיה קולינרית

• פותח הנושא TaL53
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
בעיה קולינרית

הסיפור הוא כזה, לפני כמה ימים היה לי ויכוח עם שותף שלי לדירה על האוכל הרוסי (הוא ישראלי-אמריקאי). הוא אמר שהמטבח הרוסי מאוד "עני" במאכלים ושתמיד כשהוא בא לבקר אצל חברים שלו (שהם עולים) בארוחות אז תמיד יש שם רק "סלטים מתפוחחי אדמה וכרוב). אני כמובן יצאתי להגנת המטבח שלנו ואמרתי לו שכמובן שהמטבח הרוסי מגוון ועשיר, פשוט רוב המשפחות הממוצעות לא טורחות להכין אוכל מסובך. ואז התעוררה הביעה, הזכרתי לו כמה מאכלים אבל האמת שאני לא כזה מכיר מאכלים רוסיים מסורתיים. מישהו\י מכיר אולי? דרך אגב, הזכרתי כמובן את PIROZKI,BORSH,PELMENI,HOLODEZT,PLOV ועוד כמה דברים. השאלה מנוסחת בלשון זכר אבל מופנת בעיקר לנשים שבינינו(ולא, אני לא שוביניסט שחושב שמקום האישה במטבח):))))

ilatan

New member
רוסי-לא רוסי-רוסי!

לאור העובדה שדי הרבה שנים רוסיה הייתה למעשה ברית המועצות.. נראה לי שבהחלט אפשר להחשיב לרוסיים את כל המאכלים של הארצות שהיו בברית, כמו גרוזיה, אוזבקיסטן וכולי

TaL53

New member
../images/Emo9.gif אני מסכים איתך

אבל הויכוח העקרוני היה דווקא לגבי המטבח הרוסי המסורתי לכן לא יכולתי להביא לו דוגמאות לאכול בוכרי למשל שנחשב בארץ מטבח בפני עצמו.

varcety

New member
ששליק,בליני,קטלקי, סירניקי

זה מה שאני מצליח להזכר.

ועוד משהו...

כעיקרון borsh הוא מהמטבח האוקראיני אך כיוון שרוסיה ואוקראינה זה כמעט אותו דבר אז שיהיה...

TaL53

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo23.gif

תודה על התגובות:) אני כבר אעשה לו דו שיח קולינרי:) אסטרו אתה צודק, פלוב זה באמת בוכרי. יולי, תודה על הדוגמאות. מבחינתו זה לא שהוא יבחין בין הדקויות של מטבח רוסי או אוקראיני, אז זה לא משנה:)

על לא דבר!

פשוט יש לי מחר בגרות ברוסית בע"פ ובהכנה לבגרות הייתה לנו שאלה על המטבח הרוסי אז אני כבר בקיאה בנושא =)

Janem

New member
...

פלוב זה אוזבקי, בורשט זה אוקראיני, בליני זה גם במקור לא רוסי. אפילו סאלו זה אוקראיני. קוויאר מאוד פופולרי (איקרא), יש גם סלט וינגרט, כל הירקות הכבושים,כל מיני דגים, נקניקים, עוגת נפולאון... אבל זה לקינוח... :) זה כל מה שעולה לי בראש...

TaL53

New member
תודה לכול העונים

יאללה, עכשיו אני אעשה לו שטיפה כמו שצריך:) או שאני אקח אותו למסעדה רוסית:)

המוניטין של המטבח הרוסי הוא טוב יחסית.

בתור מי שגדלה בקיבוץ אני חייבת לציין כי חבריי הטובים ביותר לא מוכנים לטעום את בישוליי, רק בגלל סטיגמות מביכות לגבי יכולתן הגסטרונומיות של קיבוצניקיות. מה שהכי עצוב בכל הסיפור הוא שאותה סטיגמה היא נכונה להפליא. כלומר אי אפשר לצפות ממי שאכלה עשרים שנה בחדר אוכל לאחוז בידע רב בבישול.

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo6.gif

לא. זה צ'יבורקי. זה מן בשר כזה בבצק עלים. מטוגן. וזה גדול. ויאמייייייייי :) רק שאני לא בטוחה שזה מאכל רוסי..

למעלה